Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

"Nepřátelství" proti Izraeli nepřišlo ihned. SSSR nejprve Izrael podporoval - těžko si představit vojenskou pomoc ČSR Izraeli bez souhlasu Moskvy. SSSR toužil získat nový stát (Izrael) do své sféry vlivu. Ale v okamžiku, kdy bylo zřejmé, že Izrael zvolil "západní" cestu, SSSR otočil a svou podporu naopak začal směřovat nepřátelům Izraele.

Ale jinak: R^, jako (takřka) vždy;-)

0 0
možnosti
JZ

Jsem rád za vysoké hodnocení tohoto blogu. Svým příznivcům za to děkuji a slibuji, že další články k 70. výročí konce II. světové války budou následovat.

1 0
možnosti
MK

M79i95l17a50n 43K55e18s24l

29. 1. 2015 21:56

Četl jsem i něco jiného.Ještě před Katyní vedli prý Poláci tajná jednání s Němci jak spolu půjdou na Sovětský svaz.Rusové se to dozvěděli (možná,že jim dali Němci cunt).Stalin nebyl žádný blbec a jednal.Zlikvidoval velení polské armády.Špatně vyzbrojená polská armáda navíc bez velení nebyla  Němcům nic platná a stalo se to,co se stalo.Nevím jak by dopadli Poláci, kdyby je Rusové neosvobodili,ale my Češi vděčíme zločinci Stalinovi za to,že ještě jsme.Kdyby nevypukla 2.světová tak by si nás po Mnichovu rozebrali všichni naši sousedé.Část severu republiky chtěli zabrat bratři Poláci,jich nebratři Maďaři a západ Němci.Realizovanou alternativou po Mnichovu bylo,že nás i Poláky schlamstli Němci.Němci plánovali větší část Čechů zlikvidovat a menší poněmčit.I když jsme nebyli po únoru 1948 zrovna moc svobodní,bylo to rozhodně k přežití.Myslím,že v Polsku to bylo podobné.Ještě k Putinovi.Na pražském jednání poděkoval zástupce Izraele pan Kantor (?)prezidentu Putinovi.Prohlásil o něm,že je největším zastáncem Židů v  Rusku.

2 4
možnosti
Foto

Ano, že je Putin největším zastáncem Židů v  Rusku, to o svém příteli Putinovi opravdu prohlásil pan Vjačeslav Kantor.

Pravda, tento ruský velkopodnikatel a multimiliardář, absolvent prestižního moskevského leteckého institutu, úspěšný privatizátor a představitel EJC sice není ani náhodou zástupcem Izraele, ale protože on sám měl u prezidenta Putina vždy zastání, pak přinejmenším ze svého osobního hlediska má pravdu.

;o)

1 0
možnosti
Foto

Pane Zieglere, nabíháte na slovník rudoprávního Kojzara co se závěru článku týče. Už jen opomenutý fakt, že Izrael vznikl s velkým přispěním a souhlasem Stalina, který v levicových kibucech viděl jakousi obdobu čistého komunismus, mj. a také doufal v židovskou protianglickou zášť kvůli podpoře Arabů, ukazuje na účelnost tvrzení Židé/versus RF. 

Nebudu rozporovat akce RA vůči polskému podzemnímu hnutí, ale v případě Varšavy máte pravdu jen částečnou, třebaže dost velkou. Na pravý břeh Visly až téměř k předměstí pronikly 2 sovětské prapory, které se z chodu přepravily přes řeku, ale bohužel, tvrdá obrana Němců na které ztroskotaly útoky špatně vyzbrojených povstalců, nedovolila navázat oboustranný styk, jak bylo míněno a tak se sověti za velkých ztrát stáhli. Dalším faktem je, že celý front byl vyčerpán a bez rezerv, takže ať již účelově nebo ne, dál nepokračoval.

Faktem rovněž je, že Spojenci žádali, aby mohli používat sovětská letiště k dopravě zásob do Varšavy, případně k mezipřistání a byli nekompromisně odmítnuti, takže to spíše ukazuje na to, že se Stalin probral a chtěl situaci využít k vykrvácení polského odboje a shrábnout zásluhu za osvobození Varšavy.

2 1
možnosti
VH

Kojzar je v porovnání se Ziglerem velmi slabý extremista.

1 4
možnosti
JR

J12a34n 62R77á46ž

29. 1. 2015 18:24

Oprašovat historii by se mělo opatrně a hlavně objektivně.

Ne, že bych s většinou toho, co jste napsal nesouhlasil, ale je dobré také připomenout:

Ukrajina, myslím ta současná, kterou Polsko vehementně podporuje, je tvořena s větší části bývalými územími  Polska. Poláci velmi rádi vyměnili svou východní část , kterou po domluvě s Hitlerem  zabrali Sověti (ne Rusové, ale Sověti pod vedením Gruzínce), která byla zaostalá, za industriální  východní Prusko, které jim na návrh Stalina spojenci po válce přidělili. Následně od tam brutálně vyhnali cca 7,5 milionů Německých starousedlíků, aby se tam mohli nastěhovat Poláci z východu.

Ale jinak máte pravdu: Je nutno připomínat, že to, co se nám jako idilická historie s jednoznačně kladnou stranou, po desetiletí vyprávělo, má i rubovou stranu.  

P.S. Domnívám se, že by bylo věcně přesnější napsat, že Rudá armáda Polsko, tedy i Osvětim, osvobodila, aby ho následně Sovětský svaz okupoval a jeho represivní složky tam konaly zvěrstva.

2 0
možnosti
Foto

Prizmatem logiky Vašeho postscripta pak ovšem v roce 1941 osvobodila Wehrmacht východní část Polska, Litvu, Lotyšsko, Estonsko ad., aby je následně okupovalo Německo...

;o]

1 0
možnosti
JZ

To, že připomínám zločiny bolševiků, neznamená, že popírám zločiny nacistů. Logika některých je obdivuhodná. To je jako kdybych psal o jablku a někdo mně začal vytýkat, a proč nenapíšeš, že hrušky jsou také dobré. Inu jednoduše proto, že píši o jablku. ;-D.

8 0
možnosti
Foto

Ael přesně tak to není, že pane Zieglere? Pokud se jedná o stejnou dobu a stejné místo, je dobré zmínit "zásluhy" obou stran a nikoli jen jedné.

Pokud bude chtít sadař prodat svůj sad, zmíní samozřejmě všechny druhy ovoce, které tam pěstuje a ne pouze jablka.

1 1
možnosti
Foto

Význam slova osvobodit znamená dát svobodu, přišli jsme vás zbavit krutého nepřítele, nyní si tedy dělejte, co chcete a žijte, jak umíte.

Je to sice hezké tvrzení, ale s realitou nemá nic společného, v Moskvě v prosinci 1943 byla na jednání zahraničních ministrů přijata zásada, čí noha vojáka kam vstoupí, toho království, Když nad ní dumal Walter Lippmann, přenechal rovnou celou střední Evropu Rusku.

0 5
možnosti
JZ

Pane Řezníku nelžete, součástí Jalty byla i dohoda, že osvobozené země si budou moci svobodně určit svůj osud ve svobodných volbách. To Stalin nedodržel.

6 0
možnosti

Zcela správně, pane Zieglere. Jen jste zapomněl dodat, že ta okupovaná část Polska je dnes součástí Ukrajiny a nikoli Ruska. Tedy té Ukrajiny, jejíž ukrajinský front prý podle Poláků osvobodil Osvětim.

Prostě alternativní historie od soudruhů Poláků a Zieglera, kdy slavní bratři Ukrajinci osvobodili Polsko, zatímco Rudá armáda Polsko okupovala. Další verzí alternativní historie pak je tvrzení, že Vychodní Polsko je okupováno Rudou armádou, která se mezitím přeformovala do podoby Ukrajinských bratrů, kterým Poláci klidně odpustí i Banderu, zatímco Rusům neodpustí ani Puškina.

12 7
možnosti

Obdržel jsem mínus od Kindla, takže vím, že jsem to napsal dobře.;-D

5 2
možnosti
VV

Dobrý den , lidičky prosím definujte si napřed hranice Polska k nějakému datu a jeho národostním složení . Pak se teprve bavte o nějakých bojích.

To co napsal pan autor je ukázkové CTRL + C

4 1
možnosti
MJ

No ,jestli chce někdo vidět osvobozování Polska z tanku " RUDY"  a jeho posádky i se psem Šarikem, tak budiž ale hluboce se mýlí, tento seriál jak je vidět ovlivnil i řadu zdejších přispěvatelů ( pana Hermánka také) ikdyž je to komunistická propagační srágora non plus ultra. Pan bloger Ziegler sice někdy píše velmi kontraverzní příspěvky ale ten jeho dnešní je podložen historickými a skutečnými fakty, které lze snadno dohledat.

5 0
možnosti
Foto

Děkuji, že jste mě zmínil, ale o tom seriálu jsem snd kdysi něco zaslechl, ale byl to vtip. V kterém roce prosím běžel ten seriál?

0 0
možnosti
  • Počet článků 3319
  • Celková karma 25,94
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz