Teror „holešovské“ lůzy nesmí projít v naší zemi

„Musím říct, že to, čemu čelíme, je pokus nahradit vládu práva vládou lůzy, a tento pokus nesmí uspět. Máme co do činění s lidmi, kteří používají násilí a vydírání, aby si vymohli svou vůli na druhých, kteří s nimi nesouhlasí. Vláda práva musí zvítězit nad vládou lůzy.“  Tato zlatá slova kdysi pronesla včera zesnulá britská expremiérka blahé paměti Margaret Thatcherová v souvislosti se stávkou horníků. Její výrok má ovšem trvalou platnost a také v souvislosti s tzv. Holešovskou výzvou v České republice.  

Ani já nejsem nekritický obdivovatel vlády Petra Nečase a některá její rozhodnutí se mně nelíbí a nesouhlasím s nimi. Nicméně pokus o státní převrat ze strany tzv. Holešovské výzvy by bylo třeba v krajním případě potlačit velmi razantně. I když podle zatímní podpory těchto zoufalců to zřejmě nebude nutné.

Není možné problémy řešit tak, že se s partou kámošů sejdu v Praze na Václaváku a vyzvu přítomné ke svržení vlády a její nahrazení sobě poslušnými loutkami. Kdo dal Popelkovi a jeho bandě mandát k převzetí vlády? Vzhledem k masivní účasti pěti set lidí na nedělní demonstraci se dá říct, že prakticky nikdo z obyvatel České republiky. Z toho důvodu je jejich akce protiprávní. V demokracii platí určitá pravidla a ty říkají, že vládu lze měnit pouze ve dvou případech, demokratickými volbami nebo tehdy, když sama abdikuje.

Jestliže ale někdo použije sílu proti hnědé či rudé diktatuře, pak je to v pořádku. Režimy, které se neptají na souhlas lidu se svoji vládou, je dovoleno svrhnout i pomocí ozbrojeného boje. Ovšem pan Popelka má jiné možnosti, přesvědčit ostatní, aby mu dali hlas ve svobodných volbách.

Proto ti, kteří v demokratické společnosti sahají k teroru a násilí, musejí být zničeni. Rovněž poslanci a senátoři podporující takové způsoby, by měli být zbaveni imunity, postaveni před soud za vlastizradu a potrestáni. Vláda práva musí zvítězit nad vládou lůzy!       

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | úterý 9.4.2013 14:32 | karma článku: 38,99 | přečteno: 2484x