Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tohle se děje ve všech státech, nejen v Rusku. Otázkou je, zda se vydáme podobnou cestou jako v Rusku, máme na to docela dobře nakročeno, nebo se vydáme opačným směrem, tj. k posilování individuální svobody, k posilování vlastnických práv a snižování redistribuce nově tvořených hodnot.

0 0
možnosti
Foto

KarmaR^.

Problém je zejména v morálce Západu (a tedy i nás samotných) - pokud budeme v případných sporech s Ruskem zavírat oči nad porušováním lidských práv v zájmu neohrozit byznys s Ruskem, tak se nemůžeme divit, že rozpínavost Ruska se bude zvyšovat. Nefungují-li omezené sankce pro některé ruské činitele, tak ten okruh výrazně rozšiřme. Rusko rozumí jen síle, jen s diplomacií nikdo slabý neuspěje.

3 1
možnosti
ZZ

Rozpínavost ?

Podívejte se jaké byly hranice SSSR a jeho satelitů v r. 1989 a jaké jsou dnes.

;-D;-D;-D

0 5
možnosti
JF

Já jim pane Zieglere fandím též, ale doufám, že znají jména Litviněnko, Berezovskij, Torubarov, Gluškov, Skripal etc., etc.! :-)

1 0
možnosti
JK

J67a55n 44K91y68š39k96a

27. 5. 2021 19:05

Je to takový politicko-etický oříšek.

Dokud nebudou sankcemi a různými omezeními přímo postiženi rodinní příslušníci Putina a jeho nejbližších spolupracovníků, tedy manželky, milenky, děti, synovci, neteře a pod., (kteří si vesměs bez omezení užívají výhod kapitalistického Západu, studují, nakupují tady, tráví tady dovolené, vlastní tady rekreační nemovitosti, podnikají atd.) tak nikdy nevznikne potřebný vnitropolitický tlak na Putina k akceptování nějakých demokratických změn. Jenže tento tlak nelze vytvořit, protože by se jednalo o kolektivní vinu, která pro demokratické země nepřijatelná.

Ví někdo, jak z toho ven?

2 2
možnosti
Foto

I80v84o 45C55i82l14i19c69h

27. 5. 2021 18:41

Samozřejmě zasloužená karma R^

3 1
možnosti
JS

Pane Zieglere, asi by bylo vhodné to nějak konkretizovat. Kteří ruští podnikatelé a kolik mld USD mají v kapse.

3 3
možnosti
Foto

Karma, u nás je to už dlouho obráceně. Babišovská mafie ostře proti českým podnikatelům. :-)

4 3
možnosti
JS

Mám takové mlhavé tušení, že Babiš je také podnikatel a pouze zásluhou ČSSD a KSČM se choval tak jak se chová.

3 2
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,82
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz