Rusko nezvládá epidemii AIDS, peníze na léky chybí

Počet nakažených virem HIV v Rusku stále strmě roste, a zatímco v západním světě a dokonce i v některých afrických státech se tuto nemoc daří dostávat pod kontrolu, v Rusku nikoliv.

Jsou to velmi smutná čísla. Optimistické údaje hovoří o tom, že v zemi se zhruba 140 miliony obyvatel je asi 1,4 miliony z nich nakažených virem HIV, podle těch pesimistických dokonce až dva miliony. Pro srovnání v České republice je odhadem kolem 3500 lidí HIV pozitivních. Kdybychom tedy měli mít u nás ruské poměry, bylo by v naší zemi nakažených zhruba 100 000, tedy třicetkrát více a to by byla totální katastrofa. 

Tyto hrozné údaje člověk pochopí, když uvidí, že mnohé ruské nemocnice vypadají takto.  

https://www.youtube.com/watch?v=ixaR_IyVLfU

Rusko dokázalo uspořádat fotbalové mistrovství světa na vysoké úrovni, to všechna čest a utratilo za něj miliardy, ale jak se říká, navrch huj, vespod fuj. Tedy povrch vypadá hezky, ale vnitřek je příšerný. Tato země má špatně vybavené nemocnice, chybí ji kvalitní léky a místo nich úřady distribuují nekvalitní náhražky. Inu na fotbalové předvádění peníze jsou, na nemocné touto vážnou chorobou, nikoliv. Počet HIV pozitivních v Rusku strmě roste, nakazí se v průměru 250 lidí denně (v Česku v zhruba ten samý počet ročně), situace se vymyká kontrole a je nejhorší v Evropě. Ono jsou vážně důležitější věci, než pořádání sportovních soutěží.

https://www.info.cz/proc/rusko-celi-pohrome-hiv-se-siri-zavratnym-tempem-nakazenych-jsou-uz-skoro-2-miliony-34125.html?fbclid=IwAR0L_eUFb6AL4aQxHT1SgYVL4o1WZau9sqvuBIVSpNK3-5MapGGNQg1w8VA

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | úterý 13.11.2018 18:10 | karma článku: 20,03 | přečteno: 815x