Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I u nás se dělali podobné "pokusy". Výsledek byl obdobný tomu, co popisujete v Rusku. Čemu to přisuzujete?

2 0
možnosti

Fetkám, ožralům a bezdákům?

Třeba u autonehod je pomoc ostatních úplně někde jinde než u ulice, protože je celkem snadno poznatelné, že je potřeba.

0 0
možnosti

Šmarjájózef, tak jsem chtěl vlézt do diskuse a místo toho zmáčknul karmu:-P

3 0
možnosti

Taky se mně to stává. Vždy tam, kde ji nechci dát ani zaboha.

2 0
možnosti

Tak tohle už nedávám. Jaký se to vlastně píše rok? 1954, 1974, 1984 nebo 2014?

4 0
možnosti

Extrémně tendenční dokument a následně i článek. Situace není ani tak vysvětlitelná národností aktérů, jako spíše rozdílnými podmínkami.

1) V Rusku jsou záběry vždy z místa, plného lidí. Naopak, až na první záběr, na Miami se vše odehrává v téměř liduprázdném prostředí. V ČR by to dopadlo stejně - v liduprázdném prostředí by svědek pravděpodobně pomohl, naopak uprostřed Václavského náměstí nikoli. Vysvětlení najdete, pokud si vygooglíte pojem efekt přihlížejícího, případně difúze odpovědnosti.

2) V těchto věcech existuje rozdíl mezi velkoměstem, kde se lidé neznají a vše je skryto v anonymitě davu a menšími obcemi. Obrázky z Miami působily dojem nějakého turistického letoviska, spíše s menším počtem obyvatel.

Srovnávat má cenu centrum Sankt Petěrburgu s centrem New Yorku za přibližně stejných podmínek (počet přihlížejících, denní doba - zda lidé spěchají do práce nebo jde naopak o víkend apod). Pokud si podmínky nastavím dle potřeby, dokáži vyprodukovat srovnání dle předchozího zadání i pro ČR (např. mohu srovnat centrum Prahy v ranních hodinách se Slovenskou vesnicí o víkendu a Češi z toho vyjdou jako nelidové nebo to obrátím, srovnám centrum Bratislavy s okrajem Českých Budějovic a jako nelidové z toho vyjdou Slováci, můžete si vybrat).

14 0
možnosti

Pravda, je to jinak klasický pokus sociální psychlogie s ovlivněním proměných to pak dopadne tak jak se to hodí...Ale pro autor všechno dobré, nějak to namíchat dát do toho to a ono staré padesát let a článek je hotov;-)

3 0
možnosti

karma R^....ano rusové jsou tací , je to dobře vidět v pohádce "Mrazík" kde Ivánek koná dobré skutky pouze ve svůj prospěch no a ta Marfuša  to je klasika typická rusanda .. Svěrák to řekl výstižně, "Rasija" znamená víc než jen slovo, znamená extrémní nacionalismus umožňující Rusku pod hlavičkou tohoto slova páchat a tolerovat i velmi špatné věci. "Rasija" je ruská omluvenka na všechno, kterou tlačí do celého světa.

1 9
možnosti

Kvalita clanku jako z Rudeho prava, co se hodi, to napisem, co se nehodi, o tom pomlcime a co protrebujeme, to si upravime k obrazu svemu. Ach jo. Myslenkovy posun od soudruhu nulovy.

11 0
možnosti

Kdyz nase mesto ovobozovali rusti vojaci sli ve trech vlnach. Prvni vlna likvidovala Nemce, druha poskytovala prvni pomoc ranenym a treti likvikovala tezce ranene a sbirala zbrane. I Ptali se velitele mesta jak je to mozne. Odpoved byla lakonicka: Nas mnogo.

1 2
možnosti

Ten první odstavec byl zkoušený i u nás. Takže dle autora i my necháme člověka zemřít na ulici.;-D

3 0
možnosti
Foto

I72v76a29n 40M95a56r88e21k

26. 8. 2014 20:04

Zřejmě jste "objevil Ameriku" .U nás se to děje zcela běžně a bývá to dosti často zveřejněné i ve sdělovacích prostředcích . Na rozdíl od Ruska u nás navíc postiženého (např. epileptickým záchvatem,či na vozíčku) ještě pohotově okradou ! Pokud Vám šlo jen vypustit další jedovatou slinu na Rusy jste trochu "mimo mísu" ! Rv Rv Rv

19 3
možnosti

Zkuste Zieglere něco podobného u Vás v Budějicích,možná ta pomoc bude trvat ještě déle,pak můžete napsat blog : Raději v Rusku než v Budějicích a odstěhovat se tam...Lhostejnost a sobeckost lidí není dána národností,spíš konkrétním jedincem a jeho vychováním,pokud by něco podobného natočili někde na venkově,možná by to dopadlo lépe...

12 2
možnosti
Foto

V Ceskych Budejovicich by chtel zit kazdy ... ;-D

6 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz