Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Jestliže skutečnost, že ojeté tramvaje typu T3 byly ve velkém počtu prodány do Ruska, považujete za nezvratný důkaz zaostalosti Ruska, jistě je vám také známo, do které zaostalé země byly v devadesátých letech ve velkém počtu prodány dieselelektrické  lokomotivy řady 781 lidově nazývané Sergej.

Nevíte?  No přece do Německa.

1 0
možnosti
JN

Líbí se mi, jak hezky dokážete spojit téma modernizace městské dopravy v Českých Budějicích se zaostalostí Ruska.

Jako autor úvodníků Rudého Práva před třiceti lety byste byl jednička. Dnes působíte dosti trapně.

1 0
možnosti
Foto

Jsem zaostalej. Nemám klimatizaci ani v autě a ani doma. Kam já směřuju?

1 0
možnosti
Foto

Tramvaj sem tramvaj tam, ale co toto.

Sílu ekonomikypoznáte spolehlivě na projektech s vysokým podílem hi-tech avysoké míře integrace. Ruský kosmický průmysl hovoří za vše.

Američané nyní nemají vlastní kosmické nosiče. Americkou částISS zásobují raketové nosiče Dněpr. Stejně tak se propagujísamy programy armádního hi-tech – například vývoj letounůpáté generace T-50. Američané svůj projekt F-22 Raptor tišelikvidují jako nesmírně drahý a už nyní zastaralý.

Antiradarovýsystém 1RL257 Krašucha-4 je špičkovou ostrahou proti útokůmdronů Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk a General Atomics MQ-1Predator či nástroj proti „létajícím radarům", jako jsouletadla USAF E-8 Joint STARS či průzkumné satelity Lacrosse.

 Tovše jsou ukázky technologické schopnosti: kompetence vprojektování, ITC a materiálová technologická vyspělost,schopnost koordinace stovek firem a desítek univerzitních pracovišťa vědeckých ústavů.;-)

Analytik Kotrba

2 0
možnosti
JR

J46a39n 29R61á35ž

26. 10. 2014 16:24

Co pořád blbnete s nějakým srovnáváním. Pořád někdo vytshuje otázku, jestli jsme se západem nebo s východem. Pořád nás někdo nutí uvažovat o tom s kým je nám líp. Proč?

Jsme mala středoevropská země. Nejlepší pro nás je abychom byli sví. Když jsme se na nikoho neohlíželi, bylo nám dobře. Copak Baťa nebo Škoda, popřípadě pánové Kolben a Daněk nebo Wichterle s Kovaříkem se po někom ohlíželi? Vyráběli výrobky srovnatelné, ne-li lepší, s čímkoliv na světě a prodávali je každému, kdo měll zájem. A rozhodně si od nikoho nenechali diktovat, co smí a co nesmí kam vyvážet. Že to tak nejde i dnrs jsou kecy. Že nás chce Rusko obsadit jsou kecy. Že bez EU se zhroutíme jsou kecy, že nemáme obchodovat s Čínou protože (proč si dosaďte sami, pořad si nějaký idiot důvody nachází) jsou kecy.

Proč nám pořád někdo vnucuje myšlenku, ze jsme na někom závislí? Singapur není a daří se mu dobře, Malajsie není a daří se jí dobře....tak proč nemůžeme být taky sví?

6 0
možnosti
JL

To, že koupím klimošku do autobusu, mne na západ neposune ani omylem. To, co nás má někam posunout ( a zvlášť v ČB ) ,je změna koncepce dopravy jako takové. Přivést cestující do městské dopravy znamená vybudování odstavných parkovišť na perifériích pro dojíždějící a následné napojení těchto na síť MHD, zrychlení linek, vyšší frekvence spojů a dobrá cenová politika. Bez těchto změn můžou být autobusy vybaveny čímkoliv ale cestování městskou dopravou bude jen nutné zlo co nás spíše od západu oddaluje.

3 0
možnosti
MP

Proč Amerika plánuje v kosmonautice spolupráci s Ruskem, které je prý " zaostalou" zemí? něco mi tu nehraje...

3 0
možnosti

Cui bono, že jo?;-D;-D

1 1
možnosti
SN

:-)  Milý pane autore!  Pokud se pamatuji, tohle téma už jste tu jednou omlel!  Já jsem jezdil za svých studentských let vlaky za kouřící lokomotivou, v hitlácích,(pro neznalé vagony s dřevěnými tvrdými lavicemi), na traktorech bez klimatizace v létě i v zimě, někdy dokonce i bez kabiny v mrazu, na kombajnu, který neměl ani kabinu a polykal jsem prach ze žací lišty, v autě mám klima, ale nikdy jsem ho nezapnul, se Vám moc divím, že se takovými prkotinami zabýváte. Rozmazlenci, jako Vy, Vám to přichválí !  A představte si....narodil jsem se před druhou světovou, pořád ještě žiju a jsem pohodový člověk. Bez luxusu se obejdu !   A hodně se přesouvám z bodu A do bodu B na koni. A to nejsem ekoteroristou !  RvRvRv

6 4
možnosti
Foto

J12i95ř93í 86K58i14n38d55l

26. 10. 2014 13:23

Takže pane Nováku, když to vyhovovalo vám, tak tomusí vyhovovat všem, že:-)

2 1
možnosti
ZM

I Čína a Indie byly zaostalé. Netvrdím, že v mnoha oblastech ještě nejsou.

A Západ? Západ, místo aby šel svojí cestou, tvrdošíjně se cpe do rekta upadajícím USA.

7 0
možnosti
  • Počet článků 3319
  • Celková karma 25,93
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz