Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Oni jim to beztak určitě emerickým laserem sestřelili Ukrajinci. Jinak není možné.

Kotel byl roztopený, uhlí bylo dostatek a kompas byl třikrát přezkoušený.

1 0
možnosti
JK

Ještě ta nástěnka jestli byla po všech stránkách v souladu

1 0
možnosti
JZ

Samozřejmě nehody v kosmonautice byly, jsou a budou. O tom žádná. Zahynuli 4 sovětští kosmonauti a dokonce 14 amerických astronautů při haváriích dvou raketoplánů. Tady jde ovšem o jinou věc. Indům se sice nepovedlo přistání sondy v roce 2019, ale o čtyři roky později už byli úspěšní. Rusové 18 let stavěli Lunu-25 a dopadlo to špatně. Oni nyní realizovali pouze tento projekt, všechny ostatní kvůli nedostatku financí zarazili, a teď nemají nic.

Sovětská kosmonautika si kdysi dávno vedla dobře a dosáhla skvělých úspěchů, o tom žádná. Raketový konstruktér Sergej Koroljov byl pan někdo, A když došlo k nehodě, tak stále převažovala pozitiva. Jenomže současná ruský vesmírný program je v koncích a nyní po zničení Luny - 25 nemá, co nabídnout. Ze staré slávy se trvale žít nedá.

3 1
možnosti
DR

Ano, pokud nehody byly, jsou a budou tak tudíž nemá žádný smysl psát něco o nějakém krachu. To už by pak američané zkrachovali dávno.

3 3
možnosti
JL

Smrt Prigozina, k tomu muzu napsat jedine: "Cim kdo zachazi..." Nepochybuju, ze znal desatero bozich prikazani, zejmena to pate!

0 0
možnosti
ZK

To ubohý "strouhání mrkvičky" z vašich řádků, čouhá jak sláma z buranovejch bot. Jen pro srovnání, Rusové museli oželet smrt třech kosmonautů, amerických astronautů na cestě za poznáním, bylo asi sedm - bohužel.

3 1
možnosti
IS

Jakýkoliv popis ruské reality pro Vás bude pravděpodobně "strouhání mrkvičky". V tom případě se orientujte na ruský svět odehrávající se mimo realitu v podobě ruských velkohubých vyhlášení o dobývání Měsíce, Marsu,...

5 0
možnosti
Foto

Souhlas, fakt je ten, že podobných sociopatů jako byl Prigožin se v Rusku najde mnoho. Roskosmos, kdysi jedna z vlajkových lodí SSSR, je těžká rána pro slepé Rusy a Putina.

4 0
možnosti
MV

Výraz tváře o Lavrova, když na konferenci BRISC gratuloval Indům k úspěšnému přistání pár dní po propadu Luny, stál za to. Rusko ve vlastní kosmický program už více méně jen doufá . Prostě na něj už nemá.

11 1
možnosti
JK

J25a98n 82K85y20š56k87a

25. 8. 2023 10:45

Buďme rádi, že to ruSSákům v kosmu nejde. Za mě dobrý.

4 1
možnosti
  • Počet článků 3329
  • Celková karma 24,81
  • Průměrná čtenost 1806x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz