Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

tak Rus si s největší pravděpodobností vybere Lenina, Ukrajinec Banderu a Čech třeba Masaryka, naštěstí máme pozitivní nekrvavé hrdiny, jinak za mě vojevůdce určitě Žižka :-) jinak karma R^

1 1
možnosti
JP

Zdegenerovaný ruský šlechtic z hraběcího rodu Uljanov, vulgo Lenin, spáchal revoluci díky pravděpodobné syfilidě. Ve třetím stadiu naslibuje postižený člověk lidsvu hory doly. Počátek progresivní paralýzy se projevuje tím, že syfilitik nehledá dobro pro sebe, ale zatáhne do svých snů, pokud možno, celé lidstvo.

     Bandera byl především krutý vrah. Byl to deprivant. Deprivanti jsou nesmírně krutí. Masové vraždění lidí jim poskytuje nesmírnou rozkoš. Když vraždí, pociťují naprostou ztrátu zábran a soudnosti. Jsou podobni tetřevu hlušci. Pokud jsou opojeni vraždami, nedají se zastavit.

    Tak si vyberte, kdo je  z těchto dvou šílenců Vašemu srdci bližší.

1 1
možnosti
JL

Jestliže jsou západní Ukrajinci fašisti a nacisti, tak podle stejné logiky ti, kteří je tak titulují, jsou bolševici a stalinisti.

0 0
možnosti
MV

Vy se Rusům divíte, že nemají rádi Banderu? Jeho stoupenci jim za války zabili hodně lidí. Je to něco podobného, jako my nemáme rádi henlainovce.

Vy jste ve své protiruské nenávisti tak zaslepený, že nevidíte ani základní historické souvislosti.

7 11
možnosti

To už tak bývá, že okupanty někdo zabíjí.

9 0
možnosti
Foto

Dávám karmu za článek a dovoluji si dát odkaz na svůj článek o Leninovi

http://vodvarka.blog.idnes.cz/c/390325/Lenin-otec-totalitarismu-90-let-pote.html

4 0
možnosti
Foto

Katolíci karmují jakýkoliv zločin ve jménu katolického Boha.

Nejsou o nic lepší než Leninovi bolševici.

Lenin z tohoto srovnání vychází nepoměrně lépe, jelikož měl alespoň nějaké ideály, aby se obyčejným lidem žilo trochu lépe.

Katolická ideologie je pouze vyvraždění jejich oponentů ve jménu katolického Boha, což v minulosti mnohokráte dokázali a prokázali.

Rv

5 6
možnosti
RP

Hlavně ale na Ukrajině původně hnutí hlásící se k Banderovi nemělo prakticky vůbec žádný vliv. To až Putinova propaganda po Majdanu  udělala z Bandery strašáka a zblbla jím nejen rusy v Rusku, ale, a to je hlavní, občany ruského původu a ruské sympatizanty na Krymu a na východní části Ukrajiny.

A když takhle Putin oživil Banderu, tak až se Ukrajina vypořádá s separáty, může být strana hlásící se k Banderovi nakonec významnou politickou silou Ukrajinského státu.;-D

A že bude odkaz  na člověka, který za jednotu Ukrajiny prolil dost krve, jak už autor správně napsal, nyní v reáliích poraženeckých separátních republik na východní Ukrajině a Krymu, zatraceně aktuální.;-D

5 6
možnosti

Nesouhlasím s Vašim názorem, že Banderu vzkřisil Putin. Sochy Bandery ve Lvově, Ternopylu a Stryji byly odhaleny už dříve.

6 3
možnosti

Ono to bude všechno tím, že v kanadském městě Fremontu mají Lenin Square.

Takže Západ musí Lenina hájit zuby nehty, aby v době, kdy musí obracet v ruce každý dolar, nemusel zvyšovat výdaje na přejmenování náměstí.

1 1
možnosti

To, jaký katastrofální dopad na veřejné rozpočty mají snahy o přejmenování ulic po zasloužilých revolucionářích, tak ukazuje následující seznam, tam kde bylo Stalinovo jméno vymazáno z tabulek, tak tam se většinou střetáváme s velmi zadluženými státy, ba dokonce i se státy zhroucenými.

Tam, kde si Stalina ponechali (Velká Británie, Čína), tak tam panuje přímo nezřízený blahobyt.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_places_named_after_Joseph_Stalin

0 1
možnosti
JZ

Ten blog není o omlouvání Bandery, ale o tom, že Rusové, uctívači Lenina, nemají morální právo vytýkat Ukrajincům Banderu.

9 4
možnosti

Pak ovšem by titulek měl znít, Když nevadí Bandera, tak proč by měl vadit Lenin.

4 4
možnosti
TB

Není to od Vás tak trochu relativizování zla? Omlouváte Banderu, respektive jeho příznivce jenom proto, že zabili méně lidí než Lenin a podobní? To je s prominutím hnus....Banderovci mají na svědomí tisíce a tisíce zabitých nejen Poláků či Rusů, ale především i Židů, na které pořádali pogromy....Čili jak Bandera, tak stejně tak ti ostatní, co jste jmenoval si žádají opovržení a odsouzení Rv

10 6
možnosti
JZ

Já neomlouvám Banderu, to akorát Vy a Rusové omlouvají Lenina.

13 8
možnosti
RB

Omlouvám, se ale tenhle dotaz myslíte vážně? To jako když byl Stalin sviňák, tak to pardonuje další hajzlíky? A proč se zastavit u S.Bandery, co třeba soudruh (socialista) Hitler. Ostatně, ten je stál vážen v hnis-lamistických zemích, Mein kampf je u ručníkářů nadmíru oblíben.

4 7
možnosti
VK

Ten dotaz byl samozřejmě řečnickou otázkou. Docela jste mne překvapil, že jste to nepochopil.

4 2
možnosti
  • Počet článků 3321
  • Celková karma 25,69
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz