Foto

Karma. Ale smutná karma, protože se opravdu jedná o tragické období našich dějin, kdy jsme se jednoduše stali válečnou kořistí Stalinovy říše. Nebylo to v konečném důsledku pro nás žádné osvobození, ale poroba. Včetně masivního lhaní, jehož důsledkem je dodnes ne zcela uzdravené vědomí společnosti. V tomto smyslu je velice dobře, že se připomínají dlouho zalhávaná a překrucovaná historická fakta.

Díky!

Víme to, a přesto Putin má u nás svoji pátou kolonu, která pronikla do našich politických špiček, která pronikla snad do všech politických stran, ale některé strany celé jsou i nositeli narativu ruské desinformační hybridní války!

ZV

Pravdivé,leč velmi smutné čtení. Vám karma.

Foto

Jenom dodatek k diskusím o volbách v roce 1946. Volební systém byl postaven tak, že žádná poltická strana nemohla kandidovat celostátně, ale pouze v jedné části státu dle zemského zřízení. Až při sčítání hlasů se udělal špinavý podraz, že byly v rozporu s volebním zákonem sečteny hlasy KSČ a Komunistické strany Slovenska. Tím se vytvořil obraz údajného "celostátního vítězství komunistů", což byla totálně nefér manipulace, protože tomu nemohla žádná jiná strana konkurovat, když se nemohla o hlasy voličů ucházet na celém území Československa.

J11a39k19u24b 83Š10o35l77c

10. 5. 2024 13:19

Že vy si to vždy zkazíte tím srovnáváním... Vím, že zde jde o citát, ale vytržený z kontextu. Někteří Češi se Čeky báli více , než gestapa. Většina Čechů se asi Rusů nebála, to by těžko volila následně KSČ.

Nicméně souhlasím, že chování russáků bylo děsné, ale těžko chápat, proč se na velebení Rusů podíleli Beneš s Masarykem. Oba si totálně zničili svoje renomé.

JZ
  • Počet článků 3327
  • Celková karma 25,12
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz