Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na úřad, kde si přivydělávám k důchodu, chodí takový stařík, který nás jednou nařknul z toho, že jsme zavinili El Niño a záplavy, pak asi půl dne obtěžoval podobnými řečmi úřednici. Trochu mi ho připomínáte. Máte pravdu práce úředníků je mizerná, zvlášť když se musíte zabývat podobnými týpky. Úředníci pracují podle noteček, které jim předkládají zákonodárci. Nehody ve školách? Nejprve zkuste uhlídat pytel blech a pak mluvte.

2 1
možnosti
PC

Pokud nemá vyznít Váš článek jako paušalizace, t.j. má-li být objektivním zamyšlením a oslovit co nejvíce čtenářů, pak by tomu měl odpovídat i jeho nadpis.

Mé řádky nejsou myšleny jako kritika, jsou pouhým konstatováním.

3 0
možnosti
RJ

Škoda, že jste jako obvykle do toho zamotal stávku a "dezoláty". Oba dva případy ohledně silnic jsou něco zcela jiného než chyba, byť tragická, u učitelů. Nebo chcete říci, že učitel, doktor, či třeba řidič na ministerstvu či u státní firmy je úředník?

Po odpovědnosti úředníků se volá leta, desetiletí. Jenže je třeba říci i to "b". Budeme mít úředníky kteří budou ručit za svou práci? Kdo ji bude dělat a proč by to dělal?

Za vším u nás je neuvěřitelná byrokracie, daná částečně dědictvím jednak po komunistech a jednak ještě z dob RU. Ovšem v největší míře současnou dobou, kdy kecá kde kdo do kde čeho ve jménu často pochybných nebo i soukromých zájmů. Ten úředník někde na okrese ta pravidla nevymýšlí a jsou natolik složitá, že by byl zázrak aby se orientoval ve všech souvztažnostech.

3 1
možnosti
PD

P14e78t95r 81D97r82a94p14a98l

29. 11. 2023 17:31

Jo, tomu se říká kulatý čtvereček. Každý by chtěl, aby byl úředník výkonný, erudovaný, neúplatný...ale platit ho maximálně minimalni mzdou.

1 3
možnosti
LK

L13u71b13o12š 56K55r64i96m76l

29. 11. 2023 18:40

Dilema co bylo dřív, slepice nebo vejce. Pokud si myslíte, že plošné přidání něco vyřeší, tak nevyřeší.

3 1
možnosti
MC

Obzvláště odborová hnutí a hospodářské komory všeho druhu by rádoby nám chtěly do všeho kecat. Bohužel rudá mysl pohrobků ještě v Česku drží své linie.

7 3
možnosti
PD

P57e76t41r 72D51r29a66p27a11l

29. 11. 2023 17:33

Kdybyste vedel do čeho všeho kecaji odbory na západě, tak byste dostal kopřivku.

3 3
možnosti
JB

J83i23r20i 40B80o84r

29. 11. 2023 14:51

Absurdistán, Nezávislý svaz policejních sborů ( NOS PČR).

Mám to vidět hypoteticky tak, že když by odboráři při demonstraci vyvolali nepokoje viz. Francie, tak by je jiní odboráři rozháněli slzným plynem , vodními děly nebo obušky. "To jsou paradoxy"

5 0
možnosti
Foto

To je ta dialektická jednota a boj protikladů.

1 0
možnosti
Foto

U Tábora se zúžení do jednoho pruhu zbavíme a u Ševětína vznikne. Lépe to vyřešit prý nešlo a tak bych z toho nedělal vědu. U Tábora fronty před zúžením nebyly a není důvod si myslet, že u Ševětína budou.

0 0
možnosti
JZ

J78a74n 47Z27i58e39g70l30e77r

29. 11. 2023 15:01

V každém případě jsou to náklady navíc a zbytečné.

2 0
možnosti
OF

Dle Die Welt se nacházíme v "krizi středního příjmu". Naše platy jsou moc velké na to, abychom byli konkurence schopní ve výrobě

věcí s nízkou přidanou hodnotou. Gigafactory na baterie u nás prý nebude. Výrobky s vysokou přidanou hodnotou nevyrábíme. Ty by

nám zaručily růst mezd. Žijeme si nad poměry už hodně dlouho.

Dle Die Welt cesta ze stagnace vede jen přes investice do vzdělání a vědy. Jsme jedinou zemí ze sedmadvacítky jejíž DPH ještě nedosáhlo předcovidové úrovně. Kopírujeme řecký scénař. PASOK a Nová Demokracie taky uplácely voliče. Titanic se potápí a na palubě se pořád tančí. Toto nám měl říct Fiala

a na školství neměl šahat, naopak měl ho podpořit. Kdy se projeví

investice do školství ? Za 30 let ? Přesto to stojí za to.Za Solidarity

se u nás psalo, že Poláci by chtěli žít jako Američané a pracovat jako Siciliáni. Dnes to platí i pro nás.

Kamarádi, soudruzi.... musíme myslet politicky, musíme myslet na své děti a vnuky. Ten nesmyslný konzum trochu omezíme, raději

si přečteme pěknou knížku a nebudeme podporovat pijatiky na Stodolní a nějaké tance u tyče.

2 0
možnosti
Foto

Tehdy se také u nás psalo, že kdo chce zapalovat, musí sám hořet. Hoří zápalem pro své vyučovací předměty pedagogové? Možná učitelé, ale málokterá učitelka. Na tohle mají děti čuch a zapálit je pro učení se nedá.

2 0
možnosti
JV

To je poněkud zjednodušený pohled. Nebo snad chcete říci, že mezi novináři, publicisty, v soukromých firmách se šlendrián a zmetky nevyskytují? Bohužel ano.

Ne váš dnešní blog spíš patří přirovnání: Kdo chce psa bíti, hůl si vždycky najde.

12 4
možnosti
PK

Jistěže ano, ale ti si svoje chyby platí ze svého, nebo z pojistky.

9 0
možnosti
JV

Tak dezoláti a zadlužení nemakačenkové došli, tak Ziegler přechází na státní zaměstnance a učitele. Zapomněl jste na lékaře ( to asi příště, kdy vycucnete nějaký případ, kdy lékař nesprávně někoho diagnostikoval, abyste tomu dal pořádnou váhu ) a na pracovníky vědeckých pracovišť nebo na řidiče veřejné dopravy. Ti také stávkovali a demonstrovali. Obávám se, že na chválení vám za chvíli zbydou už jen supergeniální politici pětikoalice.

11 8
možnosti
  • Počet článků 3329
  • Celková karma 24,81
  • Průměrná čtenost 1806x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz