Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

V kombinaci s tím, jak se firmy vysmívají lidem 50 +, když na jedné straně pokrytecky lžou, jak lidi nemohou sehnat a na druhé straně jejich personalisté a manažeři ty "ošklivé staré lidi" ignorují a za každou cenu nepouštějí do těch jejich vymazlených firmiček, protože by ti managoři museli spolupracovat s jinými lidmi, než na které jsou zvyklí a museli by vykročit ze svých komfortních bublin, pěkně z teplíčka a smrádečku někde ven a tam skutečně začít pracovat. Takže jejich zaslané životopisy na pracovní inzeráty hážou automaticky do koše a za každou cenu se vyhýbají jakémukoliv kontaktu s takovými lidmi včetně pracovních pohovorů. A vládě, této nebo předchozí i všelijakým institucím to je úplně jedno, naopak se chce aby lidi pracovali do 65 nebo ještě déle, tak nevidím důvod, proč stát nějak na sociálních dávkách a podporách šetřit. Proč by lidi měli státu šetřit peníze, když současná vláda má hlavu v bruselské zadnici a jakékoliv peníze, které člověk státu případně ušetří, se věnují poklonkování Bruseli házením do žump zelených nesmyslů? Dá se říct, že v takové situaci jsou peníze daňových poplatníků vynaložené na dávky a podpory využity smysluplněji, ty nás aspoň jako společnost neožebračují vytvářením nutnosti házet další soukromé i státní peníze do zelených externalit vytvořených těmi zelenými projekty.

Takže článek hodnotím jako tupý pravičácký blábol.

1 1
možnosti

Dlouhý výklad rozporující Váš ideologický trolling mi byl uzmut. nehodlám ho rekonstruovat! Mýlíte se! Nebo trollíte!

0 1
možnosti
Foto

Ano. Platí to i pro sociální turistiku z jihu a východu.

0 0
možnosti
ZZ

Německo tento týden přiznalo, že se nedaří zapojit migranty ze Sýrie, Iráku, Afganistánu a Afriky obecně, k žádné pracovní aktivitě.

Jejich příjem ze sociálních podpor je asi 10 x větší, než by si prací vydělali v místech odkud přišli, pokud by tam pracovali.

587 tisíc migrantů dostává měsíčně 436 milionů eur (10, 43 miliardy korun) – tolik na občanských příspěvcích, tedy kombinaci podpory v nezaměstnanosti a sociálních dávek, vyplácí Spolková republika statisícům uprchlíků schopným pracovat.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-nemecko-vyplaci-mesicne-uprchlikum-436-milionu-eur-mohli-by-pritom-pracovat-40439631

0 0
možnosti
JR

J27a54n 67R26á29ž

1. 8. 2023 17:38

Sociální dávky devastují charakter a osobnost člověka víc, než tvrdé drogy. Vyjímaje sociální nebo spíše solidární dávky, umožňující slušný život těm, kteří se o sebe objektivně postarat sami nemohou. (Senioři, zdravotně postižení a děti bez rodičů.)

1 1
možnosti
JK

Píšete nesmysly. Každý se může dostat do těžké situace, když nemůže sii najíst práci, nebo kvůlii směšné min. mzdě potřebuje soc. dávky.

2 2
možnosti
JV

Autor píše opakovaně o něčem, o čem zjevně neví zhola nic. Jakou má zkušenost s úřadem práce nebo nezaměstnaností? Předpokládám, že žádnou. Jenom připomínám, že nezaměstnaný, pokud dostane odstupné, tak žije jeden až několik měsíců z odstupného a stát za něj platí zdravotní pojištění.

Skoro každý člověk dá přednost zaměstnání, které pokryje náklady a umožní slušný život, před pobíráním dávek. Ne každý takové zaměstnání získá. Denně pracovat osm až dvanáct hodin za minimální mzdu, v horku nebo zimě, s asociálním drábem za zády, tak to opravdu není žádná výhra.

Nezaměstnanost v znevýhodněných lokalitách, mezi 50+ a důchodci by mohla být vyšší, ale to by museli poslanci uzákonit alespoň takové pracovní právo jako je v Polsku, kde není tak snadné vyhodit člověka na ulici.

3 2
možnosti
JV

Oprava: Zaměstnanost v znevýhodněných lokalitách atd.

0 0
možnosti
LH

Nabouráváte plán zavedení nepodmíněného příjmu, uvědomujete si vaše nebezpečné ideologické salto mortále?

0 0
možnosti
LH

Co to melete, to přece lidí osvobodí od otrocké dřiny, budou si zaměstnavatele vybírat kdo dá víc!

0 0
možnosti
SD

Jenze potiz je, ze dezolati jsou predevsim falesni humaniste, kteri pokrytecky tvrdi, ze nutne a povinne je pomahat vsem.

Dokud se hloupych a nefunkcnich teorii nezbavime, a nenaucime se jejich "intelektualnim" protagonistum vysmivat - budeme v loji stale.

3 2
možnosti

Vše je o vyváženosti. Nejen dávky. Lidé potřebují určité jistoty, tudíž sociální dávky ano. Ale musí se říci i B. Dávky by měly být relativně malé a podložené povinností veřejných prací.

4 3
možnosti
PR

Veřejné práce už tady jednou byly, dostal jste vestu s číslem jak vězeň, aby vás spoluobčané mohli udávat že pomalu zametáte. Nebylo pak možné se plně věnovat shánění práce. Obce to pak využívaly na to,aby nemusely platit vlastní zaměstnance. Ti pak skončili na úřadu práce.

3 2
možnosti
JK

hm, zajimave. Ne clanek autora, tam on neustale jen opakuje sve postoje a politicko-ekonomicke nazory, ktere jsou pole me naprosto mimo.

Zaujala me ale diskuuze, zejmena panove Vrchovsky, Loula, Kubicek. Co by me bavilo, se s podobnymi lidmi setkat u piva, nekde v zahradni restauraci a probrat to. Rozvest ty argumenty. Ujasnit a vysvetlit kde dela Ziegler chybu.

Co rict Ksirovi. Ma pravdu v tom, ze stale vice obcanu je napojeno na stat? Kdyz ano (ja si myslim ze ano) - tak proc to tak je?

Takze zaverem musim priznat, ze Ziegler dela dobrou praci. Sepise ty sve blaboly a donuti nektere se zamyslet a pokusit se to osvetlit. Pan Ziegler je takovy katalyzator a i takovi jsou treba.

4 0
možnosti
PV

Děkuji za vaše slova uznání. Rád na podobná témata diskutuji, a to nejen s těmi, co sdílejí podobný názor jako já, ale i se svými odpůrci. Právě v diskusích s lidmi, kteří se mnou nesouhlasí, se totiž člověk posouvá rychle kupředu, musí si neustále dohledávat informace, zlepšuje své argumentační schopnosti, vážit co říci a co ne a občas i měnit názor, pokud je nesprávný či příliš jednostranně zaujatý...

4 0
možnosti
PV

Ach jo, pane Zieglere. Až do předposledního odstavce jsem s vámi souhlasil. Ale tím posledním odstavcem jste svůj příspěvek zcela zkazil.

Slovem dezolát totiž současný Fialův tzv. liberální režim označuje veškeré své odpůrce, a je jedno úplně jedno,z jakého názorového spektra se tito odpůrci rekrutují. Vůči dezolátům je plně uplatňován bolševický princip "Kdo nejde s námi, jde proti nám". Takže se stačí mírně odchýlit od hlásaných liberálních dogmat a stáváte se automaticky dezolátem.

Pokud se alespoň trochu vyznáte v politologii, tak narazíte na jeden brutální paradox. Fialův režim (k jehož fanatickým příznivcům pane Zieglere patříte), je představitelem tzv. moderního (či rovnostářského) liberalismu, který je charakterizován mj. těmito hodnotami: sociální liberalismus, pozitivní svoboda, rovnost výsledků, společenská odpovědnost, řízená ekonomika, welfare v podobě péče "od kolébky do hrobu" (blíže viz. A.Heywood, Politické ideologie)

Naproti tomu tzv. dezoláti často patří ke skupině klasických liberálů, což je myšlenkový směr zcela protichůdný modernímu rovnostářskému liberalismu a vyznačuje se mj. ekonomickým liberalismem, negativní svobodou, rovnosti příležitostí (nikoli výsledků), individuální odpovědností, tržní ekonomikou, welfare v podobě záchranné sítě.

Z výše uvedených charakteristik jednoznačně vyplývá, že snahou moderního liberalismu je budování mohutného socialistického byrokratického systému pro každého (nikoli pro potřebné). Je paradoxní, že velká část těch, které pane Zieglere nazýváte dezoláty, jsou proti takovému mohutnému sociálnímu systému a požadují jeho adresnost.

Druhým paradoxem je skutečnost, že soudruh Fiala a spol tady navíc budují obří parazitický systém, který sestává nejen ze sociálních dávek, ale i možností solidní obživy díky přisátí na veřejné rozpočty. A tak tu máme armádu parazitů z různých neziskovek, hlídačů jedné správné pravdy a tisíců úředníků obsluhujících celý ten mohutný socialistický aparát.

Na ty jste totiž zapomněl.

12 1
možnosti
LH

On prostě neumí dát pokoj s nálepkováním svých oponentů, ať s ním už nesouhlasí z libovolného důvodu. Stačí se trochu otřít o EU a hned jste pro Zieglera "rusofilní kolozubý bezdomovec, co přespává v kravíně".

8 0
možnosti

Díky za vynikající myšlenky!

Asi před rokem jsem byl na přednášce jednoho historika, který pronesl, že Řím skončil na přemíru sociálních dávek. Nikdo nechtěl pracovat, nikdo nechtěl válčit. Tak Řím skončil.

A dnes je v tom stavu Evropa! Navíc Evropa byla postavena na židovsko-křesťanských základech, kterým dnes prakticky nikdo nevěří. Prostor Boha jsme vyprázdnili a otevřeli jej Alláhovi. Ztráta mravní odpovědnosti a vlastní odpovědnosti za sebe a za druhé směřuje ke konci naší civilizace.

A zase se objevuje psychopat, který bude chtít ovládnout celou zemi, a s námi vede hybridní válku v Evropě, v Americe i v Africe!

Končíme, Evropo?

3 0
možnosti
JZ

jsou zase jiní historici, co tvrdí, že Řím skončil na křesťanství. Jeho elity se začaly místo praktických věcí zaobírat tím, kolik měl Ježíš duší a podobnými blbinami, a pak to podle toho dopadlo

jinak samozřejmě Alláh=Bůh, jak po stránce lingvistické, historické, tak teologické

0 1
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,15
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz