Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Pane Zieglere,

jeden z těchto hokejistů - Zlatko Červený (v roce 1950 odsouzený ve vykonstruovaném procesu ke třem letům vězení), žil v Českých Budějovicích, kde v roce 1992 zemřel.

Znala jsem ho osobně, byl to nesmírně laskavý člověk...

Díky za připomenutí.

2 0
možnosti
Foto

Kdy přesně, v který den a kterou hodinu byla vystavena britská viza těm dvěma rozhlasovým reportérům? A hlavně kdy o tom byla informována československá veřejnost prostřednictvím britského velvyslanectví.

0 1
možnosti
SB

I kdyby byla pravda, že britská strana odmítla vystavi vvvíza těm dvěma reportérům, tak to nic nemění na věci, že clý proces byl nezákonný.

Pouze by to vrhlo určitou ostudu na zbytečné opatřenáí britské strany, ale tím by veškeré polehčující okolnosti, pokud vůbec by to bylo možné považovat za polehčující okolnost, skončily.

Proces jako takový byl už v rukou naší strany.

3 0
možnosti
LU

R^Karma

Samozrejme, že komunistické zločiny je potrebné si stále pripomínať.

Tento týždeň v slovenských médiach vyšlo viacero článkov, ktoré pripomínajú tento zločin.

Pred 5. rokmi pri 65. výročí vyšlo veľa článkov z konšpiračnými úvahami.

Kto za tým bol?

"Keď sa hráči dozvedeli, že nepoletia do Londýna, rozdelili sa na dve skupiny. Tí, ktorí pochádzali z Moravy, odcestovali domov. Pražania sa však pobrali do krčmy, v ktorej sa s pribúdajúcim počtom pív zvyšoval aj počet rečí kritizujúcich režim. Na to boli pripravení tajní agenti Státní bezpečnosti (StB), ktorí umelo vyvolali potýčku a následne deviatich hokejistov predviedli na výsluch." Použijem štyri konšpirácie so slovenských novín.

1., Režim mal záujem exemplárne potrestať hráčov LTE Praha, ktorí tvorili základ reprezentácie. Nahradila ich nová, neburžoázna generácia, lojálna k režimu....

2., Politici sa báli, že hokejisti môžu počas šampionátu emigrovať, viacerí z nich mali ponuky z klubov NHL, Navyše, pár mesiacov predtým emigrovala čerstvá majsterka sveta v krasokorčuľovaní Ája Vrzáňová. A režim si nemohol dovoliť ďalšie podobné zahanbenie...

3., Celá akcia bola riadená z Moskvy – Sovietsky zväz chcel kvôli propagande ovládnuť svetový hokej a československý tím bol veľkou prekážkou, najbližšia medaila pre Československo prišla až v roku 1955 a na ďalšie zlato sa čakalo ešte o sedemnásť rokov dlhšie....

4., Jednou z najväčších je, ako je možné, že jedine Vladimír Zábrodský, ktorý v krčme najviac vykrikoval "smrť komunizmu" nedostal okrem zákazu hrať hokej žiadny trest. Bol kapitánom tímu a navyše bratom Oldřicha Zábrodského, ktorý už predtým emigroval. Špekuluje sa, že Zábrodský bol nasadený na vlastných spoluhráčov a donášal na nich tajnej polícii. Táto teória sa však nikdy nepotvrdila a samotný hráč to nikdy nevyvrátil ani nepotvrdil, odmietol sa k tomu vyjadrovať..

5 0
možnosti
MB

"Tyto smutné události je nutné si stále připomínat. Je potřeba si stále připomínat zrůdnost komunistického režimu."

Sice souhlas ...ale to je MÁLO! Musíme se z toho umět poučit a vidět aktuální rizika a nebezpečí návratu něčeho podobného! Ne jen bojovat staré bitvy. Podívejte se, sakra, odkud se k nám znovu plíží socialismus ..a kde jsou zárodky komunismu..

Oni ti komunisti v počátcích také byli rovněž naivními progresivisty, kteří chtěli měnit svět k lepšímu ..po dobrém..a až když to nešlo po dobrém, tak po zlém. A bylo by to zase. Jen tím, že někdo bude podnikatelům důkladně hledět na prsty, sešněrovávat vše přísnou regulací, odhalovat korupci, zabývat se přerozdělováním, dohlížet na ekologickou šetrnost či vytvářet velkorysé sociální programy ..jen tím se zdravě fungující ekonomiky, prosperity a tudíž spokojenosti občanů nedosáhne. A jakmile se nebude dařit, budou se opět hledat viníci, budou se přijímat tvrdá a ještě tvrdší opatření.

"Nejsme jako oni" ..jj.. pamatuji ještě, jak se nás ve škole učitel, ukřivděný tím, že si někdo dovolil přirovnat komunisty k fašistům, téměř se slzami v očích snažil na srovnáních přesvědčit, že jde o pravý opak..a my jsme žasli, že on tomu snad opravdu věří..

Podívejte se na následující srovnání, kde se někdo chce distancovat tentokráte od komunistů:

https://www.piratskelisty.cz/clanek-237-proc-pirati-nejsou-komunisti

Co si o tom myslíte? Mně z toho jde tedy mráz po zádech. Já se totiž dokážu dívat také dopředu. Přestaňte se jen ohlížet dozadu, nebo vykrucovat hlavu jen na východ, a zkuste to také. A také se podívat pod svícen..

0 5
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma. Je třeba "rudým" ty ohavnosti stále připomínat. Zvláště těm, kdo se za zločiny komunizmu dodnes nestydí a klidně by je páchali znovu, kdyby měli možnost.

10 0
možnosti
SB

Ještě bych vás doplnil: Ten proces byl ještě větší zločin, než tady píšete,

Vy jste totiž zapomněl na dvanáctého odsouzeného, kterým byl číšník, jenž ty hokejisty obsluhoval. Ten dostal tři roky za neoznámení trestného činu.

Když o tomto zločinném procesu hovoříme z hlediska historie našeho hokeje, můžeme pana Mojmíra Ujčíka, jak se ten číšník jmenoval, z toho vynechat. Hokej prostě nehrál. Když však mluvíme o zločinné podstatě toho procesu, tak ho vynechat nemůžeme. Číšník není tak zajímavý jako slavný sportovec, ale nezákonné odsouzení číšníka je stejně nepřípustné jako nezákonné odsouzení mistra světa. Mediálně sice méně zajímavé, ale nepřípustné do úplně stejné míry., Ani o ň více, ani o ň méně. Člověk, který se ničím neprovinil, prostě za mříže nepatří, ať už je slavný sportovec nebo obyčejný pingl.

V případě Mojmíra Ujčíka to bylo o to tragičtější, že se nedočkal ani rehabilitace, protože brzy po propuštění z vězení zemřel. Spravedlnost velí dodat, že jeho smrt v mladém věku neměla s vězněním souvislost - prostě ne každém mu dáno dožít se padesátky. Takže z jeho smrti nelze vinit tehdejší režim, jak by se na první pohled přímo nabízelo, ale nabízelo by se to chybně. Ale to nic nemění na věci, že Ujčíkovy tři roky z toho procesu dělají ještě větší zločin, než jak tady píšete.

Ještě větší právě o ty páně Ujčíkovy tři roky.

15 0
možnosti
JZ

Děkuji pane Beneši za doplnění. :-)

2 0
možnosti
DR

A koho takové ptákoviny dneska ještě zajímají?

1 21
možnosti
KB

K18a88r30e10l 98B72o47k

13. 3. 2020 19:28

Máte pravdu komunisty ne.

11 0
možnosti
PT

P54e95t58r 29T97o32m65e41k

13. 3. 2020 18:16

A teď to potvrzují čínští komunisti, když tvrdí, že za současnou pandemii mohou Amíci. Komunisti, včetně těch českých byly vždy prolhaní zločinci.

13 2
možnosti

A92n63n65a 29Č60e69r19n41á

13. 3. 2020 18:00

Extrémní levice je absolutní zlo. Ať už komunisti nebo nacisti. Rv

14 0
možnosti
Foto

Souhlas. Jenomže komunistům se podařila absolutní lež, když přesvědčili svět, že nacismus není národní socialismus, ale prý pravice.

11 1
možnosti
  • Počet článků 3319
  • Celková karma 25,87
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz