Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Co mne na Rusku nejvíce fascinuje? Jde o nesmírně bohatou zemi. Doslova, mají vše, včetně houževnatých lidí. V r. 1917 začli něco konat, aby nebyli Rozvojovou zemí. Uběhlo neuvěřitelných 106 let. Výsledky? Jsou Rozvojovou zemí na půdorysu islamistického státu. Proč se proboha - neupře pozornost na tamní lidi? Aby se jim lépe žilo? To bohatství přenést do reforem- Zdravotní, důchodové, sociální. Aby se zvýšila porodnost a země nevymírala. Aby mozky neprchaly, mladí lidé před Povolávajícím rozkazem! Co řeší vojska na Ukrajině? Jak to napomůže normálnímu člověku k lepšímu životu? Skutečně neuvěřitelné. Zřejmě to tam vede nějaký blázen. Vážně, nechápu. Stačí tak málo - Přátelit se a obchodovat ... :-)

4 0
možnosti
Foto

Míro, mezi Ruskem a Ukrajinou nebude velký rozdíl. Obě jsou třeba na špici ve vývozu pšenice. Na vzhledu jejich vesnic to ale znát není. Rusové i Ukrajinci jsou až přehnaně vlastenečtí, i když důvodů pro hrdost na vlast moc nebude. Rusko bylo na 60. místě a Ukrajina na 120. místě ve světě - měřeno HDP/hlavu. Rusové i Ukrajinci hledají slušnější obživu po světě, zatímco jejich oligarchové patří k nejbohatším lidem světa. Přitom obě země by díky nerostnému bohatství mohly mít výkonnost i životní úroveň srovnatelnou s evropským průměrem.

1 1
možnosti
Foto

obyčejné, prosté a poctivé

0 0
možnosti
Foto

Já se na to video raději ani nedíval. Ale jak říkal jeden dánský bloger, je třeba toto video posílat všem politikům a chtít, aby s tím něco udělali.

Ukrajina musí dostat vše na co si ukáže, aby co nejrychleji vyhnala okupanty.

https://www.youtube.com/watch?v=msUdlZ6fdWw&ab_channel=UkraineMatters

2 0
možnosti
VH

Národ Puškina, Čechova, Dostojevského...kam až lze spadnout. Karma!

10 0
možnosti
Foto

Podobné velikány mělo Hitlerovo Německo.:-)

8 0
možnosti
JN

J44o31s75e48f 47N11i12k49l

12. 4. 2023 18:46

No, to je hodně zrůdné.

Na záběrech jsou vidět jasně zelené listy, takže je možné, že mohlo být natočeno před nějakou dobou, upozornila BBC...

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusove-video-zajatec-vojak-ukrajina-muceni-vrazda-valka.A230412_094412_zahranicni_kha

BBC zároveň upozornila, že nemůže potvrdit pravost videa.

Rusové "zřejmě" zabili dalšího ukrajinského zajatce...

1 0
možnosti
JZ

To je sice pravda. Video zpochybnit lze. V žádném případě však nejdou zpochybnit nenávistné komentáře na ruských sociálních sítích, které tuto surovou vraždu oslavují.

9 0
možnosti
Foto

Karma, ale já už na slušné Rusy nevěřím.

4 0
možnosti
JZ

Děkuji, já některé znám osobně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3350
  • Celková karma 22,40
  • Průměrná čtenost 1798x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz