Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vladimír T. Gottwald v debatě na Blogosféře pod Vaším článkem správně připomněl, že pro tuto hanebnost horovali nejen komunisté, ale i např. národní socialistka Milada Horáková. Málo platné, autentická, natož konzervativní pravice v té podivné poválečné polodemokracii citelně chyběla - a podle toho to také vypadalo a dopadlo. Levice měla v tehdejším Ústavodárném NS naprostou většinu, pakliže za pravici (spíše středopravici) budeme považovat lidovce, DS a Stranu slobody. Pak by poměr sil byl 208 ku 92. Ovšem pro lup majetku Schwarzenbergů byly, zdá se, všechny strany ďábelského systému zvaného Národní fronta.---Ovšem nebyla by to blogerka R. Kielbergerová, aby věcnou debatu nenasměrovala do osobní roviny a nedala pocítit svoji nelibost každému, kdo nesouzní s jejím postojem. Opět se potvrdilo trojí: že tato dáma zůstává mezi těmi, kdo šíří kolem sebe nenávistné projevy, na pozici jedničky, že ušetřen není nikdo, byť by to byl majitel Blogosféry, přestože na příspěvky R. Kielbergerové nikterak nereagoval, a konečně: i kdyby na obzoru nebyl žádný nepřítel, musela by si ho R. Kielbergerová stvořit. Politováníhodná osoba. (Nepsal bych tuto poznámku, kdyby se v diskusi neotřela také o mě, ačkoli s Blogosférou nemám jako autor či přispěvatel do diskusí několik měsíců nic společného. Jenom nevcházím z údivu.)

0 0
možnosti
MV

A nechcete vrátit majetek i sudeťákům?

Ať už nám v republice nic nepatří.

0 4
možnosti
Foto

Jsem zásadně pro to, aby se zámky a hrady vrátily do rukou těch, co tyto majetky skutečně vlastnili. Musí se ale udělat nějaká historická čára, aby se nešlo až k napravování křivd po Bílé hoře. Myslím si, že dobře dohledatelné jsou dokumenty do roku 1946. Vše co vyvlastnili Němci, nebo Český stát násilně, by mělo být zrušeno a majetek vrácen.

Po této nápravě bych šel ještě dál a to zrušením památkového úřadu a privatizací všech historických staveb ve vlastnictví státu.

1 0
možnosti
Foto

J49i57r86i 22C53i59z

14. 6. 2023 16:28

Vracet nakradene majetky by znamenalo zrusit Benesovy bolsevicke dekrety, na kterych stoji cele zakonodarstvi od r.45. Ty jeho dekrety (bylo jich neco pres 120) jsou stale platne a kdyby nekdo chtel dnes ukrast majetek nebo nekoho zavrazdit jako Rudy gardista, muze se oprit o ty dekrety. Komuniste nezacali s bolsevizaci CSR, ti jen pokracovali a dokoncili dilo Benese. On taky jmenoval prvnim predsedou vlady v r.45 oberbolsevika K.Gottwalda. Benes byl velky kamos s masovym vrahem Stalinem. Navic ted to, cobylo ukradeno v r.45 bylo po r.89 znovu ukradeno "privatizaci" pro vyvolene, a ti by na zaklade precedensu vraceni majetku slechtickym rodum museli taky vracet majetek puvodnim vlastnikum, co ty tovarny vybudovali. Jednalo se i o Zidy. Ostatne velvyslanectvi bolsevickeho Ruska stale sidli ve vile zidovskych majitelu, ktera jim byla zabavena Benesem. Dodnes se udajne ta rodina soudi s CR a nema sanci. Bolsanska propaganda nekterych diskutujici jen potvrzuje, ze Benes a jeho dekrety dopadly na urodnou pudu.

3 0
možnosti
JV

V tom případě žádejme po Německu:

Navraťte veškerý ukrdený majetek a uhraďte vše co zde bylo během 2. světové války vyrobeno pro německé potřeby.

Řádně, nikoliv minulou almužnou, zaplaťte a doplaťte otrockou práci totálně našich totálně nasazených rodičů a prarodičů.

Odškodněte každého zavražděného člověka ve všech nacistických německých koncentračních táborech v celé Evropě.

8 8
možnosti
Foto

Češí navraťte majetek, který jste ukradli odsouzeným Němcům, navraťte majetek, který jste ukradli Židům. Za práci totálně nasazení dostávali mzdu. Táta byl totálně nasazen v Mnichově na ubytovně, kde měli řádnou postel, noční stolek a lampičku a dostávali propustky. Nevím, jak se bude hradit vývoj zbraní na kterých jsme se významně podíleli a které zabíjeli spojence na pevnině a na moři. Jak budeme účtovat rekreace pro naše dělníky a jejich pobyty v lázní a lékařskou péči o naše dělníky a jejich stravu v továrních jídelnách

7 6
možnosti
MB

Nemám žádný problém s restitucemi. Základem rozumného hospodaření? Co nejvíce vykonkretizovaný vlastník. On musí mít srtarosti - Nikoliv stát ! Všelidovost k ničemu nevede. Pouze ke krabici peněz pod postelí, třeba na Opočnu. Srba zřejmě vybral Stavební spoření? Sranda, ty hrady, zámky stejně nikdo zCR nevyveze ! ...

Stalo se národním sportem - Vlastnit stále to ukradené. Bylo to přece v majetku NSDAP. Dekrety neřeší - Nejprve byli oloupeni původní majitelé. Např. Židé by mohli vyprávět. Nevypráví - nejsou. Komunisté zase vypráví rádi. V jejich vilách se nám bydlí dobře dodnes ! ...

Největší ostuda? Lichtenštejnové. Zcela se vymykají. Nejde o pohled na šlechtický rod - Jde o představitele samostatného státu. Pak ČR okradla - zcela jiný stát! Veškeré návrhy ke smíru zameteny. Tedy mezinárodní soud, který spěje ke svému závěru. Výsledek se dá očekávat-Ostuda !...

9 7
možnosti
SB

Nemáte pravdu v tom, že jsme okradli cizí stát.

Oni to tady vlastnili jako rodina, nikoli jako představitelé cizího státu. Že ta rodina v jinémn státě je vládnoucí dynastií, to s tím nemá souvislost. To byly dvě na sobě zcela nezávislé věci.

Tím se nijak nevyjadřuji k tomu, zda vy se jim to mělo vrátit, či nikoli. Nezajímám se o to tak hluboce, abych byl přessně informovaný a všech historických a porávních argumentech a hlediscích.

Nicméně vyvlastněný majetek nepatřil lichtenštejnskému státu, nýbrž jedné rodině z toho státu.

7 3
možnosti
  • Počet článků 3343
  • Celková karma 23,75
  • Průměrná čtenost 1801x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz