Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Je jasné, že Putin bude kolem sebe kopat. Ovšem to nic nemění na tom, že na dlouhodobou okupaci Ukrajiny Rusko nemá vojensky a už vůbec ne ekonomicky!

5 0
možnosti
Foto

Putin už samozřejmě ví, že je ve velkém průšvihu. Tipuji však, že to jen tak nevzdá. To by byl jeho konec, nejspíš nejen politický. Možná se bude snažit z toho nějak "vítězně" vycouvat. Tak možná nabídne stažení vojsk z Ukrajiny, pokud Ukrajinci uznají anexi Krymu a "nezávislost" Doněcké a Luhanské republiky. Bude to pak vydávat za své vítězství, ve skutečnosti ale původně chtěl připojení celé Ukrajiny k Rusku.

7 0
možnosti

Spolusoudruzi se o něho postarají! :-)

1 0
možnosti
JF

"Prezident Miloš Zeman udělí nejvyšší státní vyznamenání ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému. Podle něj projevil odvahu a statečnost, když odmítl opustit svou zemi." 8-o

Tedy to bude v álejích nablito, jak budou tuzemští ruskácčtí šmídi "Z"/zrádci ze Zemanovy dezerce frustrovaní a budou to těžké trauma dlouho rozhánět ruskou vodkou Putinkou ... takže rusošmídi - Sláva Ukrajině, smrt ruským okupantům! ;-)[>-][UA]R^

6 0
možnosti

Zelenskyj a Zeman? Jak rozdílné je to velení armády, že? :-)

1 0
možnosti

R^R^R^

Máte pravdu! Neměli bychom se vzdávat a pomoci Ukrajincům! Bohužel, Putin vyhrožuje likvidací světa atomovou válkou! Již nyní používá nepovolené neatomové zbraně hromadného ničení na Ukrajině! Umírající kobyla nejvíce kope!

:-)

5 0
možnosti
MK

Též jsem si při současné ruské agresi vzpomněl na válku s Finskem. Vrcholem ruské neschopnosti tehdy byla bitva o Suomusalmi, kde padlo asi 600 Finů. Naproti tomu ztráty Rusů se počítaly v desítkách tisíc.

Jestli Rusáci nedají pokoj, dozajista se nakonec propracují k něčemu podobnému.

9 0
možnosti
VV

Z celeho srdve jim preju stejny konec jako v te zimni valce.

5 0
možnosti
KT

Třeba postupují podle plánu, v pomateném mozku se může zrodit lecjaký plán.;-D

Ale vážně, ani se nechce věřit, že někdo vyrazí do boje takto nesmyslně a s vylhaným motivem.

7 0
možnosti
SB

To Vaše srovnání přehlídek na Rudém náměstí se skutečným bojem (podotýkám, že v tomhle s Vámi souhlasím) mi připomíná Tolstého Vojnu a mír.

Nevím, zda je to historický výrok, tedy zda to Kutuzov skutečně řekl, či zda si to Tolstoj přimyslel a do Vojny a míru to napsal, ale u Slavkova přijel car Alexandr ke Kutuzovovi a ptal se ho, proč už Rusové nezaútočili. Kutuzov odpověděl, že ještě nedorazily všechny prapory. Car namítl, že přeci "nejsme na vojenské přehlídce na Martově poli, takže není nutné, aby tady byly přítomny všechny prapory."

A Kutuzov mu zcela logicky odpověděl:

"Vaše Veličenstvo, právě proto, že tohle není vojenská přehlídka na Martově poli, je nutné počkat, až tady všehny prapory budou."

Je vidět že soudnost ztrácí nejen car, u kerého by se to ještě jakž takž dalo pochopit, protože se narodil do panovnické rodiny a celý život žil v odtržení od reality, nýbrž i Putin, který ji dříve bezesporu musel mít.

Poznámka autora tohoto diskusního příspěvku: Citace v uvozovkách samozřejme nejsou doslovné. Na to bych si musel tu knihu otevřít a tu pasáž najít. Je však zachován význam příslušných výroků těch dvou historických postav.

7 0
možnosti
JZ

Děkuji pane Beneši, tak nějak ta citace zněla, já ji znám z filmu. Nemusí to být přesné, ale její smysl je jasný.

2 0
možnosti
VV

Prave vidim a slysim, ze do den Haag dosla obzaloba na Putina a pravnik vysvetlujici vyznam vysvetluje ze bude tezke dokazovat ze ta zverstva naridil on a ne ze ti velitele jednali svemocne.

Kazdopadne se pres pozvani ci vyzvu z ruska nikdo nedostavil-

5 0
možnosti
SB

S ničím jiným než s tím, že se nedostaví, se ani počítat nedalo.

A také že se nikdy nikdo z Ruska nedostaví.

Doufámk, že tuhle válku Rusko prohraje, ale v tomto případě bude prohra znamenat, že se ruské vojsko stáhne z Ukrajiny. Do vnitrozemí Ruska žádná cizí armáda nepůjde, protože Rusko je příliš rozsáhlé území, než aby bylo možné ho obsadit. Tudíž není šance ani na to, že by zajali Putina a odvezli ho do Haagu.

A Rusové si navzájem mezi sebou budou spíše podřezávat krky, než aby ve své velmocenské mentalitě někoho do Haagu vydali sami ze svých řad.

4 0
možnosti
Foto

Dalo se tušit, že bude pomalu couvat a že mu jde hlavně o Krym a přístup k němu. Ještě mu chybí Mariupol a Melitopol.

7 0
možnosti
ŠZ

Tady je odkaz na originál. Teda, je to překlad. V každém případě velice zajímavé čtení:

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1500552706578132992/photo/1

3 0
možnosti
  • Počet článků 3328
  • Celková karma 25,34
  • Průměrná čtenost 1806x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz