- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
smittenkitchen.com
Recept na quiche těsto jsem čerpala z blogu Kitchenette, dochucení jsem si pak přizpůsobila.
Pro představu uvádím krok po kroku svůj postup:
Základní suroviny:
Na náplň jednoho quiche bude potřeba 3-4 vajíčka a kelímek smetany. Další věci jsou pak závislé dle individuální chuti každého. Na těsto je třeba 150g hladké mouky (plus trochu na rozválení těsta), 120g másla, sůl, pepř, muškátový oříšek.
Recept:
Hladkou mouku ručně zpracujeme spolu s vychladlým! máslem tak, aby vytvořilo hrudečky o velikosti ovesných vloček. Přidáme asi malého panáka zaledované vody a hněteme dohromady. Ledvá voda je důležitá proto, aby se nám kousíčky másla v těstě docela nerozpustily. Výsledná podoba těsta by měa být hladká lesklá kulička, kterou zabalíme do igelitu a dáme alespoň na hodinu odpočinout do lednice.
Mezitím si můžeme předehřít troubu na 190 stupňů a připravit si tekutou směs. Smětanu s vajíčky rozmícháme, dle chuti osolíme a opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Sama jsem pak do směsi přidala v jedné podobě olivy, balkánský sýr, cherry rajčátka, špenát a česnek; ve druhé plátky vysočiny, trochu špenátu a česneku, cherry rajčátka a strouhaný eidam.
Odpočaté těsto rozválíme na tenký plát a vložíme do vymazané a vysypané formy na dort. Chcete-li se vyhnout nafouknutí těsta, obložte prostředek pečícím papírem a zatěžkejte rýží (popř. čočkou), dejte na 15 minut předpéct.
Po uplynutí doby můžete na chvíli vyndat z trouby, a těsto zalít vybranou směsí (samozřejmě po odebrání pečícího papíru s rýží). Těsto pečeme ještě dalších zhruba 40 minut, aby směs pozbyla tekutého stavu.
Další články autora |