Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud pan autor neuvádí v článku na svá námětová tvrzení externí ověřený zdroj, jedná se čistě o jeho osobní úvahu ve stylu "jedna paní povídal". A navíc - náležitě "neozdrojovaný" článek by mohl být (podle mé vlastní osobní zkušenosti) administrátory z hlavní strany stažen a umístěn na soukromý blog autora.

0 0
možnosti
Foto

Mě by zajímalo, kde přišel pan Ziegler na informací, že chce někdo znárodňovat byty.

Něco podobného říkali jen Piráti, což jsou vládní politikové, takže je určitě prolvádní pan Ziegler chválí.

0 3
možnosti
LH

V tom je přesně jeho protimluv. Tváří se pravicově, ale přitom podporuje vládu s Piráty a přejímá jejich nálepkovací rétoriku.

1 2
možnosti
Foto

Jo aha, takže vláda Péti-koalice je komunistická, protože zastropovala ceny energií, že?

A ceny energií jsou mimořádně vysoké, protože jsou tržní, že?

A jízdenka v MHD je taky tržní, tedy dotovaná, a to v Budějovicích nejvíc dotovaná, jak se tu onehdy chlubil pravičák Ziegler, protože v Budejovicich vládnou levičáci.

0 2
možnosti
JZ

MHD je dotována všude. Takže podle Šejnovy logiky všude vládnou levičáci.

0 0
možnosti
Foto

Takže se uvidíme na Václaváku.

2 1
možnosti
LH

Škoda, že nejste v podobných názorech konzistentní i v jiných oblastech.

S komouši postiženými slovy typu "nůžky", "rozdělení", "rovnost" a další nesmysly je již zbytečné vést debatu. Místo toho na ně uvalit jejich vlastní medicínu: jejich majetek dát potřebným a zavřít, ať už do blázince nebo vězení.

3 1
možnosti
Foto

Chyba byla už byty bezhlavě restituuovat. Nyní města mnoho bytů znovu odkupují.

2 7
možnosti
JK

Restituce jsou OK, ale ODS udělala to, že městské byty, které restituci nepodléhaly, rozprodala v devadesátkách za směšnou cenu čirou náhodou hlavně a především členům ODS. Jinými slovy napakování se kamarádů a kamarádů těch kamarádů = zavedení férových tržních podmínek.

7 3
možnosti
LC

Souhlas. Jen musím konstatovat, že mě něco minulo. Která z levicových stran vystrkuje růžky?

4 1
možnosti
LH

Třeba ta od soudružky Michailidu?

2 1
možnosti

Znárodňovat byty je pochopitelně zhovadilost. Pokud někdo vlastní více bytů a má je jako prostředek podnikání (tedy je pronajímá), je to v podstatě příznivý stav. Jiná situace by ovšem byla, kdyby někdo držel více bytů jako investici, aniž by s nimi dále podnikal (tedy je pronajímal). Tam bych byl ne pro znárodnění, ale pro nadstandardní zdanění.

3 5
možnosti
JK

To ale pravice *nikdy* nedovolí zjistit, kolik bytů je čistě investičních a kolik ne, prej bysme tím, že to číslo zjistíme, zavedli komunismus.

1 4
možnosti
JK

Jedno procento nejbohatších lidí má větší majetek než celý zbytek lidstva dohromady, kdybyste každý den brali 100 000 Kč a ukládali si je, tak budete mít po 1000 letech jednu desetinu Kellnerova majetku a tento trend se zhoršuje dál a dál, prozatím do nekonečna.

Takže když pracovníci vidí, že systém je nastaven tak, že nůžky mezi těmi nejbohatšími a ostatními se rozevírají stále a stále brutálněji, jinými slovy, že příjmy bohatých se zmnohonásobily, zatímco jejich rostou po procentíčkách, jinými slovy že z toho profituje pár maníků na špici, a to čím dál tím víc, aniž by se to životní úrovně běžných pracovníků výrazně dotklo, tak se naserou i ti, kdo by při aspoň trochu lidštější distribuci bohatství byli k systému normálně loajální. A když se jim pokoušíte říkat, že tento systém je právě pro ně nejlepší, tak se vám vysmějou. Řekl bych, že naprosto oprávněně a myslím, že psychologie by vám řekla, že nenasrat se v takové situaci není ani dost dobře možné.

Takže tady máme dav systémově neloajálních lidí. Rozdělení společnosti. Oni nepůjdou rabovat, ale zvolej takový politiky, až se vám protočej panenky. A těm politikům bude stačit jen naslibovat, že napravěj ty chyby, nic víc nepotřebujou říkat, a lidem u toho bude úplně jedno, že do toho jednoho procenta tyjících patří i sami ti politici.

Babiše se nezbavíte. A přijdou jiní pašáci.

7 2
možnosti
Foto

Vlastnictví garsonky v Praze stačí k tomu, aby se její majitel zařadil mezi deset procent nejbohatších obyvatel planety. Vyplývá to z aktuální studie Credit Suisse, o které informuje web CNBC. A komu patří několikapokojová nemovitost v centru českého hlavního města, ten se může řadit rovnou k nejmovitějšímu procent. Z Čechů tak mezi jedním procentem nejbohatších lidí světa může být například majitel luxusního čtyřpokojového bytu na pražském Smíchově, do skupiny deseti procent lidí v největším jměním pak může patřit i průměrný majitel pražského bytu o velikosti 1+kk, který se prakticky nedá koupit levněji než za dva miliony korun. Vyplývá to z nabídky realitních portálů.

4 4
možnosti
FD

Stát je zaopatřovací ústav pro flákače.A né že ne.

10 3
možnosti