Něco podobného se dalo čekat. Vždyť proto šel Fico do voleb. Já nikdy nepochopím, že člověk, zapletený do vraždy novináře, kvůli kterému lidé vyšli demonstrovat do ulic a dosáhli pádu jeho vlády, byl opětovně zvolen. To podle mne příliš nesvědčí o zdravém rozumu většiny slovenských voličů (samozřejmě, že ne všech).

LU

"Skandální útok na nezávislost justice, slovenský premiér zastrašuje soudce"

Nie som si istý, že na Slovensku je nezávislá justícia. To čo sa dialo za vlády Matoviča nemá nič spoločné s nezávislosťou súdov.

HH

To nevysvětlite zdejším udernikum. Oni jasně ví, že Fico je mafián, i když to nikdy, nebylo prokázáno. A vy ec jim nevadí, že u nás je spousta problémů se soudci. Viz případ SPD.

JK

J50a69n 37K64l59á71s34e42k

11. 4. 2024 17:28

Prostě jen další stupeň nátlaku na justici. U nás se o to často snažil Zeman, tehdejšímu předsedovi ÚS Rychestkému nedal nakonec vyznamenání, které mu avizoval. Rovněž nešetřil milostmi pro své sympatizanty. Jeho předchůdce Klaus ještě před odchodem z funkce vyhlásil rozsáhlou abolici a ochránil tak spoustu kmotrů před případným odsouzením. No a Fico to posunuje ještě dál - kdo nebude soudit podle jeho představ, nemá v justici co dělat. Náhoda to určitě není, vždyť Fico se se Zemanem i s Klausem často stýká, tak si určitě "předávají nápady".

MH

Jestli bychom neměli nechat Slovensko Slovákům.

Klidně ať si ho mají. Ale kritizovat na blogu je snad můžeme.

DR

"To by bylo řevu, kdyby to udělal český premiér Petr Fiala."

Souhlasím. Chybí ovšem dovětek. Bylo by ještě daleko více řevu, kdyby to udělal ten zatracený Babiš.

JV

J68i12r59i 78V39r16a93b28e61c

11. 4. 2024 18:09

Taková země nesmí zůstat v EU. Hlasováním vyloučit To stejné Orbánova republika.

  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,01
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz