Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přeji hezké dny, hodně inspirace a lehkou ruku při psaní V:-)

0 0
možnosti
Foto

Inu, nikdo na vás nekříčí a dozad vás taky nebije.

To jsou jen bolestínské expresivní fikce, kterými nás tady zásobujete.

Mám známého, který je neslyšící. Nikdo to na něm prakticky nepozná. Nikdo si to neuvědomí a on to ani nepotřebuje.

Proč? Protože se jeho nejbližší - v daném případě matka - jej snažili naučit správně, krásně a zřetelně mluvit a odezírat. (Jedině: ano musí toho s kým mluví vidět.) On znakovou řeč ani neumí. Nikdy to nepotřeboval. Díky matce, která jej takto skvěle připravila do života. (Dnes je nejen nadaným výtvarníkem, ale i manažerem v zahraničí, v kavárně, která reprezentuje naši zemi v cizině.)

Snažte se o totéž a pak teprve brojte proti bouchání do zad!

Umět natáhnout ruku a žebrat (ať již morálně nebo fyzicky), jak víte, bez urážky, není umění. Umění je chtít se začlenit. A v tom vám držím palce! V

0 0
možnosti
TK

Co to blábolíte?

Jaké bolestínské fikce? Jaké natahování rukou a žebrání? Kde to v tom článku vidíte?

1 0
možnosti
Foto

Tak hodně štěstí!R^

Vždycky jsem se chtěla naučit znakovou řeč, mám doma jen slovník a snažím se, ale jde to ztuha.-) už umím: "ahoj!" a "jak se máte?":-)

0 0
možnosti
MV

Dcera se učí a je celá zaujatá. Dneska mi hlásila, že už umí všechna čísla :-). Ale taky využila toho, že může ve škole jako volitelný předmět. No a já, jak už to tak bývá, jsem si místo toho "ahoj" a "jak se máte" zapamatovala jen z cyklu života "potom" a "oplodnit". Na blbosti mne užije :-(

0 0
možnosti
MV

Fandím a těším se na pokračování blogu. A rovnou dotaz - píšete, že mobil je výborná pomůcka. Můžu se zeptat v čem? Napadají mne sms, jde třeba využít ještě jinak?

1 1
možnosti
Foto

Děkujeme za podporu! Mobil se dá použít místo papíru a tužky, většinou ho máte u sebe.

2 0
možnosti
Foto

Přeji mnoho štěstí. Samozřejmě nejen tady na blogu, ale zejména všem sluchově postiženým v jejich každodenním životě. A mějte, prosím, s námi slyšícími trpělivostR^:-)

1 0
možnosti
IF

S dovolením se připojuji R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 7,62
  • Průměrná čtenost 783x
ORBI PONTES šíří osvětu v oblasti sluchového postižení.Pořádáme pravidelně na konci září festival Týden komunikace osob se sluchovým postižením.

Sluchové postižení (SP) je označováno WHO (Světová zdravotnická organizace) jako 2.nejtěžší ihned po mentálním postižení. Lidé jsou odtrženi od komunikace. SP je velmi variabilní a není možné si jej vyzkoušet. Podle výše ztráty sluchu jsou lidé neslyšící, nedoslýchaví, ohluchlí, hluchoslepí, máme uživatele kochleárních implantátů. Každý člověk má jiné nároky na komunikaci. Prelingválně neslyšící dávají přednost znakovému jazyku, nedoslýchaví a ohluchlí lidé simultánnímu přepisu.

S podporou Blog iDNES.cz
 

Seznam rubrik