Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Tihle bojovníci proti fašistům na ukrajině nakonec dosáhnou opaku toho, co zamýšleli - donutí lidi získat si informace, popřemýšlet, dovzdělat se a podemlýt doposud tak pevně zakořeněné mýty a lži, které vygeneroval komunistický režim.

2 0
možnosti
Foto

Bandera byl samozřejmě hrdinou národně osvobozeneckého boje ukrajinského lidu proti Polsku a dalším utlačovatelům, o tom není žádná diskuze.

1 1
možnosti

To je hezký, jak náš prezident absolutně nezná historické údaje. Bandera byl celý rok 1943 vězně v Koncentračním táboře, za boj proti nacistům. 

- Za války bylo úplně běžné, že vězni koncentračních táborů vydávali své prohlášení a nacisté je museli šířit, ne jednou se stalo že vězni stávkovali, či zažalovali své dozorce za hanlivý výraz proti jejich vyznání a rase u Berlínského soudu ! ;-D

(Ironická poznámka, zdůrazňuji to, protože by se toho mohl zase nějakej Zeman nebo někdo z Úsvitu chytit)

2 0
možnosti
Foto

Zkuste si dát do vyhledávače Bandera Sachsenhausen a čtěte, co vám vypadne, např. pod tímto názvem Stepan Bandera – ukraiński bohater, wróg Rzeczypospolitej

0 1
možnosti

J74a93n 77R43á25ž

12. 1. 2015 19:19

Ukrajinsky hejtman Bohdan Chmelnický? To je vtip? B.Ch. byl záporožský kozácký ataman, který nejprve jako hejtman přísahal věrnost polskému králi,aby se pak spojil s tatarským chánem Tuhaj Behem při vzpouře proti Polsku a založil kozácký, nikoliv Ukrajinský stat. Když dostal od korunnich polských vojsk na frak, dostal asyl v Rudku a slíbil věrnost ruskému caru Alexeji Michajlovičovi.

Byl to křivák a podlý vrah, který nechal vypalovat vesnice i s obyvateli, hlavně Židy. Jím organizované pogromy vyhnaly z dněperské oblasti většinu Židů, kteří tam žili po staletí.

Jaký to byl Ukrajinec, když se hlásil k odkazu Kyjevské Rusi a způsobil , že t.zv. Ukrajina byla v roce 1654 nejprve začleněna do Moskevské Rusi a pak rozdělena mezi Polsko a Rusko, což trvalo až do podpisu smlouvy Molotov / Ribentrop v roce 1939, podle které východní Polsko (na východ od linie řeky Bug) připadlo SSSR a tvoří stěžejní součást dnešního státu Ukrajina.

3 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Jak mohli Banderovci vyčítat Rusům vypuknutí hladomoru, když u jeho počátku stojí aktivity polských agentů na východní Ukrajině?

1 6
možnosti

zřemě je ten Bandera takový umírněný nacista, něco jako umírněný muslim, že...a za pár let tu budeme mít umírněného Hitlera

4 4
možnosti
Foto

Tak to už máme, když mnozí tvrdí - a je jich čím dále více - , že Hitler byl proti Stalinovi svatoušek.

1 4
možnosti

Problém je, že většina lidí se drží komunistické propagandy. Ta už neuváděla , že na straně UPA bojovali i volyňští Češi, nebo to, že když vojska UPA se snažily dostat na Západ, tak jim pomáhali Slováci, kteří jako první už v roce 1919 poznali komunistický teror. Stejně tak se moc ta většina odsuzující Banderu nedívá na to, že Ukrajincům šlo jen o samostatný stát a jejich boj byla reakce na diskriminaci od Poláků a Rusů. Stejně tak ti všichni nevidí, že Bandera vystudoval nejen v Československu, ale také byl vězněm v koncentračním táboře a na rozdíl od našeho druhého prezidenta Antonína Zápotockého tam nevraždil a nemučil spoluvězně jako spolupracovník SS

13 3
možnosti

tak to, že jim pomáhali fašouni ze Slovenska je v pořádku, ne ?

1 1
možnosti

To Honza Ziegler o něm ví všechno, jelikož s Banderou pravidelně chodil na pivo! ;-D;-D

3 7
možnosti

D81a70d85a88k 60P67e59t86r

12. 1. 2015 18:19

Mát pravdu, Bandera byl skutečný oddaný Ukrajinec. Bojoval proti všem, Židům, Rusům a Polákům,

3 0
možnosti

Což není pravda.

2 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,74
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz