Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Varšavské povstání je však pouze jedním z dlouhé řady ruských zločinů vůči Polsku.- už sama tato věta je protimluv hodný Zieglerovi logiky. Kdyby RA ve Varšavě zasáhla,tak by napsal,že Rusové spěchali,aby Varšavu neosvobodili západně orientovaní povstalci a že vlastně Polsko okupovali...;-D Inu Ziegler si hůl vždycky najde,ale v tomto případě by si měl něco přečíst o historii , o předchozí ofenzívě RA a logistických problémech a vyčerpání vojsk, a hlavně o absolutní nepřipravenosti povstání ,diletantství při organizaci a nereálných cílech a termínech!

2 2
možnosti
JH

aha, takze to vyplenili Nemci, ale muze za to Stalin....to ma logiku, veru, hlavne ve svetle toho, jak se Polaci s Rusama uz staleti nenavidi

Rozhovory s katem jste zajiste cetl, nejak si neuvedomuju tu pasaz, kde sovetsti vojaci bourali ghetto

3 2
možnosti
Foto

Má na tom svůj podíl, jeho neochota jakkoliv povstalců pomoc byla zjevná a nechal zastavit svoje vojska pár kilometrů před Varšavou.

2 0
možnosti
Foto

Za 25 let chvástání jsme si již víceméně zvykli, že sametoví revolucionáři jsou experti na všechno, zejmnéna však na to, čemu rozumějí nejméně.

Tito generálové po boji by samozřejmě vyhráli WWII  mnohem lépe, levně a rychleji. Nejprve vyčítají Stalinovi mnoho mrtvých vojáků, a pak zase chtějí, aby hnal vojáky do nepřipraveného boje. Stejné je to v tomto článku - Stalin měl nechat Poláky osvobodit Varšavu vlastními silami, aby tím dokázali, že se osvobodí i bez Stalina. Zároveň měl samozřejmě zaútočit na Němce a zničit je. Sametoví revolucionáři, v roli Chytré horákyně, prostě chtějí, aby je Stalin osvobodil, i neosvobodil, ani pěšky ani na voze, ano nahý ani oblečený a hlavně bez mrtvol, protože by pak byl prohlášen jimi, sametovými revolucionáři za masového vraha. Osobně se domnívám, že Česko mělo velké štěstí, že jej neosvobozoval nějaký trhlý sametový revolucionář, ale právě J.V.Stalin R^ !

3 6
možnosti
AF

A46l95e41n80a 12F64i26r51s52t

30. 7. 2014 22:21

Karma a díky za blog.

4 0
možnosti
MM

Je to nutné připomínat, bohužel.

R^

5 0
možnosti

A také je nutno připomenout, že potlačení povstání se kromě masového vraha Stalina účastnla RONA ruská osvobozenecká lidová armáda. Blíže viz zde

http://www.vojsko.net/index.php/armady/11-armady-sveta/1310-rona-ruska-osvobozenecka-lidova-armada

Proč by měl Stalin bojovat s Rusy?

3 1
možnosti

Armia krajowa zase neposkytla náležitou podporu povstání Židů ve varšavském ghettu na jaře 1943.

6 3
možnosti

Viz třeba zde

 http://www.memoryofnations.eu/data/witness/113/recording/121-transcript.htm

http://hedvicek.blog.cz/1203/2

 V těch odkazech nejde sice přímo o povstání v ghettu, ale obecný vztah Armii krajowej k Židům.

0 2
možnosti
AD

Je historickým paradoxem, že velká část jednotek SS pachájící ta největší zvěrstva byli Ukrajinci.

6 6
možnosti
Foto

Vnikla jedna divize SS složená z Ukrajinců. v SS byla spousta cizinců, Francouzů, Norů, Kozáků, Estonců...

2 0
možnosti
LW
LN

...tvrdé..kruté..ale pravdivé....R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,76
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz