Středoškoláci nechtějí bojovat za vlast? Vždyť zbabělí kolaborující „chcimíři“ jim to radí

Je hodně šokující výsledek ankety webu seznamzpravy.cz, že 60 % studentů odmítá bránit Česko v případě napadení. To je důsledkem více faktorů včetně zbabělosti stran jako SPD, PRO atd. nebo znevažování vlastní historie.

Je sice pravdou, že oné ankety se zúčastnilo jen asi dvě stovky středoškolských studentů, ale i tak tento fakt nutí k zamyšlení. Přes 60% středoškoláků by nebránilo svoji vlast - Českou republiku v případě napadení nepřítelem. Je to hrozné, ale já se jim nedivím, když tady nejrůznější chcimíři vytvářejí atmosféru, že násilníkům se má ustupovat a jít na ruku.

Všichni víme, jak Jindřich Rajchl, Tomio Okamura či Zuzana Majerová volají po „míru“ na Ukrajině. Jasně, Rusko přepadlo sousední zemi, kde její vojáci záměrně útočí na civilní objekty a vraždí civilisty. Tato povedená trojice nám vlastně hlásá, že se násilníkům se mají plnit jejich požadavky. Ukrajina by tedy měla ustoupit agresorovi a vzdát se svého území. To je stejné, jako když lupič přepadne svoji oběť a teď by přišel nějaký chcimírek a řekl, „tak už ho nemlať, tak si vezmi jenom pětistovku a tu druhou mu nech.“ V Česku jistí jedinci hlásají, že šílencům a zločincům se má ustupovat. Pak se však nelze divit mladým, že si to vezmou k srdci a odmítají jít bránit svoji zemi před nepřítelem. Mír za každou cenu, hlásají zbabělci, jenomže to je cesta do pekel.

Našim nepřítelem je putinovské Rusko, to je zkrátka fakt, jako že Země obíhá kolem Slunce. Ono je je největším nebezpečím pro naši zemi. O tom se nediskutuje, to je třeba brát jako fakt. Rusko podniklo na našem území teroristický útok, při kterém umírali lidé a škodí nám, kde může. Takové zemi nelze jít na ruku. Přesto se najdou lidé, kteří tak činí.

I když nás to nemůže překvapit. Jistí jedinci za II. světové války kolaborovali s nacistickým Německem, nyní pro změnu někteří kolaborují s mafiánským a zločineckým Ruskem. Zrádci tehdy hlásali, že je třeba držet lajnu s Hitlerem, protože jiná možnost neexistuje, nyní zrádci volají po dohodě s Putinem. Je to stejná sorta. Kolaboranti s nacisty se po válce i popravovali, no, v současnosti je trest smrti zrušen, takže oprátka nynějším vlastizrádcům sloužícím Kremlu už nehrozí.

Velkým problémem je také výklad české historie v duchu Palackého, podle něhož bylo vrcholem našich dějin husitství a pak už to nestalo za nic a po Bílé hoře jsme tři sta let úpěli pod Habsburky. Pak sice přišlo Československo, ale v roce 1938 nás opět druzí zradili, a my bez boje vydali čs. pohraničí Německu. Přístup, jak nám všichni ubližovali, je k ničemu. A navíc je lživý. Češi patřili i za Rakouska k významným osobnostem, mezi ně náležel například vynikající vojevůdce polní maršál Josef Václav Radecký z Radče. Za Habsburků co by českých králů také došlo v druhé polovině 19. století k obrovskému civilizačnímu a kulturnímu rozmachu českých zemí.

S přístupem, že my jsme ti největší chudáčci, kterým všichni ubližují, proto čekejme na spasitele, který nás zachrání, ale sami nedělejme nic, to nikam nedotáhneme. Důsledky takové pasivity se pak projevují i v postoji mladých lidí k obraně vlasti.

Zdroje:

Středoškoláci odmítají vojenský výcvik i případnou válečnou obranu Česka - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

https://www.forum24.cz/vlastenec-okamura-proruska-zbabelost-jako-program-valky-nebo-ne

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/trikolora-kritika-setkani-diplomatu-prezident-pavel-ministerstvo-zahranici.A230831_102543_domaci_ko

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2463505

Češi v dějinách nové doby, Podiven, nakladatelství Rozmluvy, Praha 1991

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pátek 1.3.2024 13:11 | karma článku: 24,91 | přečteno: 706x