Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

Obávám se pane Zieglere, že pro mnohé to tak jednoduché a logické není.

Ano, já v tomto s vámi souhlasím, ovšem pro některé je problém rozlišit ukrajinštinu od ruštiny (a ano, byly incidenty z počátku války, kdy ukrajinsky mluvící byli považovány za Rusy a taky s nimi bylo špatně nakládáno) a pak jsou tu lidé, kteří hlásají, že Rusové (jakkoliv smýšlející) tu nemají co dělat, mají se sebrat a vypadnout.

A já mám obavu, že tady bude problém. Ty hlasy se měly krotit hned na začátku, což se nepodařilo. Nyní to dospělo mnohdy do chvíle, kdy mnohdy poukázat na to, že je zapotřebí Rusy rozlišovat si od mnohých vyslouží okamžitě nálepku proruského švába.

A věřte mi, že kdejaký "hrdina" který by zmlátil ruskou ženu prchající z Ruska před pronásledováním, by byl mnohými vyzdvihován jako bojovník se zlem a sepisovaly by se petice, aby nebyl trestán. A raději bych nerozebíral, co by přáli dotyčné.

Ano, můžete psát blogy jak bude chtít, ovšem já se bojím toho, že na obou stranách jsou fanatici, které nic (krom tvrdého potrestání zákonem) nezastaví.

Možná se pletu a lidé si to uvědomí. Vlastně ani nevíte, jak moc bych se chtěl plést.

4 0
možnosti
RJ

Jenže narativ "Rusko potažmo Rusové" jsou zlo byl už vypuštěn. Mnohdy z úst vrcholných politiků. Trestá se předsudečná nenávist vůči Ukrajincům, ta samá vůči Rusům je odkládána. Orgány činné v trestním řízení nekonají nebo bagatelizují.

0 2
možnosti
RJ

Jenže i vrcholní politici paušalizují, tvrzení, že vše Ruské je špatně rezonuje celou společností. A pochází právě od některých politiků. Orgány k tomu příslušné nefungují, stíhá se předsudečná nenávist vůči Ukrajincům, vůči Rusům se tiše toleruje.

0 0
možnosti
RJ

Sakra, zbytečně dvakrát se to nezobrazilo.;-€

1 0
možnosti
JZ

Máte pravdu pane Typnere. Proto jedním ze způsobů jak tomu předcházet, je zdůrazňovat, že en všichni Rusové jsou stejní, což činím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3356
  • Celková karma 21,89
  • Průměrná čtenost 1798x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz