Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na STV probíhá cyklus zajímavých dokumentů o SNP. Tamní historici objevují množství zajímavostí i nových pohledů. Ale skutečně nikdo z nich nijak nepodceňoval komunistický odboj a už vůbec ne hnutí partyzánů.

0 0
možnosti

Nejenže Ziegler nemá schopnost sebereflexe, navíc pokud je konfrontován s fakty,které dokazují jeho lži a překrucování historie, místo rozporování příspěvek v diskuzi smaže. Demagog par excellence...

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Že by partyzáni praktikovali poziční válku a kopali zákopy?

0 0
možnosti

Jak nemám rád bolševiky, tak minimálně dodali kvalitní leteckou techniku včetně zacvičení (byť zkušených československých profesionálů), která byla významným činitelem během SNP.

2 0
možnosti

Dnes mate pravdu R^, nicmene mi to neda, abych se v souvislosti s par dnu starym Vasim blogem nezeptal na Vas nazor na nasledujici - http://pardubice.idnes.cz/seniora-zadusilo-pecivo-zemrel-uprostred-svacicich-lidi-na-nadrazi-1pr-/pardubice-zpravy.aspx?c=A140829_133014_pardubice-zpravy_jah - tak co Jane, kam patrime, do Ameriky nebo do Ruska? Tady uz neslo o zadnou skrytou kameru, tady to nekoho doopravdy stalo zivot. A ze svych pracovnich peripetii musim rici, ze jsem se nesetkal nikde s takovym odporem ke vsemu komunistickymu co socanskymu, jako v Pardubicich.

1 0
možnosti
Foto

Logika pana autora je odzbrojující - za neúspěch slovenského povstání mohou komunističtí partizáni, kteří se ho vlastně prakticky vůbec neúčastnili ... 8-o

4 3
možnosti

Partyzáni odmítali bojovat na frontě, hrdinstvím často nevynikali a utíkali ze zákopů dřív, než se k nim přiblížil německý voják. Mnozí skutečně vynikali hrdinstvím jen proti civilistům, ale boji s ozbrojeným nepřítelem se vyhýbali. Dá se říci, že komunističtí partyzáni měli velký podíl na konečném neúspěchu povstání.

Můžete, autore, upřesnit svůj zdroj. Rozhovor s panem Rajlichem / vynikající historik / jsem četl a na žádné podobné tvrzení jsem tam nenarazil.

6 0
možnosti

V podstatě se o tom píše v každé novější práci o historii SNP.

0 0
možnosti
Foto

Mnohým známo bylo, jen se o tom nemluvilo/nesmělo;-O;-€8-o:-/

2 0
možnosti
  • Počet článků 3319
  • Celková karma 25,85
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz