Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Znám OSVČ , kteří si vědomě spoří jen minimální částku na sociálním pojištění a počítají s malým důchodem.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=756914

--------------

Můžete mi Jene vysvětlit, jak by to onen živnostník asi tak udělal? Výše odvodů je totiž dopředu striktně předepsaná, víme?

A za další, jak chcete v zemi s 50% rozvodovostí určit, kdo které dítě vychoval? Jsou lidé, kteří vychovávali své děti 5-8 let, dál na ně platí alimenty a vychovávají zase jiné. A potom co ta řada párů na psí knížku? Specifikujte pojem "vychovávané dítě".

3 0
možnosti
JZ

OSVČ si mohou dobrovolně zálohy na pojištění zvýšit, aby měly větší důchod.

0 1
možnosti
JD

Kolik živnostník do systému dává, tolik dostane!

2 0
možnosti
Foto

zaměstnanec dává do systému jenom třetinu dávek.

0 0
možnosti
JK

Seberme z rukou politiků rozhodování o důstojném životě. Chce to důchodovou reformu a to zásadní, platit důchody a víc se zadlužovat je šílenost téhle vlády.

Volební právo sebrat těm, kteří mají příjem pouze ze sociálních dávek a pobírají pouze státní starobní důchod. Zmizí volební úplatky pro skupiny lidí s vizí "po nás potopa".

0 4
možnosti
LH

500 kč na dítě ano, ale má to jeden háček - vychované děti

8 0
možnosti
PK

Jak se to pozná, nic není nula a sto. A také se to mění - byl to takový hodný kluk či děvče a nyní ... Budou zase na to komise, založíme uliční výbory?

3 0
možnosti
MB

Už je to celé pomatené ! Důchod není sociální dávka - Kdo co do systému vložil - Je mu zpětně zase vydáno. U výše příjmových, "I trest solidarity" - budiž. Hnutí ANO chce podělovat neadresně. asi je to blbě. Lidovci zase adresně - Dal jsi méně? Nevadí, tak ti přidáme, opět blbě ... Další trest pro přispivatele do systému .

Co to je - vychované dítě ? Asi to, které nebylo trestáno a celoživotně pracuje - Odvádí daně. Kdo to bude sledovat ? Co posilování prvku rodiny ? Děti podporují své rodiče cestou daňového odpočtu ! Jasné, průkazné, adresné - Postup vychovaného dítěte ! Posilování pojmu - Rodina ... ...

Opravdu - I dobře míněné záměry se ztrácejí v nepřehlednu. Pořád je někdo trestán, aby druhý, byl pozvedáván. Pořád melu své - Valorizace důchodů řeší vše. Co je navíc - Je populismus. Pořád chybí to podstatné ! Vláda má sdělit = Hle důchodče, zde tedy máš 5 bobů a vy mladí, na stole máte rozumnou Důchodovou reformu !:-)

4 0
možnosti
PD

důchod je sociální dávka, co kdo vložil je rozhodné jen pro jeho výši, nikoliv pro celkovou sumu nebo dobu čerpání

0 0
možnosti

R^ Souhlas s lidoveckým návrhem! Okamurovce, klausovce i komunisty neberu vážně. Zasluhují si obezřetnost od vlády! :-)

2 6
možnosti
PK

Chválíte to jen proto, že s tím přišel "Lidovec". Diskuse soudného přesvědčí, že je to hloupost.

4 1
možnosti
PD

no, takže minimální důchod 14 tisíc se Vám zdá moc. ale zvednout někomu důchod o 500 za každé dítě, to Vám přijde rozumné? Co když to dítě nikdy nebude pracovat a bude pobíračem dávek? nebo naopak pracovat bude v cizině a tam bude platit daně?

3 1
možnosti
Foto

ano mám v blízkosti osobu , která sice má 4 děti, dvě jsou ještě ve škole, ale druhé dvě jsou v zahraničí - takže souhlas s vámi.

Myslím, že pisatel blogu to mínil tak, že chce přidat, ženám, které mají nízké důchodu (většinou je to pro nižší cenu jejich práce na trhu ) a máte pravdu , že toto porodnost a vyšší příjem do státní kasy v budoucnu nevyřeší.

Protože jsem starší generace, pamatuji si jak se před rokem 89 danila mzda . byly cca a-f skupiny. A tehdy pokud rodiče, kteří byli sezdáni a narodil se jim potomek, dostali porodné a od narození se jednomu z nich snížili daně (většinou to byl můž , kdo je uplatnil, žena měla také nižší , ale méně .

A toto je motivace, pro to aby páry spolu nežili na "psí knížku " jak tomu říkáme a také to bylo jak s říká "nejdřív kostel , potom postel " zlehčila jsem to , ale myslím, že toto bylo velmi dobré řešení jak motivovat populaci k potomkům. A je pravda, že ještě tam byl vliv věku, pokud zůstal třeba chlap svobodný tak tak 26 % byly ty daně dost vysoké. Je to spravedlivé,aby rodiny s dětmi byli nějak odměněni spočností, protože pro ty potomky se musí lecčeho zříct, třeba jen pohodlí - pokud si ovšem nepořídí chůvu . Pochopitelně mluvím o běžné populaci a ne o příjemcích dávek, ty své počty reprodukce většinou překračuji :-).

4 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,89
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz