Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Němečtí zpravodajové mají jiný názor, než má "politolog" Ziegler. "Bild: Pro Putina a Asada úspěch a pro Erdogana naprostá ostuda

Jinými slovy, Erdogan se vzdává svého předchozího cíle, kterým bylo od prosince znovuzískání více než 160 měst a vesnic, které Asad dobyl v regionech Idlib, Hama a Aleppo s Ruskem. Milion Syřanů, kteří byli od té doby vysídleni, se nemůže vrátit do svých domovských měst, pokud vnitřně vysídlené osoby zůstanou podél turecko-syrské hranice. Závěr: Pro Putina a jeho spojence, syrského diktátora Asada, obrovský úspěch - a pro Erdogana naprostá ostuda.

:-)

5 2
možnosti
JZ

Chápu, napsal Doutník, tak to musí být pravda.;-D

0 4
možnosti
LC

Je to prekérka. Se divím, že se do toho problému pouštíte. Přál bych vám vidět tu atmosféru, která asi teď panuje v bruselské centrále NATO. Dva naši spojenci jsou ve při. Jeden z nich je dokonce majitelem druhé největší armády ve spolku, zároveň je i dostatečně odhodlaný, na humanitu si moc nehraje a ještě k tomu se přátelí s naším úhlavním nepřítelem. A vy zmíníte, že proti Turkovi nám nepomůže. Jak vám vůbec taková myšlenka může blesknout v hlavě? To, že se tváří sebevědomě, ale ve skutečnosti se jedná o upadající mocnosti nemyslíte úplně vážně, že? Samozřejmě, že vzorem evropským zemím v hájení národních zájmů může být Izrael. Ale není, ba právě naopak. EU (tedy i my) nejen že politicky stojí na straně teroristů, ona je i finančně podporuje. Ta mocnost na vzestupu, to naše půlmiliardové vědecké a technologické centrum světa (jak sama sebe tituluje) nemá ani odvahu na Turecko vyhlásit sankce v podobě cel.

5 0
možnosti
DR

Tomu já se divím taky. Je totiž strašně krásné, že všichni píšou o příměří, to je totiž asi tak všechno o čem jsou naše média schopny informovat, takže to si můžu přečíst noviny a budu vědět úplně to samé, ale už nikdo se absolutně nenamáhá napsat z té turecko-ruské schůzky to naprosto nejpodstatnější a tj. co bylo dohodnuto kromě něj.

Do 7 dnů se vytvoří bezpečnostní koridor: 6 km na sever a 6 km na jih od dálnice M4.

15.3 začne společné turecko - ruské hlídkování po dálnici M4

Je v tom pro zasvěcené spousta neznámých, takže jiná věc je samozřejmě samotné plnění. A to už je na další dlouhou debatu.

4 0
možnosti
DR

"Syřané údajně přišli o dva bojové letouny, desítky tanků a stovky vojáků."

Opravdu údajně. Ovšem sedí pouze ta dvě syrská SU-24, ten diplomaticky řečeno nadnesený zbytek nemá smysl vůbec komentovat. Nad současnými tureckými mediálními propagačními výmysly by blednul závistí i samotný Joseph.

"Zajímavé, však je, že do bojů nezasáhla ruská armáda a nechala své syrské spojence na holičkách."

Ale zasáhla, největší ztráty ovšem měla SAA během cca třech dnů, kdy turci zcela nečekaně nasadili útočné drony. Po této době a aktivaci PVO už od té doby padají jak hrušky, včetně už třech supermoderních a drahých dronů Anka. Takže co je na tom tuze zajímavého, víte jenom vy.

"Ono je to těžké, když se Američané stáhnou, tak jsou zbabělci a zrádci, když ne, tak jsou okupanti." Na tom není těžkého vůbec nic. Američané se zatím nestáhli, takže platí to B.

7 0
možnosti
JZ

Syrskou propagandu už vūbec nemá smysl komentovat. Pan Rozsival žije v jednoduchém světě. Co řeknou Turci je propaganda, co Syřane, svatá pravda.:-)

0 3
možnosti
JK

Je otázka, zda se současná řecká vláda může spolehnout na EU. Vzhledem k velkému tichu se domnívám, že nemůže..

3 0
možnosti
Foto

Cituji:

"V každém případě se Evropská unie nemůže ve sporu s Tureckem spoléhat na Rusko, které jí žádném případě nepomůže. Musí se spoléhat sama na sebe a jsem rád, že již Řecko začalo razantně chránit svoje a zároveň schengenské hranice před přívalem migrantů."

Nevím, proč by se EU měla spoléhat na Rusko, když mu vyhlásila de facto válku (i když zatím jen obchodní).

Odpoledne jsem viděl v naší ČT reportáž, jak posíláme do Řecka kamiony s humanitární pomocí. Tak by mne zajímalo, jestli jsou elektrocentrály či stany pro potřeby řeckých policistů, nebo nelegálních migrantů. V tomto případě bychom pomohli migrantům z Turecka, místo, abychom pomohli Řecku.

8 0
možnosti
JZ

Česká republika pomáhá Řecku pane Petříku. :-)

0 0
možnosti
PL

Bože můj, to je blábol.

6 3
možnosti
JL

Erdogan je diktátor a asi i blázen (pokud se to dá odhadnout podle jeho výroků), nevím, proč ho tolerovat. Řecko by se mělo opevnit, ať si nechají od Maďarů postavit ploty, jestli to neumějí a bránit sebe i nás - a my jim pomáhat, protože import džihádistů opravdu nepotřebujeme. Mírumilovní duhaři v západních zemích teď doufejem budou přehlasováni těmi, co jim zbyl zdravý selský rozum.

8 0
možnosti
JK

Hmmmm.....

Dvě členské země NATO škorpiti se viděti, přesto Putina řešiti...;-DRv

5 0
možnosti
JZ

Když on se Putin kamarádí s Turkem. A členství Turecka v NATO je problém.

2 0
možnosti
Foto

Zase přání otcem myšlenky, že?

7 2
možnosti
DR

Ono si stačí přečíst tu snůšku nesmyslů a blábolů v tom odkazu, který pan autor uvádí v textu jako zdroj. A od toho se odvíjí vše.

6 0
možnosti
JK

To hodnocení střetu je hodně povrchní, plné nepřesností i stran zapojení/nezapojení ruských sil.

2 2
možnosti
JZ

Pravdou je , že Putin i Erdogan zdůraznili, že si nepřejí střet mezi ruskou a tureckou armádou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,65
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz