Diskuse

Tinnitus a já

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takové "šumění jako v mušli" jsem míval, když jsem slyšel a hrál v kapele - po hraní. 

Od roku 2003 neslyším a v hlavě mi neustále hraje nějaká písnička. Nejhorší je, že ne celá, ale třeba jedna sloka a refrén, stále dokola totéž, třeba 3 hodiny. Pak zase jiná. V devíti případech z deseti to je dechovka, kterou jsem nikdy nemusel, jelikož jsem rocker. Kdyby alespoň Led Zeppelin...

0 0
možnosti
AN

Má někdo zkušenost, že by mu začal tinitus po nějakém větším zubním zákroku, např. odstranění zubu, který zůstal vrostlý v čelisti? Při dotazu na toto, odmítl zubní lékař odpovědět.

0 0
možnosti
PJ

Jo, u mě nástup tinnitu možná začal po vytrhnutí obou horních osmiček (nechal jsem si je vyndat tuším 2005, to mi bylo 38) protože jsem měl vnitřní tváře každou chvíli pokousaný a samý afty z toho, jak moudráky rostly mírně vyhnutý ven, ale protože krátce na to přišla ex s rozvodem, tak jsem spíš vznik šelestu přisuzoval psychickýmu stresu.

Dlouhý roky se s pískáním a hučením nedalo nic dělat, nedalo se spát, sebemenší šramot mě budil, chodil jsem furt jak mátoha, prášky nezabíraly, vasodilatační infuze taky ne...

Zabrala mi na tinnitu až potom léčba u psychiatra po sebevraždě, kdy jsem si na radu jiných šelestářů nechal k antidepresivu předepsat na zkoušku ještě jeden z léků obvykle užívaný proti schizofrenii, s účinnou látkou ze skupiny sulpirolů (amisulprid). Bral jsem ho skoro 2 roky a už asi po půl roce se dostavily první výsledky - zlepšilo se mi jak usínání, tak spaní (začal jsem mít po 5 letech zase sny, tedy začal jsem zase spát tvrdě, což mi šelesty znemožňovaly). Tinnitus nezmizel, jen zeslábl a schoval se do ústraní, vnímám ho jen když se na něj soustředím.

Asi před rokem jsem s ním (tím amisulpridem) i antidepresivy přestal. Taky jsem loni začal po mnoha letech dělat zase do muziky, hraju a zpívám v kapele (viz http://www.retrosong.cz) a v pěveckým sboru, čili už nežiju pořád v tichu jako dřív (nemám totiž ve zvyku pouštět si rádio ani jen tak bezdůvodně písničky jako kulisu na pozadí jinejch činností, teď si holt písničky, který nacvičujeme, musím doma poslouchat a hrát si s nima, abych se je naučil). Celej život totiž nemám rád hluk, nevyhledával jsem ho, naštěstí náš bubeník hraje úsporně, tak nemusíme mít nástroje ani mikrofony příliš zesílený, takže po zkouškách ani po produkci mě netrápí ani ten "dočasný tinnitus návštěvníků rockových koncertů či diskoték".

0 0
možnosti

Taky tim někdy trpim (měl jsem jít na kapačku, ale to jsem odmítl) a pomohlo mě cvičení od Dr. Urbiše.- medicineman.cz.  Dlaněmi přehnout ucho, dlaň ponechat na přehnutém uchu, skřížit prostředník s ukazováčkem a bubnovat napřeskáčku 2 min do temene hlavy. provádět každý den nebo když je třeba. Mě to osobně pomáhá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 7,62
  • Průměrná čtenost 783x
ORBI PONTES šíří osvětu v oblasti sluchového postižení.Pořádáme pravidelně na konci září festival Týden komunikace osob se sluchovým postižením.

Sluchové postižení (SP) je označováno WHO (Světová zdravotnická organizace) jako 2.nejtěžší ihned po mentálním postižení. Lidé jsou odtrženi od komunikace. SP je velmi variabilní a není možné si jej vyzkoušet. Podle výše ztráty sluchu jsou lidé neslyšící, nedoslýchaví, ohluchlí, hluchoslepí, máme uživatele kochleárních implantátů. Každý člověk má jiné nároky na komunikaci. Prelingválně neslyšící dávají přednost znakovému jazyku, nedoslýchaví a ohluchlí lidé simultánnímu přepisu.

S podporou Blog iDNES.cz
 

Seznam rubrik