Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Zdivočelí násilníci??? Zieglere, přestaňte to hulit!! Kdyby jste žil v podobných podmínkách,tak budete šukat s čepicí přes celé Budějice..Jen pro Vaše uvědomění doporučuji příběh Jana Skopala,pilota RAF, komunisty,perzekuovaného exilovou vládou E.Beneše,vězněného v 50-tých letech...

2 0
možnosti
JZ

Je potřeba umět zasazovat události do dobového kontextu. Je pravdou, že za I. republiky u nás byli chudí lidé, ale ti v té době byli všude. Ovšem na rozdíl do komunistického Ruska, kde na hladomor umřelo ve třicátých letech na deset milionů lidí, u nás nikdo hladem neumřel. Moji prarodiče také nepatřili mezi honoraci, babička vyučená švadlena, později pracovala u sedláka, děda pacholek u koní. Oba však na komunisty nadávali, na I. republiku vzpomínali s láskou, a dělat pouliční kravály by je nenapadlo ani v nejmenším.

1 0
možnosti
JZ

Pravda je zkrátka taková, že četníci nestříleli do neozbrojeného davu, ale do zdivočelých násilníků, kteří na ně útočili kameny, různými železnými předměty apod. Jestliže někdo napadl četnickou stráž, musel počítat s následky. K napsání opravdu vědecké studie by to chtělo prozkoumat archivy, hlavně archiv ministerstva vnitra. Mnohé by sdělily zprávy, které o těchto zákrocích vypracovala zemská četnická velitelství, adresované ministerstvu vnitra.

0 2
možnosti

A41n25n13a 19Č72e19r18n11á

4. 9. 2013 11:29

dnešní smutné výročí, 04.09.1951, tak by to mohlo jít den za dnem:

V pankrácké věznici byli popraveni z politických důvodů invalidní důchodce a funkcionář Zemědělské strany Josef Čuba, sochař Miloslav Pospíšil a stržm. SNB Vladislav Rajnoch.

Komunisty není důvod strašit, komunisti jsou vrazi vlastního národa! ;-O Rv

2 1
možnosti
SH

Zieglere, píšeš, že máš rád pivo a víno. Nemíchej to.

6 4
možnosti

Já osobně bych to až takhle neobracel. Málokdy je situace černobílá.

Tehdy byla jiná doba, lidé mysleli jinak, policajti měli jiné vybavení, .... . Nelze říci že za vše mohli komunisté. Prostě jiná doba.

2 0
možnosti
VK

To už je paranoidní, co jiného se dá říci k názorům daleko od reality.

4 1
možnosti
ZM

To je svatá pravda! Ale nestříleli četníci, byli to komunisté převlečení do četnických uniforem. 

Pramen: Ziegler revolution history, svazek 14, str. 358 - 374

9 1
možnosti
LK

Ještě bych přidal, že svojí polívku si v Duchcově a jinde hřáli i německé nacionalistické strany jako Německá národně socialistická strana dělnická (DNSAP). Oblasti uhelných pánví byly převážně německé, a tak skutečně vážné problémy problémy spojené s krizí (propouštění, slabé sociální zabezpečení, skutečně těžká nouze) ve spojení s nechutí ke vzniku ČSR v těchto oblastech tvořily v celku výbušný kotel. Bohužel i četnické metody zásahů byli na úrovní té doby, žádná psychopříprava či metody práce s davem neexistovali (v Duchcově zbytečně vytvořili u viaduktu "kotel"), ostatně mnozí na straně četníků i horníků prošli zákopy 1. světové války, a tak k násilí a zabíjení nebylo daleko.

1 0
možnosti
PK

Kdyby takovým "náročnějším" způsobem jako Vy psal pan Ziegler, tak by pro "antikomunismus" něco užitečného vykonal, ale on svým jednoduchým černobílým pojetím dělá pravý opak. Ale asi to nepochopí.

3 1
možnosti

Za to, že ti četníci nebyli na ty střety profesionálně připraveni, že nebyli koncentrováni v dostačném počtu, tak za to ale nese odpovědnost státní moc. Kdo ví, zda-li to nebylo úmyslné jednání.

1 3
možnosti
BM

Názory soudruha Hermana nelze brát vážně. Je to soubor demagogických blábolů jako vystřižených z Rudého práva, respektive z Haló novin.;-O Vyjimečně souhlasím s výrokem prezidenta o mladých komunistech, že z nich jde děs a hrůza. A soudruh Herman k nim patří;-€

8 0
možnosti
ZM

No vidíte, jak vás ta četba Haló novin vzdělává. Jen tak dál.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,02
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz