Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

že kraje jsou přežitek tvrdím už dlouho, ale to víte, taková spousta trafik se bude jen těžko nahrazovat

0 0
možnosti
JL

Zde pane Jane Zieglere, je moje podpora vaseho mysleni. Mapu Moravy a Slezska mam jeste dnes na stole pred obrazovkou meho pocitace. Je prikryta sklem, aby neprisla k urazu. Mam dojem, ze je z roku 1923. Stale prospesna pro me rozpoznani nekterych hovadin, jako Moravska Trebova v Pardubickem kraji.

Vite ta zmena vsak nebude. Ne, ze by nebylo dost diskuteru, ale to je na tu ceskou spolecnost uz moc. Zmena a k cemu? Zeme v kralovstvim Ceskem, je jiz zapomenuty Gottwalduv maler. Zlin se zmenil v jeho mesto a s jeho jmenem. Pak to byl take kraj ktery nesl jeho jmeno a pan starosta Zlina postoupil o nekolik kroucku nahoru k tomu vysnenemu titulu, "Vudce komunisticke strany Ceskoslovenske socialisticke republiky. Take dva roky pred padem teto vedouci strany, se stal jeji hlavou.

Naivni nadpis s setrenim miliard pri teto zmene. Zde ty miliardy jeste pribudou. Take slysim ty vykriky zloby, jestli se hlavni mesto stane Olomouc ci Brno a ve Slezsku Opava pred Ostravou. Olomouc a Opava maji historickou prednost pred temi "vetsimi" v dnesni podobe.

Jsem povdecen minulosti, ze to "Kralovstvi Valasske "pana Polivky zustava nerozdeleno. Ten pas a certefikat jako cestny nositel si nemusim tedy strcit kamsi....!!.

0 0
možnosti
JV

Taky mám ten sen, že se jednou probudím v Zemi moravskoslezské s hlavním městě v Olomouci. Že bude malý parlament a zemský president. Že si naladím celostátní program ČT3 Brno a ČT4 Ostrava a že na nich uvidím inscenace se skvělými brněnskými a ostravskými herci. Ale pak se děsím, že zemským presidentem Moravy by byl brněnský učitel Fiala a ministrem financí opavský Jurečka. Zemský president Jaroslav Mezník byl jediným presidentem v okupovaných zemích, který byl zavražděn nacisty. Nicméně zrušení Země moravskoslezské bylo komunistickým zločinem a kdo jej nechce napravit, je bolševik. Už jenom smýšlením.

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
PS

Jsem pro.

O tom, že zavedení krajů v této podobě byla chyba, již před několika lety hovořil v ČT p. Petr Pithart.

0 0
možnosti
JP

Mračková a Vildumetzová jsou proti. Přitom ani jedna neovládá ani malou násobilku.

3 1
možnosti
VB

V89i64l56é50m 46B73a45r87á51k

25. 10. 2023 14:56

Dalším krokem je obnovení oddělené státní správy a samosprávy, aby každý starosta neohýbal zákony jak si zamane.

No a sloučit obce, dnešních 6200 je snad 10x více než mají jiné země.

3 0
možnosti

Ona je oddělená ze zákona. úředník má dokonce dvě r§znaá razítka. Plus máte za to sloučení obcí. To by mělo větší smysl než hýbat s regionální samosprávou.

0 0
možnosti
MK

Zrušení zemského zřízení je pohrdání tisíciletou historií našich zemí

6 1
možnosti
JL

Vyjadril jste k tematu pana Zieglera velmi presne pane Kumprechte! Kratce, vystizne a presne!

Vetsina diskuteru nechape podstatu veci, nejde jen o financni stranku veci. Jde hlavne o historicke tradice a i lasku Slonzaku, Moravadu a Cechu k jejich zemim. Dobry Cech chape, ze tak jak on ma rad sve Cechy, zrovna tak Moravaci a Slonzaci miluji sve zeme. Zrusit je mohla jen zlocinecka organizace Komunisticka Strana. Navrat k ke svym korenum je to nejlepsi, co muze soucasna vlada udelat!

4 1
možnosti
Foto

Jedná se jistě o dobrý nápad, ale co se všemi zbytečnými úřady a hlavně zrušenými úředníky krajů? Na jiném místě v jiné diskusi jsem napsal, zda by nestálo za úvahu "konat sněmovní volby jednou za 12 let?". Když každé volby komunální, krajské a sněmovní přijdou v průměru na 500 milionů korun, ušetřila by se miliarda a za zrušené krajské volby dalších 500 milionů. A co nám za to stát koupí? Rychlovlaky za 600 miliard až bilion korun, a nebo raději stíhačky?

2 1
možnosti

V tom případě bych se přimlouval, aby bylo Krnovsko navráceno Lichtenštejnsku (i s obyvateli).

1 0
možnosti
VB

V24i51l87é82m 18B67a29r73á40k

25. 10. 2023 14:54

A já jsem pro, aby jim bylo vrácena Lednice a další, včetně území až za Hustopeče včetně obyvatel. Rád vyměním absurdistán, který neumí ani odstranit bigboardy od silnic za normální stát.

4 0
možnosti
LC

Už jsem dnes jednou do diskuze napsal (v souvislosti s LS), že Klaus měl pravdu. Teď to napíšu podruhé. Varoval tehdy před vytvořením 14 krajů, tehdy říkal pašalíků pro politiky na které se nedostalo na celostátní úrovni. A měl zase pravdu. Nesmyslné celky, aby se všichni nažrali. To i to předchozí socialistické rozdělení bylo logičtější a funkčnější.

0 0
možnosti
MK

Ale Klaus byl jeden z těch, který se zuby nehty bránil zemskému zřízení

5 0
možnosti