Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

tomtop

5. 6. 2012 6:11
a v ostatních zemích je to jiné ?

Všude kde jsou nepřizpůsobivý, se k nim chovají podobně, nebo ještě tvrději.

Zcela chápu, že některé lidi, co mají hypoteku na 30 let a makají nas.ere, když dostanou problémové sousedy, co mají bydlení jednak zadarmo, jednak dělají problémy a nenechají sousedy vyspat se.

Není dobré házet všechny do jednoho pytle, ale faktem je, že i někteří ti slušní romové nepochopí, když nějaký kluk udělá klukovinu a svede nehodu na romy místo toho, aby se přiznal.

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

25. 5. 2012 18:41
zprávy o údajné diskriminaci Romů v České republice

No, já bych za tím neviděl nic složitého - prostě chtějí, aby se degešům líbilo tady a nemigrovali k nim za lepším, a za tím účelem je mimo jiné i placená AI. Že to odskáčou slušní Cikáni nikoho nezajímá.

Opět bych se přimluvil - Cikáni jsou ta zdravotní sestra, podnikatelka, a tak dále. To, co řve na sociálce, to je degeš, Cikánská spodina, kterou slušní Cikáni opovrhují. Proč nenazývat degeše správným jménem, když to i navíc bude vůči slušným Cikánům spravedlivé?

3 0
možnosti
EH

Kahlan Amnell

25. 5. 2012 16:16
Viděla jsem i diskriminaci

například řidič nechtěl pustit do MHD dvě mladé cikánky, dokud mu neukážou lístek. Jedna měla dokonce koupený měsíčník. Nemusím dodávat, že po ostatních pasažérech nic nechtěl.

2 0
možnosti
O

OliveraKatarina

25. 5. 2012 17:21
Re: Viděla jsem i diskriminaci

Ha ha ha !   No to je hrozná dyskrymynace !  Ukázaly lístek a jely, ne ?  Za to si ovšem můžou cigáni sami - velká většina z nich lístky vůbec nekupuje.  Pak se člověk řidiči vůbec nemůže divit - "Pavlovův reflex".;-)[>-]

9 0
možnosti
DH

malý david

25. 5. 2012 15:18
stačí se podívat na cikány

kteří si chodí pro sociální dávky.Většinou značkové oblečení a také jsou skoro všichni obézní.

1 0
možnosti
MS

Michal007

25. 5. 2012 14:51
Překvapivá čísla přináší

průzkum sociální situace Romů v 11 zemích EU

http://zpravy.idnes.cz/cesti-romove-jsou-na-tom-lepe-nez-jejich-pribuzni-ve-francii-ci-italii-12t-/zahranicni.aspx?c=A120523_183239_zahranicni_aha

U nás mají ze všech zemí nejvyšší vzdělání - skoro 30% středoškolské (průměr 15%), a zaměstnanost přes 40% (průměr pod 1/3). Nicméně řádná statistika kvůli zákazům neexistuje. Ti slušní jsou nenápadní, a o to hlasitěji o sobě dává vědět zbytek.

1 0
možnosti
O

Obludni_K

26. 5. 2012 9:21
Re: Překvapivá čísla přináší

Evropa chce, aby tu některé skupiny obyvatel zůstávaly a nelezly k nim. Proto se pořád kvičí o tom jak tu některé menšiny utiskujeme, aby se tu měly naopak jak prasata v žitě a nerozlézaly se na západ EU :-) Tohle je zřejmé už hodně dlouho.

0 0
možnosti
P

Pietrolini

25. 5. 2012 13:52
Cikánská pravda

je o tom,že budou další peníze. Že se v tom furt máte chuť nimrat. ;-)

0 0
možnosti
Í

í-mejlka

25. 5. 2012 13:46
Špatně informovaní

Já bych nevinila ty závěrečné zprávy různých organizací a komisí; ty na tom mohou být jako statistika - naprosto přesné početní úkony se zcela nepřesnými a nedůvěryhodnými čísly. Závěry a zprávy musí prvotně vycházet z nějakých informací, zjištění, podkladů. A tam vidím největší problém - jsou tyto prvotní dokumentace zcela objektivní a jsou naprosto nestranní ti, kdo je shromažďují? Moje osobní přesvědčení je, že nejsou. Dovedeno do důsledků, lidé, kteří se aktivně a za peníze (plat) angažují v nějaké oblasti, těžko si pod sebou podřežou větev a prohlásí, že v oboru jejich působnosti jsou všechny aktivity zbytečné, výsledky žádné a proto je efektivnější jejich pracovní místa zrušit.

1 0
možnosti
JU

Nubby

25. 5. 2012 13:41
Amnesty international...

...provadi vyzkum tak,ze udela rozhovor s dvaceti Romy, zepta se jich, zda se citi utiskovani, ti samozrejme reknou, ze ano...a zaver je, ze Romove jsou utiskovani. To, ze takto dela vyzkumy jedine naprosty debil, je uz vec druha...

4 0
možnosti
DP

Daniel P.

25. 5. 2012 18:44
Re: Amnesty international...

Ale ne, AI zajede sem, promluví na pracovním obědě s místními Romskými aktivisty, ti je samosebou a jak jinak objektivně poinformují, protože o tom přece je jejich náročná a vysoce cenná práce, AI se porozhlédne po krásách Prahy, volitelně se nafotí před nějakým sídlištěm kde živoří utlačené menšiny, a jede se zase domů, mission accomplished.

2 0
možnosti
AT

Antek

25. 5. 2012 13:32
Romové-Cikáni

Nevím kolik století nás tu okrádaví,přepadávají.lžou-nadarmo se neřekne slovensky lhát cigánit..Ti že jsou nepříspůsobiví?Ani náhodou,dokáží se přispůsobit vemi rychle,např.když na Slovensku omezili výplaty dávek,tak hned se napakovali k nám-jsou lidově řečeno vyčůraní.Na ně platí jen tvrdá ruka a metoda cukru a biče,jak se jim jen trošku povolí,je zle.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,75
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz