Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pán Ziegler spoľahlivo, ale isto klesá na blogerské dno. Aj v čítanosti.

Navyše sa pravidelne vyjadruje k témam, o ktorých nemá ani šajnu. Porovnávať vývoj v malých štátoch ako sú Pobaltie s veľkým Ruskom, a na základe toho robiť závery, hraničí so slabomyseľnosťou.

V malom štáte stačí jedna nová veľká fabrika, a HDP môže hneď poskočiť o pár percent. Koľko nových fabrík by muselo vzniknúť v Rusku? Navyše pobaltské krajiny majú iný historický vývoj ako Rusko...

0 1
možnosti
DP

D44a97d29a28k 18P45e90t78r

20. 8. 2014 5:01

Tak to se Evropa udře a silně zadluží, než z bezedné studny,  zvaná Ukrajina, vytvoří něco zdánlivě podobného civilizovanému západu.

4 0
možnosti
JN

Jsou dva typy lidí(když vynecháme zájmové skupiny), 1. ti co znali Ukrajinu před rokem 2013 a 2. ti co o ní začali mít povědomí až s její krizí. - Lidé co hájí Ruskou okupaci jsou všichni z druhé skupiny. Rusko okupuje pomocí neoznačených jednotek - separatistů. [>-]

2 5
možnosti
PK

Tak podle stejné logiky Saudská Arábie okupuje sýrii pomocí neoznačených jednotek Sýrii a Irák...

(Většina peněz a zbraní pro Isil má původ v saudské Arábii)

kdy na ní budou uvaleny stejné sankce jako na Rusko?

4 0
možnosti
Foto

Tak ve vztahu ke zhroucenému státu na Ukrajině lze říci jediné, že i ten Východ představuje vyšší stupeň civilizace, a to dokonce v takovém stupni, že se lze hádat, zda ten Západ je na tom lépe se svojí EU téměř na pokraji vlastního rozpadu.

I u nás, a nejenom u nás zaznívaly hlasy, že Rusko je na tom lépe než EU. Co se týče křesťanské morálky.

Naučme se vždy především zametat před vlastním prahem. Skutečně se domníváme, že třeba už téměř s muslimskou Francií a Británií jsme na tom lépe než Rusko. Ndepřítel se vždy skrývá uvnitř hradeb.

4 1
možnosti
Foto

...rozkradl Janukovič a spol. Zapomněl jste dodat, že Porošenko byl snad u všech ukrajinských vlád.

5 0
možnosti
Foto

Hlavně, že toho Janukoviče si vybrala EU jako nejvhodnějšího partnera k podpisu Asociační dohody. Ten Kissinger měl naprostou pravdu.

3 0
možnosti
MK

;-D;-D Západní Ukrajina byla chudobinec, východní pro ti ní vypadala jako stát. To viděl každý kdo tam někdy byl. Jinak jste si vybral Estonsko, ale co Litva a Lotyšsko? A také by bylo možná dobré uvést, že Rusko se z bolševismu narozdíl od nich vzpamatovává samo bez podpory EU a jejích dotací...srovnávání je tak asi stejné jako porovnat rychlost transformace z komunismu na kapitalismus mezi ČR a bývalou NDR...

Jinak Ukrajina se plácala hůře než Bělorusko a věřte mi že její ekonomické ukazatele za pár let se tou Evropskou cestou moc nezmění. Tím, že se rozhodli k revoluci namísto dohody s Janunkovičem o předání moci se dostali do ekonomických problémů ze kterých není cesty zpět...

Prosím o nesmazání snažil jsem se doufám držet tématu

9 0
možnosti
JN

Majdan byl o svobodě. Padla vláda, obrana v tahu, Rusko si šlo zaplatit soči, hned vedle, letní letovisko Krym. A aby jim zůstal, musí jejich jednotky(separatisté) něco zmasakrovat na východě, aby si vážili toho co mají a neprudili, že chtějí zpět Krym. Další Putinova "separatistická" cesta Moldavsko. Uvidíte ;-)

2 4
možnosti
LC

Tak tentokrát jste to, pane Zieglere, popsal docela přesně. Karmuji. Jednu připomínku bych ale měl. Od rozpadu SSSR a vzniku samostatné Ukrajiny tam už mnohokrát proběhly svobodné volby. A výsledky/dopady k pláči. Ani Jůlinka nic nevyřešila, spíše naopak. Jen ji asi přibylo pár miliard na kontech. A Porošenko mně nepřipadá, i vzhledem k jeho backgroundu, jako spasitel.

0 0
možnosti
MK

Moc ne. Estonsko má ještě sousedy a ti i přes podporu EU nedosahují RF. Takže je to diskutabilní. Každopádně UA si vybrat může, ale pokud má (a to že má) obyvatelstvo velmi rozdělené nedá se to dělat revolučně

2 1
možnosti
VK

Řečeno slovy ze Švejka:" pane Ziegler, voni jsou hlava "

4 0
možnosti
JC

Jo jo. Otevřená. Nejspíš šutrem.

4 6
možnosti
KB

K14a94r16e83l 23B34o71k

19. 8. 2014 21:18

Shodou okolností jsem tyto země v 90-letech navštívil a musím potvrdit, že touha těchto zemí zbavit se Ruské nadvlády byla až překvapující. Zajímavé je, že s touto politikou souhlasili i zde žijící Rusové. Proto se nedivím Ukrajincům, že chtějí nastoupit stejnou cestu a přeji jim, aby se jim to zdařilo.

10 1
možnosti
Foto

I72v45a36n 22M31a21r63e65k

19. 8. 2014 21:25

"Touhu" zbavit se "nadvlády" měli i naši nejbližší východní sousedé ale nezaregistroval jsem že by při této snaze rozmlátili celou Bratislavu a zavraždili  přitom nespočet vlastních spoluobčanů  ! ! ! 8-o Rv Rv Rv

8 4
možnosti
Foto

I96v19a11n 49M57a33r69e70k

19. 8. 2014 20:54

Podle toho jak se pomalu už rok chovají a jak jednají je slovo "barbarský" jen slabým odvarem Rv

3 2
možnosti
TP

to je pravda..ale Rusové se chovají jhůř než babarský déle enž rok...to máte nějak špatně spočítáno

4 6
možnosti
  • Počet článků 3321
  • Celková karma 25,54
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz