Rusko a Hamás jako dvojčata, vraždy dětí a masivní korupce

Perfektně to vystihl Rus Vitalij Ginzburg, který ve svém skvělém komentáři, přesvědčivě doložil. že putinovské Rusko a fanatičtí islamističtí zabijáci z Hamásu mají hodně sdílených podobenství a zločinů.

Maličké Pásmo Gazy a obrovské Rusko jsou si nyní tak podobné, že přátelství mezi Putinem a Hamásem vypadá naprosto přirozeně. Mají toho dost společného: stejně bezmocné, a přitom agresivní obyvatelstvo; ideologickou povahu vládnoucích režimů; územní nároky na sousedy; neschopnost a neochotu budovat normální život; neúspěšnost a nekonkurenceschopnost; iracionalismus; korupci atd.,“ píše ve své výborné stati původně zveřejněné na ruském webu kasparov.ru, kterou českému čtenáři přiblížil web Forum24.cz, Vitalij Ginzburg.

Já bych ještě dodal, že putinovské Rusko a islamističtí fanatičtí z Hamásu mají rovněž společný brutální teror vůči civilnímu obyvatelstvu včetně vražd žen a dětí. Ruské válečné zločiny v Buči, Izjumu a dalších místech jsou dokázanou skutečností a o Hamásu ani nemluvě.

Pásmo Gazy přežívá jen zásluhou zahraniční pomoci, jinak není schopné nic pořádného vyprodukovat, tedy kromě nenávisti vůči Židům. Rusko je na tom podobně. Je to jenom jako jedna velká čerpací stanice pohonných hmot, ale jinak téměř nic pořádného vyrobit neumí. Svým způsobem je ještě horší než pásmo Gazy, kde je jenom poušť, kterou ovšem sousední Izrael dokázal zúrodnit. Rusko však má obrovské přírodní zdroje, z nichž ale velká část jeho obyvatel nemá nic a ti jsou nuceni přežívat s platy v přepočtu kolem deseti tisíc korun měsíčně při cenách srovnatelných s Českou republikou.

Na Rusko také doléhají zahraniční sankce a třeba v civilní letecké dopravě je to markantní. Z důvodů chybějících náhradních dílů do letadel je podle webu Komersant.ru Rusko nuceno omezovat leteckou dopravu. Putinova říše je z velké části v civilní dopravě závislá na letadlech západní produkce typu Airbus a Boeing. Z důvodu špatné údržby a chybějících součástek už v minulých měsících došlo k více nehodám letounů ruských společností, které jenom zázrakem neskončily tragicky. Nicméně samí ruští odborníci připouští, že letecké katastrofy nelze v budoucnu vyloučit.

A nyní pravidla pro diskuse pod mými blogy. Věcné, slušně, k tématu, žádné lži a odvádění pozornosti jinam, čili trollení. Pravidla diskusí pod blogy si určuje každý bloger sám. Tečka.

Rusko a Pásmo Gazy mají hodně společného. Včetně masivní korupce | FORUM 24

S7 ???????? ?????? ?????????? ??-?? ?????????? c ??????????? Airbus (kommersant.ru)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pondělí 4.12.2023 12:24 | karma článku: 26,12 | přečteno: 539x