Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Mně se nelíbí ani to vlamování se do bankovních účtů.

1 0
možnosti
DR

To bude asi patřit mezi těch 70 vládních úspěchů.

2 0
možnosti
Foto

Povinnost zvěřejňovat platy by mohla mít smysl pouze u lidí placených z rozpočtu a tam ať si to tito trhoví svazáci zavedou.

V soukromém sektroru v žádném případě.

8 0
možnosti
JR

J66a56n 47R14á10ž

30. 10. 2023 18:36

Nájemní smlouva má charakter soukromoprávního vztahu. Ten vzniká na základě svobodného rozhodnutí obou stran. Stát má zákonem jen zajistit, aby obě strany měli rovné podmínky, nic víc.

Nápady, jak by měl stát zasahovat stále víc a víc do soukromoprávních smluv nepatří do svobodné a demokratické společnosti.

PS. Stačilo by odstranit omezení, která znevýhodňují pronajímatele oproti nájemci, což znamená nechat jenom na nich co si mezi sebou sjednají a problém krátkodobých nájemních smluv by zmizel.

9 0
možnosti
LC

Co tato vláda dělá, dobře dělá. To jste jen nepochopil, jak dobré to bude pro lid. Věřím, že si to brzy uvědomíte.

0 1
možnosti
JK

V NHL jsou také platy zveřejňovány. Osobně bych s tím neměl problém. Ale to zveřejňování u nás není myšleno tak, že byste věděli kdo kolik konkrétně bere. Jen platy na pozicích, ale bez uvedení jména.

0 0
možnosti
SB

Možná jsou v NHL platy zveřejňovány, ale jeden rozdíl bych tady viděl:

Komu se to nelíbí, ten do NHL nemusí jít hrát. Je to čistě na jeho rozhodnutí. Může místo toho jít dělat jakoukoli jinou práci. A jestliže přesto jde hrát do NHL, tak dobrovolně přistoupil na všechny podmínky, včetně této, a tudíž nemá právo si na tuhle tradici HNL stěžovat.

Podle tohoto návrhu to však tady má má platit plošně a není proti tomu úniku.

Je to na stejném principu, jako když policie nemá právo kontrolovat u člověka, který se chová v souladu se zákonem, zda v sobě po obědě nemá dvě piva. Dvě piva u většiny lidí nezpůsobí žádnou nebezpečnou opilost, změnu chování, změnu běžné chůze nebo obtěžování lidí na veřejnosti, takže není důvod to kontrolovat. Avšak ta samá policie má právo to kontrolovat u člověka, který řídí automobil. Tím, že se o vlastní vůli a nikým nenucen rozhodl, že bude řídit automobil, dal dobrovolně Policii české republiky právo na to, aby po něm chtěla fouknout do balonku. To, co by u řadového chodce nebo u spolujezdce bylo nezákonné zasahování do jeho osobní svobody, je u řidiče výsostné právo policie, protože ten řidič s tím vyjádřil souhlas tím, že se za ten volant posadil. A hokejista podpisem smlouvy s kluben vyjádřil souhlas se zveřejňováním svého platu. Mohl jít místo toho dělat popeláře, mašinfíru nebo listonoše a nikdo by se v jehom platu nešťoural.

Tady se do toho však má šťourat naprosto u všech.

0 0
možnosti
Foto

Na jeden dobrý nápad sto blbostí a hlavně místo toho, aby řešili, co je třeba

11 0
možnosti
JK

Je to tak. Karma.

4 0
možnosti
MK

Platy. Určitě by měla být veřejná výše platů lidí placených státem a tedy z našich daní. Naproti tomu v soukromé sféře nikomu nic není do toho, jak já se dohodnu se svým zaměstnavatelem. On mi platí ze svého a nikomu dalšímu do toho nic není.

Krátkodobé pronájmy. Tady nemám nejmenší obavu. Po druhém období se pronájem ukončí. A třeba o dva tři dny později se zahájí nový pronájem. Nebude to opakování, ale nový pronájem s novou smlouvou. Český člověk si poradí.

8 1
možnosti
LV

A co platy v soukromých firmách, které mají státní zakázky?

2 1
možnosti

Souhlas Oba ty zmiňované návrhy ničemu nepřispějí. Nevidím žádný problém v tom, aby pronajímatel na základě dobré zkušenosti s nájemníkem uzavřel následnou smlouvu na dobu určitou s delším trváním (a naopak). Rozhodně není důvod, proč po dvou prodlouženích uzavírat smlouvu na dobu neurčitou.

5 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,01
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz