Volil jsem Babiše, ostatní strany nestojí za nic

Franta je slušný chlap, je razantním antikomunistou a jako mladý kluk se porval s milicionáři v budějcké hospodě Na spojce kvůli tomu, že na sobě měl americkou bundu, což se soudruhům nelíbilo. Nyní volil hnutí ANO.

Život holt není černobílý, naopak někdy je až nepochopitelný. Budějcký kamarád Franta je antikomunista tělem i duší, Putina nesnáší a v nedávných volbách do Poslanecké sněmovny volil Andreje Babiše a hnutí ANO. Podle něj to byla volba menšího zla a prý nás nebudou tlačit na Východ. „Komunisté jsou snad ve všech stranách. ANO nemá špatný program a ať tedy ukáže, co umí. Ty tzv. klasické politické strany se už vyznamenaly. Výsledkem jejich vlád například je, že dálnice stavíme desítky let a Miroslav Kalousek v době, kdy byl ministrem financí, okradl důchodce,“ řekl. „To přeháníš, V té době nás zasáhla hospodářská krize a Kalousek šetřit musel, a proto tedy snížil valorizaci důchodů,“ namítám. „To jistě, ale starým lidem, z nichž mnozí žijí z malých důchodů, na peníze sahat neměl. Vláda, ve které byl i Babiš, naopak byla k penzistům velkorysá.“

Jedině Babiš je podle něj schopný postavit naší zemi na nohy a jeho minulost nevadí, komunistům sloužili i jiní, odmítl také obvinění, že bychom nyní směřovali na Východ. „Ať si všichni ti, co to říkají, přečtou volební program ANO. Jasně se v něm píše, že je pro naše členství v NATO a EU, akorát nehodlají slepě přebírat všechny rozkazy z Bruselu. Dále je v něm uvedeno, že ANO hodlá rozvíjet transatlantickou spolupráci včetně posílení bezpečnostních a obchodních vazeb s USA. Tak, kde je nějaká východní orientace. Já bych byl první, kdo by se chtěl bratříčkovat s Rusáky. Navíc mají velice slušný ekonomický program. A také, řeklo mnohokrát jasně, že s Okamurou a komunisty do vlády nepůjdou a to dodržují. Tak nerozumím té hysterii kolem nich,“ řekl.

A pokračoval. „Tady v jižních Čechách jsem kroužkoval pana Kubíčka, kterého znám jako slušného člověka, a líbí se mně jeho kladný a sympatický postoj k Izraeli. Jsem rád, že bude opět poslancem Ten je mně milejší než šéfpirát Bartoš, který fandí Palestinců a zřejmě mu nevadí mu jejich teroristické útoky,“

František dává stále najevo, že své volby nelituje. „Druhé strany by měly respektovat fakt, že volby dopadly, jak dopadly, a neházet Babišovi klacky pod nohy. Ať ukáže, co umí. Už tady jeho lidé byli ve vládě čtyři roky a konec demokracie nenastal. Ať se ostatní nechovají jak uražená děcka, kterým sebrali jejich oblíbenou hračku, přestanou trucovat a dělat naschvály. Jenom destruktivní chování je k ničemu. To také může skončit tím, že budou předčasné volby, na kterých Babiš akorát vydělá a bude ještě silnější. Myslet si, že skončí hůř, mohou jenom hlupáci. Je mně jasné, že předvolební boj bývá tvrdý, ale čekal jsem, že to po volbách skončí a začne práce. Lidé nejsou zvědaví na to, že se politici budou pořád hádat, místo, toho, aby něco dělali. On se také může objevit nějaký český generál Pinochet a budeme se divit všichni,“ míní.         

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pondělí 30.10.2017 18:14 | karma článku: 41,28 | přečteno: 7610x