Nastal čas na další Pražské povstání?

     Tak nám opět politici vytřeli zrak. Na pražské scéně se díky ODS a Sociální demokracii odehrála pravá, nefalšovaná české fraška, jen Pražanům do smíchu moc není.

     Ranní zprávy mě skutečně zvedly ze židle a hned mě v souvislosti se zítřejším výročím Sametové revoluce napadlo, zda už nenastal čas dát opět politikům najevo, co si lidé skutečně mysllí a vyjít do ulic. Jak je vidět volby k tomu nestačí.

     V tomto případě totiž musí být snad zklamáni voliči všech největších stran. Voliči  TOP 09 celkem oprávněně, protože doufali, že se díky jejich hlasům v Praze něco změní, ale bohužel si neuvědomili, že jsou v Čechách, kde hlas lidu nebývá často vyslyšen. Na druhé straně se musí cítit podvedeni i voliči ODS a Sociální demokracie, neb před volbami se obě strany tvářily, že jsou každá na jiném politickém pólu. A najednou se spolu představitelé těchto dvou stran sešli u jednoho stolu. Hle, jak jim chutná!

     Vzniká tedy otázka: "Komu tato dohoda prospěje?" Domnívám se, že odpověď je naprosto jasná. Obě zmíněné strany mají z minulých let rozdělenou "nějakou tu prácičku" a nestojí o další spolupracovníky. Prostě se zde už pár let vaří gulášek a pod pokličku mohou nahlédnout jen vyvolení. A jako příloha se podává chléb, ze kterého si pořádný krajíc jistě každý rád ukrojí.

     Opravdu si člověk někdy připadá jako mimozemšťan. Být totiž z jiné planety, tak bych těžko chápala, že při možnosti spojení dvou pravicových stran dá jedna z nich přednost straně levé. A teď mě vlastně napadá, že o spojení s mimozemšťany se už také někdo pokoušel, ale nevyšlo to. Asi ne každý má žaludek stvořený pro českou kuchyni. 

    

    

    

   

    

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Zoubková | úterý 16.11.2010 15:12 | karma článku: 32,32 | přečteno: 1992x
  • Další články autora

Kateřina Zoubková

Klaus a jeho dvorní šašci

24.10.2012 v 10:37 | Karma: 28,50

Kateřina Zoubková

Revoluce s tužkou v ruce!

3.9.2012 v 12:40 | Karma: 20,73

Kateřina Zoubková

Padla kosa na kámen

5.6.2012 v 16:49 | Karma: 30,95