Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Stát má vybírat daně pro zajištění nezbytných služeb, ochrany a pomoci potřebným.

Výše daní má být spravedlivá.

Stát nemá řídit životy lidí, jen spory mezi nimi.

Správa státu má být technokratická a jeho směřování ideologické. Správu vykonávají jmenovaní odborníci a směřování určují volení (nejlépe) vzdělaní snílci.

Jestli si myslíte, že je to nemožné, tak máte pravdu. Potácíme se někde mezi absolutní totalitou a ideální demokracií, dej pámbu, že zatím je to spíše dobré.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, ale bohužel tento názor nemá většinu volebních hlasů.

2 0
možnosti
JP

J75i91r33i 13P26i82l85n70y

6. 4. 2022 11:11

A spotřební daň je co? Je to zásah státu do ceny. A zakazování webů je co? Je to zásah státu do toho, co máme číst. A těch zásahů státu do našeho život a je spousta. Kdyby měla mít Pekari pravdu, tak by musela zmínit všechny zásahy státu, že jí vadí. Ale protože je to aktivistický pokrytec, tak si vybrala jen jedu část.

0 1
možnosti
Foto

Je libo: "Arbeit macht frei?" nebo "Lopatu a častušky?"

0 0
možnosti
HH

Zrušení EET je zcela mimo. Snad si nemyslíte, že všichni soukromníci a podnikatelé budou přiznávat všechny své příjmy bez kontroly? Vždy přiznají jen to, aby jim daň z příjmu vyšla nejlépe 0! To je přirozená vlastnost. Kecy o tom, že to postihne i ty poctivé? Jak, když už všechny své příjmy přiznávají? Oni sami by měli mít zájem o to, aby druzí nepodváděli.

3 5
možnosti
JK

Ale je vám jasné, že s EET, nebo bez, je výsledek odvodů daní stejný, rozdíl je jen v tom, že stát platí náklady na chod EET v miliónech měsíčně.

Ono totiž to co se do EET nezadá, to v něm není.

2 0
možnosti
JK

V tom případě odmítám platit daně.

1 3
možnosti
LD

Pokud by se v té Partií diskutovalo o výši a adresnosti sociálních dávek a podpor v nezaměstnanosti, pak bych s MPA (ač ji nemusím) souhlasila. A souhlasila bych i s vaší poslední větou, že si mají ti co práci nemají si ji intenzivně hledat a ti, co mají nízké vzdělání si ho doplnit.

Jenže se diskutovalo o rostoucí inflaci a s tím souvisejících cenách energií a pohonných hmot, o tom, že vláda ani nediskutovala o případnem zavedení některého z plošných opatření zmirnujici dopady inflace. Ta opatření si těžko lidé sami zavedou, že? Představitelé 24 států EU spolu jednali a každý z nich nějaká opatření zavedl, aby vyřešil domácí ekonomiku. Kdežto za ČR tam nebyl ani Fiala, ani Stanjura ani Sikela, prostě se zavedla adresa pomoc s tím, že to trh nějak vyřeší. Dále je zcela mylný názor, že všichni, kteří kritizují ten posvátný výrok MPA jsou nezaměstnaní na dávkách. To není pravda. Ceny dopadají i na pracující, mimochodem existuje i tzv. pracující chudina a krom toho cestování autem není jen pro majetne. Však se lidé z pohraničí postarali a jezdí tankovat a dávno nakupovat k sousedům, jejichž ekonomiky podporují.

10 2
možnosti
Foto

Rád bych znal co je pracující chudina . Pokud vím ceny pohonných hmot jdou dolu. Jako důchodce žádnou velkou drahotu v obchodech nevidím. Jako důchodce jsem dostal od vlády papír, že pokud platím hodně za energie mám možnost požádat o dotaci na bydlení, která vláda zvedla. Je tam i uvedené, kam volat a na koho se obrátit pokud potřebuji pomoc. Pomoc nepotřebuji energie mám na stejno, jako vloni a sám si ji zvýšil.

3 6
možnosti
JL

Pane Jane Zieglere a ctenari tohoto clanku. Nadpis je zaklad konzervatilniho statu. Mineno, snizeni dani a ponechani pracujicim vice penez. Oni sami rozhodnou jak s nimi nalozi. Nechavam detaily bokem.

Verim v dobre srdce ceskeho obcana na udrzeni dobrocinnych spolku (hlavne cirkevnich) jak si to pamatuji z mesta Zlina v obdobi Protektoratu a az do doby komunismu. Cela organizace tehdejsiho "ORLA" byla vyhlasena.

To dobre ceske srdce se ukazalo i v nynejsi kalamite na Ukrajine. Skoro 2 miliardy ceskych korun vybrano pro ubozaky teto hruzy.

Jen pripominka. Jestli podminky v nadpise nejsou dodrzeny, stat nam obcanum DIKTUJE svoji politiku dobrocinosti. Je zapominano, ze dobrocinost je v srdci kazdeho obcana. U nekoho vice, u nekoho mene. Takovy uz je svet!!

3 0
možnosti
Foto

Pak je zajímavé si vzpomenout na silně pravicového Vlastimila Tlustého z ODS, který přišel s návrhem státem zaručeného příjmu. V roce 2003 byl jeho návrh vyplácet každému bez výjimek 3500 - 4000 Kč měsíčně, tedy zhruba čtvrtinu průměrné mzdy, později tu částku zvýšil s tím, že nejbohatší by nárok ztratili. Ale každopádně k tomu na kongresu ODS řekl, že každý občan bude takto zajištěn od narození až do smrti. Na námitky, že to není pravicové oponoval, že vše prochází vývojem.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že ve Finsku to zkusili, výsledek neznám.

0 0
možnosti
JR

J42a92n 68R34á88ž

5. 4. 2022 15:29

R^Vynikající úvaha. Souhlas!

Stát opravdu není od toho, aby pomáhal každému, kdo si o pomoc řekne, ale aby důkladně analyzoval dnešní situaci každého žadatele o pomoc a konkrétně pomohl jen těm, kdo se o sebe postarat opravdu nemohou. A těch je odhadem tak třetina z těch, kdo dnes pomoc státu využívají.

Nastala doba kdy se budeme muset uskrovnit a se snížením životní úrovně musí počítat každý, a to v míře dosud nebývalé, všichni, I ten stát musí daleko více šetřit! Ovšem, když poslouchám co říká Jurečka, tak takovou rozhazovačnou štědrost si nedovolila navrhovat ani Maláčová v dobách hojnosti a od Staňury slyšíme prohlášení, že tato vláda nedopustí, aby se snížila životní úroveň občanů republiky. Asi žijí v nějakém akváriu, kde nejsou informace o tom, co se děje..

0 0
možnosti
RK

Můžete být konkrétní s tou štědrostí větší než za Maláčové? Když už neumíte napsat jméno Stanjury, můžete dát odkaz na to, že se nesníží životní úroveň?

1 1
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 24,86
  • Průměrná čtenost 1804x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz