Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DN

denk niet

10. 8. 2008 12:40
Nechápejte to zle, pane Zimmele,

ale v červnu 2008 jste odešel od Policie a 26. července 2008 jste napsal svůj první článek na blog.

Takové "hrdinství" vystihuje známé pořekadlo "Po bitvě každý frajtr generálem". Nerad bych Vám křivdil, ale to načasování mi připadá spíš jako ublíženecké nářky. Možná se mýlím, ale pokud jste byl na Vámi uváděné, vysoké pozici, měl jste mnohem více možností ovlivnit běh věcí, než odtud, psaním na blog.

Nicméně souhlasím s tím, co v článku uvádíte o stavu Policie; o tom nepolemizuji. Jen se mi nelíbí, když někdo odejde "na vlastní žádost" (víme, jak to bývá, že? - viz pan Huml a další) a bezprostředně po odchodu od Policie začne psát na blog kritické články...

Neberte to ve zlém, zkuste se nezaujatě zamyslet nad tím, co říkám...

0 0
možnosti
VZ

zimmel

10. 8. 2008 18:07
Re: Nechápejte to zle, pane Zimmele,

Vážím si Vašeho názoru a neberu ho nijak ve zlém. Rád bych Vám vysvětlil, že jako příslušník policie  máte velmi málo prostoru, nebo lépe řečeno žádnou možnost veřejně prezentovat sůj názor na některé věci. Tedy pokud chcete být i dále příslušníkem policie. To platí ozvlášť, pokud chtete vyjádřit názor na věci, které se v Policii dějí, a s  nimiž nesouhlasíte. Nyní jsem civilistou, a vyjadřuji se k  věcem, o nichž mám s ohledem na svou předchozí praxi docela dobrou představu. Netoužím být žádným hrdinou, nestojím o žádnou slávu a prezentace mých názorů mi nepřináší žádné výhody.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

10. 8. 2008 10:46
Hlavně ať velí zelinář.

14 let v uniformě,27 kázeňských odměn,spousta návrhů a realizovaných mnou navržených směrnic.Konkurz na zástupce vedoucího oddělení.Vítěz:příslušnice 1 rok ve službě.Výsledek :několik kázeňských trestů za ústrojovou nekázeň(kravata,čepice ,o knoflík na rozhalence navíc) jak pro mne tak i mé podřízené.Stále ,ale po mě chtěli úpravy a návrhy opatření,směrnic apod.,protože se chudinka zástupkině se ještě tolik neorientuje.Tak jsem to zabalil a užívám si civilu.Nedivme se nyní výsledkům PČR.RvZločinci nemizí,mizí ti kterým velí zelinář.

0 0
možnosti
VZ

zimmel

10. 8. 2008 10:59
Re: Hlavně ať velí zelinář.

Ano, pokládám za obrovskou chybu, že v současné době od Policie ČR odchází obrovské množství kvalifikovaných lidí, kteří odvedli kus poctivé práce. Nemohu uvěřit tomu, že  nikomu ze současného managementu MV a PČR to nevadí. Zdá se dokonce, že je tomu naopak...:-/.

0 0
možnosti
VZ

zimmel

10. 8. 2008 10:33
Špatná personální politika je jen jednou z příčin...

Částečně na Vaší otázku odpovídám již ve svém článku. Špatná personální politika policejního vedení je však pouze jednou z příčin, proč se boji proti zločinu, resp. jeho nejzávažnějším fotrmám, v poslední době tolik nedaří. Více informací naleznete na mých webových stránkách : http://www.zimmel.cz.

0 0
možnosti
MD

dubanová

10. 8. 2008 2:42
kam zmizeli zločinci ?

proč :

"Časopis Respekt – Stát prohrává boj s organizovaným zločinem / (Glosy)4. srpen 2008 ... Stát prohrává boj s organizovaným zločinem ... „Bojovat proti organizovanému zločinu je dnes daleko obtížnější než když jsme začínali,“ -

já se dovolím se zeptat - proč se tak děje, my již nemáme elitní policii, která bojovala proti organizovanému zločinu ? 

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2533x
Absolvent policejní akademie ČR, odborník na finanční kriminalitu, zejména problematiku praní špinavých peněz, ideový otec problematiky vyhledávání a zajišťování zločineckých zisků, zakladatel a ředitel Finanční policie, později náměstek ředitele Úřadu služby kriminální police a vyšetřování.V červnu 2008 ukončil na vlastní žádost služební poměr u Policie ČR. Více podrobností o autorovi na na www.zimmel.cz.