Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JG

J52i40ř22í 36G90r47o21h

13. 8. 2023 11:12

Meli jsme prisnejsi normy, vstupem do EU se zmekcily. Na cem Babis hodne vydelava je povinne primichavani bioslozky do PHM, ma cely retezec pod kontrolou, jak pestovani repky olejky, tak firmu PREOL v Lovosicich na vyrobu MERA, tak urcite lidi ve vedeni CEPRA, tady se toci miliony.

0 0
možnosti
PS

P83e90t88r 89S15k43á33c86e65l

10. 8. 2023 23:01

"Osud národů závisí na způsobu, jak jsou vyživovány." » L.N.Tolstoj.

0 0
možnosti

Pan autor zapoměl,že se už nějaký čas pokoušíme vybudovat kapitalismus.Jeho základem je zisk.Pokud někdo něco vyrábí,nic nevydělá pokud to neprodá.Pokud to prodá,znamená to,že je o produkt zájem a on vydělá.Ať je to Petr nebo Pavel.Pan Babiš jistě nic nevyrábí ani neprodává.To jen firmy,které vlastní.Pokud by v rámci konkurence někdo nabízel kvalitnější a levnější zboží než jeho firmy,už by tu nebyly.Není tomu tak,protože dodavatelé napříč celou Evropou sem vozí druhořadé a předražené potraviny a nikdo jim v tom nebrání.V obchodech se nabízí potraviny z celé Evropy a ani ty kvalitou nijak nevynikají proti těm tkzv.domácím.Narozdíl od potravin prodávaných v domovských zemích těch firem.O konkurenci jak v cenách tak kvalitě se hovořit nedá.Psát články proti p.Babišovi nic neřeší.

4 1
možnosti
JZ

Na českém trhu jsou k dispozici kvalitní potraviny, když je však lidé nekupují, jejich problém.

1 0
možnosti
Foto

"Poděkovat" Babišovi je určitě na místě, ale hlavně patří "dík" těm, kteří umožnili vytvořit tak omezené konkurenční prostředí.

3 0
možnosti
Foto

Nejlepší je určitě kuře z Vodňan!!!

No jo, jenže ona tam není žádná drůbežárna, jen zpracování drůbeže dovážené frontami kamionů, dosti často i z Polska.

Nepoučený přeji dobrou chuť.

4 0
možnosti
JZ

Já kupuji kvalitní potraviny, daleko lepší než rady byly za komunistů. Pokud to někdo nedělá, jeho problém.

0 0
možnosti
ŠF

Kupuji podle toho, co uznám za vhodné.

3 0
možnosti
JF

Pane Zieglere, moc rozumu jste nepobral. Za dnešní nekvalitní potraviny může polistopadová politická garnitura s neúspěšným premiérem Klausem na čele.

6 6
možnosti
Foto

Ano, pane, Farský polistopadová politická garnitura v čele s Klausem vyrábí tak nekvalitní potraviny, že ??? Ne Babiš, ale oni a ukažme si na ně prstem. FUJ? FUJ.

5 4
možnosti
Foto

Podobně toustové chleby Penam. Minulý týden jsem v londýnském Tesco Express koupil nejlevnější tousťák - úžasně dobrý a dnes stále měkký.

1 0
možnosti
Foto

Tak jste koupil předražený toustový chléb a nechal vydělat miliardáři, který na tento tousťák podvodem získal dotaci, kterou odmítá vrátit.

4 5
možnosti

Za komunistu šla fáma že západní řidiči TIR mají seznam co tady nemají jíst.Po revoluci jsem se na to ptal Čechů kteří se na západě v tu dobu právě jezdili jako řidiči mezinárodní kamionové dopravy a nezávisle na sobě řekli že to je blbost a že ten seznam potravin byl ale těch o které byl na západě enormní zájem pro jejich nespornou kvalitu a chuť.Takových potravin se na západ z ČSSSRna černo týdně vozili tuny.Oficialně se tyto potraviny na západ nedováželi pro sankce a embarga na komunisty ale pravda byla že potraviny z ČSSR byly několikanásobně kvalitnější jak na západě což se ukázalo po uzákonění nových potravinářských norem ve prospěch západních náhražkových srágor.

3 2
možnosti
Foto

Z archivu UV KSČ vyplývá, že komunisté neměli valuty na nákup potravin a tak se vydal pokyn snižovat procent tuku v potravinách a v mléce. Větší produkci masa dosáhnout lepší výživou prasat a skotu. Protože teta a babička bydleli na vesnici a já chodil tetě pomáhat o prázdninách v kravíně, tak vím, že se do krmiva sypala chemie, aby více dojily a rychle přibývaly na váze. Na západ se vozilo to, co u nás bylo nedostatkové, právě z tohoto důvodu. Vývoz na západ měl jinou kvalitu než doma. Měli jsme příbuzné v Německu a když v roce 1987 mohli přijet, tak skutečně měli seznam, co nemají u nás jíst.

4 6
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,15
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz