Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Za klad clanku bych povazoval jim generovane prispevky p. Reznika.

3 2
možnosti
Foto

Ano, jsou klasickou ukázkou toho, že internet snese všechno. ;-D

4 1
možnosti
Foto

Puč je to, co bylo na Majdanu, nebo co jsme dělali v Listopadu, tedy když se svhne legitimní vláda. Zdali byla VŘSR puč to nevím, ale v každém případě to byla především revoluce, jak již sama zkratka napovídá. Sám to máte v nadpisu.

1 8
možnosti
Foto

A je těžké rozlíšit, čím se lišila VŘSR od VFR, kterou přece Francouzi dodnes oslavují.

A dokonce ji nelze odlišit v principu od americké revoluce, kdy po vítězství věrným britské královně zabavili majetek a vypoklonkovali je ze země.

4 3
možnosti
MB

Dodnes se usmívám - Učitelka četla, V.I.Lenin na lovu, míří na srnku, ale nevystřelil, krásný příklad dobromilství ! Překvapený střelec carových dětí užasle hledí na odrážející se kulky od hrudi - (vycpané šperky), Lenin mezitím povečeří jinými lovci zabitého medvěda a posílá katy řádně dokonat své revoluční dílo ! Přichází Stalin, který nezabíjí - Koná revoluční pokrok ! Zažínám svůj lampion a vyrážím - Kdo nejde, stojí opodál - Kdo stojí na chodníku - Nebuduje republiku ! ... :-)

4 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Je nepochybné, že v 70. a 80. letech seděly proti sobě ve střední Evropě po zuby armády NATO a VS. Ztráty z případného otevřeného konfliktu byly tak velké, že do určité míry "garantovali" klid zbraní. Proto se bojovali na "okraji front", třeba v Asii a Africe.

2 3
možnosti
Foto

Všechen rudý teror se vleze pod formulaci "revoluce se musí umět bránit" s odvoláním osud komunardů v Pařížské komuně.

V případě VŘSR pak je nutné se zeptat, kdo spustil to vraždění? Podle všeho to byl šéf carského generálního štábu, který nechal popravit členy nějakého vesnického sovětu jenom za to, že si tuto instituci založili.

Mimochodem, z memoárové literatury vyplývá, že struktura carského generálního štábu fungovala nadále v ilegalitě a že jednotliví generálové koordinovali své kontrarevoluční aktivity.

3 5
možnosti
JZ

Vraždění spustili bolševici. Komunismus je lidsky nepřirozený a nenormální systém, protože lidem bere jejich přirozenost.

8 1
možnosti
Foto

Účet za kolonizaci Třetího světa zeměmi civilizovaného Západu je odhadován na MILIARDU mrtvých, proti tomu byli i Hitler se Stalinem pouhými břídily. Jde o to, že teď máme jiné kamarády a tak pomlouváme ty bývalé. To není příliš prozíravé:-)

4 4
možnosti
JZ

To jsou lži Mužíku.

2 2
možnosti
Foto

Technické problémy s diskusí měly i pozitivní stránku. Zdejší trollové museli trpět.

3 3
možnosti
Foto

Co si pomůžete, budete-li zastánce jiného názory označovat za trolly? Pouze se dopouštíte hříchu kolektivistického myšlení používání podobných pojmů.

6 2
možnosti
JZ

Nezakázal jsem diskusi, byla to technická chyba. Omlouvám se.

4 1
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,71
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz