Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J16i75ř32í 48H45o97l30ý

11. 4. 2019 12:55

Co myslíte že je na vině?

Dle mého jsou to: nákup lepších ponorek, raket, zbraně poledního soudu, více vojáků, krádež Krymu,....

U nás se také za komančů také říkalo, nevadí že zdražil toaletní papír, hlavně že jsou levnější lokomotivy.

2 0
možnosti

P91e50t98r 26L94a28n46g30e89r

10. 4. 2019 23:51

Zieglere, jenom se pořád divím, jak je možné, že vás vaše "kvalitní" a vždy "originální" články letos nenominovaly na Blogera roku. ;-D;-D;-D:-P

1 0
možnosti

Pane Zieglere, já vážně nechápu, co těmi (statistickými) článečky o Rusku sledujete. Má to ve čtenářích vyvolat soustrast, chcete organizovat nějakou sbírku? Nebo opovržení a varujete před emigrací do Ruska? Já teda nikoho s takovýma choutkama neznám, vy ano? A čistě technicky, tohle přepočítávání průměrných platů na koruny je naprosto zcestné. Řekněte Luxemburčanovi, že v Česku žije (a ne úplně špatně) většina lidí za cca 1000 EUR měsíčně. Nebude mu až tak úplně jasné, jak přežívají. Ale máme tu v naší šťastné eurorodině i Bulharsko. Vytkli si cíl dosáhnout v roce 2021 na průměrný plat 333,- EUR. To není až tak daleko od toho Ruska, co? A průměrný důchod je dnes v Bulharsku 185,- EUR. (A to tam EU tlačí prachy horem dolem.) Vidíte a přežívají. Když tam jste, tak sice vidíte, že to není Německo, ale že by se měli desetkrát hůř, to snad ne. Prostě jen ty příjmy a výdaje jsou nastaveny jinak.

A ještě jeden postřeh. Že ze 140 milionů Rusů za hranice Ruska nakouklo jen 40 milionů? Co myslíte, kolik lidí z 320 milionů američanů nakouklo za hranice USA? Prostě ze zemí, kde mají "turistické všechno" se tolik ven nejezdí.

12 3
možnosti

Ty příklady nesedí. Bulharsko je na tom sice s životní úrovní nic moc, ale neobsazuje sousední státy , netvrdí o sobě že je světová velmoc a nevyhrožuje světu nepolapitelnými raketami. Navíc sice pomalu, ale přece úroveň mezd v Bulharsku roste, zatímm co v Rusku, už pátý rok po sobě - klesá.

Ano mnozí Američané do světa moc nejezdí, ale u Rusů je to jinak. I podle statistiky klesá počet Rusů vyjíždějících za hranice jako turisté, souvislost mezi klesajícími příjmy a klesajícím počtem turistů je určitě jen náhodná :-), jediné co roste je počet Rusů , kteří odjíždí natrvalo, tj. z rodné světové velmoci emigrují.

8 6
možnosti

Tohle možná vysvětluje, proč mi žádný ze zdejších hrdinných obhájců Kremlu nikdy neodpověděl na otázku, zda by (pokud by si měl vybrat) raději žil jako průměrný Rus nebo jako průměrný Američan.

5 1
možnosti

Viděl jsem oboje a můžu vám říct, že bych nechtěl žít jako průměrný Rus ani jako průměrný američan. Žít jako průměrný Čech je naprosto skvělé.

10 0
možnosti
Foto

I75v85a55n 18M76a67r95e53k

9. 4. 2019 20:00

"Suše konstatujete" p.Jene, že ceny potravin v Rusku, jsou srovnatelné s našimi cenami.

11. 2. 2019. jste "suše" konstatoval, že ceny potravin, jsou srovnatelné s cenami potravin V USA. Teoreticky mi z toho tedy vyplývá, že ceny potravin u nás a v USA jsou stejné? 8-o

No a s těmi mzdami v Rusku. Mám dojem, že někdy na podzim jste zde dokazoval výšku ruského důchodu v Rusku, který by převyšoval ruskou mzdu 6700Kč?8-o. . . . . .Kéž by tomu bylo tak i u nás . . . . jak bohatý bych byl penzista.R^

Tak pravidelné čtvrtletní školení o ruské bídě máme úspěšně za sebou. . .Škoda, že jste zde nepohodil i některé usvědčující video o ruské bídě, které jsem Vám nedávno na mail odeslal;-(

No a jaký bude příští díl pravidelného školení? Tipuji, že o ruských turistech v Budějcích, či v Krumlově? 8-o

9 6
možnosti

"No a jaký bude příští díl pravidelného školení?"

Dobrá otázka. Ono je to vlastně na pokračování že. R^;-D

2 4
možnosti
Foto

Chudý není ten, kdo má málo, ale ten, kterému to nestačí a chce mít víc.

9 1
možnosti
Foto

Pane Černý omínusoval jste citát ze Starého Říma. Chcete tím dát asi najevo, že Cicero, Xenofón, Ovidius...... jsou proti vám břídilové.

7 0
možnosti

O jakém příjmu píšete? Příjmu jednotlivce? Pak se zase ta čísla tolik neliší od našich (zejména, vezmeme-li v potaz, že přepočítáváte kurzem, nikoliv životními náklady).

Nebo píšete o mzdách?

1 0
možnosti

Jedná se o platech. Mimochodem průměrný plat v Rusku činí cca 16 000 Kč. Jenomže o takových penězích si lidé mimo Moskvu, Sankt Petěrburgu a několika surovinových regionů mohou nechat jen zdát.

1 0
možnosti

J24i46r72i 91T37i67c58h85y

9. 4. 2019 17:06

Kolik duchodcu zije v Cesku za 10000K na mesic? Jaka je zivotni uroven v Rumunsku, nebo Albanii? Rusko je velika a strategicky silna zeme, ktera mnohe zajima, ale musime se s jejich situaci posednout?

2 3
možnosti
Foto

Jak už bylo napsáno,průměrný důchod v Rusku je 4900 Kc...

7 1
možnosti
Foto

Proč byste měl být podezříván z rusofobe? Vždyť Vy jim děláte reklamu.

2 0
možnosti

Mámo, sice zase nesu domůl 6.700 Kč, ale věz! Už jsme dobyli Krym, nahlodáváme Ukrajinu, v Sýrii slavíme úspěchy, pravda v Africe jsme tajně, ale ve Venezuele zase veřejně! No dobře, ale kdy budeme žít lépe? Ženo, tys přízemní a nepokrokový člověk! Ty se zajímáš o samé ptákoviny, jako je běžný život člověka ... :-)

18 3
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,88
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz