Skandál! Politik Smeru velebí komunistického vraha

Místopředseda slovenského parlamentu Luboš Blaha z ficovského Smeru-SD vyvěsil ve své pracovně obraz rudého zločince Che Guevary. Slovensko tak kleslo velmi hluboko.

Jakékoliv oslavování Che Guevary je glorifikací komunistické diktatury a jako takové nepřípustné. Dokáží pochopit, že bývalý komunista Luboš Blaha, který po vzoru svých bývalých spolustraníků zdraví zaťatou pěstí a na shromážděních oslovuje přítomné soudružky a soudruzi, odstranil ve své pracovně portrét prezidentky Zuzany Čaputové, koneckonců i nás někteří lidé sundávali obrazy Miloše Zemana. Budiž.

Je však nehorázné glorifikovat komunistickou zrůdu Che Guevaru. Tento člověk je ztělesněním zla, vytvořil na Kubě popravčí čety a nechal zavraždit desítky tisíc lidí. Patřil k předním spolupracovníkům Fidela Castra a založil zde nechvalně proslulé koncentrační tábory, kde byli vězněni a týráni disidenti a odpůrci režimu. Chtěl zemřít mučednickou smrtí, ale zároveň se chlubil tím, že mu nevadí zabíjení druhých lidí, především nepřátel marxismu a kubánské revoluce. Známý je jeho výrok. „Nenávist je součástí boje. Neomezená nenávist vůči nepříteli, která donutí člověka, aby překonal svá přirozená omezení, takže se stane efektivním, násilným, a chladnokrevným strojem na zabíjení, je přínosná a užitečná. A takové vysoce účinné stroje na zabíjení musejí být i naši vojáci.“ Ano, nenávist a vraždění byly typické pro Che Guevaru.

Takového darebáka velebí místopředseda Národní rady Slovenské republiky a člen vládního Smeru-SD Luboš Blaha. Co bude dál? Příště si může někdo v pracovně pověsit obrazy Stalina nebo Hitlera. Kdyby to byl nějaký nýmand. Vlastně, Blaha jim sice je, ale bohužel montálně ve vysoké parlamentní funkci. To je špatně a je příšerné, že se mu něco takového toleruje.

Je dobře, že člen slovenského Ústavu paměti národa Patrik Dubovský podal na Blahu trestní oznámení pro podezření propgace hnutí, které potlačovalo lidská práva a svobody. Tohle je hodně špatné.

Je také smutným vysvědčením pro slovenskou vládní koalici, že takový hnus toleruje. Jistě, Slovensko je suverénní zemí a to je třeba respektovat. Jsou však záležitosti obecně morálně nepřijatelné a toto je jedna z nich. Pro české politiky by to měl být jasný signál, s Blahou se vůbec nestýkat, jako by byl malomocný.

Historik slovenské paměti národa podal za obraz Che Guevary trestní oznámení na Blahu - Novinky

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pátek 10.11.2023 16:01 | karma článku: 26,32 | přečteno: 604x