Rus Igor: Putinovská mafie vraždí a lže

„Za výbuchem ve Vrběticích je putinovské Rusko. Putin je bývalý kágébák, a to je jeho typický styl,“ uvedl můj známý Igor, který pochází z Nižného Novgorodu. V Česku nyní podniká a neměnil by.

Včera jsme se o této kauze s Igorem bavili a on v tom má jasno. „To kágébáctví má Putin v mozku a pro něj je normální, že se nastražují bomby, které zabíjejí nevinné lidi a podnikají kybernetické útoky na nemocnice. Nepochybuji o tom, že za výbuchem ve Vrběticích stojí agenti GRU,“ zdůraznil a pak se dost pohrdlivě vyjádřil o těch, kteří důvěřují Putinovi. „Tak to jsou buď idioti, kteří neznají poměry v Rusku nebo zrádci a kolaboranti, kteří mu vědomě pomáhají. V každém případě oni poměry v Rusku tak dobře jako já neznají. Oni neví, o čem mluví, já z vlastní zkušenosti ano,“ ulevil si Igor, který si nepřeje být identifikován. „Nechci, aby tady po mně šla GRU s novičokem,“ dodal stručně a jasně.

Policejní zátarasy po výbuchu ve Vrběticích

Pak popisoval poměry ve své původní vlasti. „V Rusku vládne zločinný a mafiánský Putinův režim, a tito bandité mohou kohokoliv okrást i zabít. A žádný soud v takových případech nepomůže, naopak okradení ještě mohou skončit ve vězení, v horším případě je čeká „náhlé úmrtí“. Jestli někdo věří tomu, že zdravotníci, kteří kritizovali problémy s léčením covidu, nebo lékaři léčící Navalného, zemřeli náhodou, tak je naivní. Nekorektně řeknu, že je blbej. Ani v Česku nejsou poměry ideální, ale já podnikal v obou zemích, tak mohu srovnávat. Taková korupce a mafiánství jako jsou v Rusku, tady nejsou,“ ulevil si Igor, který musel, právě před mafií jež mu zničila podnikání, odejít do České republiky, kde získal politický azyl. Takových Rusů, kteří z obavy o svůj život odcházejí z Ruska, jsou deseti a spíše i statisíce.

Igor je důkazem toho, že existují i slušní Rusové, podniká solidně, nekrade, a platí daně. Proto nemám rády výkřiky na sociálních sítích typu Rusové jsou takoví a makoví. Také je nelajkuji, protože jsou nepravdivé. A pravě je Igor je toho důkazem a s ním mnozí další. Není možné házet všechny Rusy, jak se říká do jednoho pytle. Ruská kultura je důležitou součástí té evropské. Autoři jako Puškin, Lermontov nebo Čechov patří k jejím pokladům. Já mám rád knihy Doktor Živago od Borise Pasterňaka, Koncentrační tábor Rusko od Ivana Soloněviče a další třeba také obrazy od Ilji Repina.

Igor také popírá, že by Putin nějak Rusko pozvedl. „To zase tvrdí jenom hlupáci, co Rusko neznají a nikdy v něm nebyli. Mimo Moskvu a některá další velká města jsou běžné důchody 100 Euro měsíčně, to je nějakých dva a půl tisíce korun. Ceny jsou v obou zemích tak plus mínus srovnatelné. Je jasné, že za takové peníze se v Rusku nedá přežít,“ míní.

V některém z dalších blogů přinesu další zážitky Rusů, kteří nyní žijí v České republice. Bude to hodně zajímavé.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vrbetice-policie-municni-sklad-houby-samopaly.A180719_415336_domaci_kuce

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | úterý 20.4.2021 12:57 | karma článku: 31,23 | přečteno: 950x