Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ti němečtí antinacisté, kteří nemuseli do odsunu, u nás nakonec neměli na růžích ustláno a někteří později možná litovali, že zůstali.

1 0
možnosti
ZJ

... pane autore - čtu velmi rád Vaše blogy, ale tentokrát se musím pozastavit nad obratem ,,Slušní rusové" !! Je to protimluv!! Víte - je mně už šestašedesát let, ale TAKOVÉHO rusa jsem nepotkal snad nikdy v životě!

1 0
možnosti
JR

J81a13n 25R59á97ž

29. 3. 2022 13:04

Asi jste se jim vyhýbal nebo žil někde "zakopán".. Já těch slušných potkal hodně a to jak při dlouhodobém pobytu v zauralském Rusku, tak i u nás. Velmi viditelní a slyšitelní jsou bohužel ti "neslušní" ale to neznamená, že mezi Rusy nejsou slušní, inteligentní a přátelští lidé. Je jich dost a tvrdit, že nejsou je hloupost.

0 0
možnosti
Foto

Karma , ale.... je to marné , marné , marné , jak říkal klasik. Už je to více než100 let od první várky utečenců z Ruska do Evropy. Ten národ není schopen ( nebo ochoten?) zvolit si do čela státu někoho normálního. Když už snad nebudeme potřebovat taková množství ropy a plynu v souvislosti s Green Dealem , tak sbohem a šáteček.

Nech ́t si tam na východě žijí a) v zemljankách _99% a b) v palácích 1% a dále se vyvíjejí v nový druh homo soveticus . Jen je třeba přežít tuhle válku a znovu spustit nějakou novou "železnou " oponu.

Možná , že za nějakých 500 let se Rusko zcivilizuje natolik, že se bude moci ucházet o přijetí do normálního světa.

Jestli teda nebudou už žlutí a mít šikmé oči.:-/

1 0
možnosti
JR

J88a26n 75R31á38ž

29. 3. 2022 13:21

To, co považujte Vy za normální svět, tak většina světa to za normální nepovažuje. A nemá důvod to za normální pro sebe považovat.

Jinak souhlasím, že nějaká nová varianta "železné opony" je pro t.zv. západ Evropy velmi důležitá, ale to nejenom na východě. Je to sebezáchovný způsob, jak evropskou civilizaci udržet ještě nějaký čas při životě.

0 0
možnosti
Foto

Rusko bylo v historii někdy jiné ???? Rusko je stále imperiální země, která ctí jen toho vládce, kterého se bojí a který dokáže rozšířit Rusko a který dokáže, že Rusko vzbuzuje strach. Rusko je úplně jiná civilizace než je civilizace v Evropě.

6 0
možnosti
JR

J79a93n 95R10á55ž

29. 3. 2022 13:15

Na tom, že je Rusko, či Čína nebo Indie, jiná civilizace než je ve většině Evropy, není přece nic špatného. Špatné je to nerespektovat a myslet si že evropská civilizace je pupkem světa. Byla jím ještě počátkem minulého století, ale už jím není a měla by se podle toho chovat. To jest s respektem k jinakosti jiných civilizací.

PS. Všechny velmoci a jejich obyvatelé mají imperiální myšlení a podle toho se chovají. Ještě nedávno to bylo markantní v chování Francouzů, Španělů i Britů a teď se to projevuje viditelně u Rusů, Američanů a Číňanů.

0 0
možnosti
VV

Nojo, ale za 12 let vladnuti vudce bylo Nemci uskutecneno vic nez 20 pokusu jejich milovaneho vudce sprovodit ze sveta.

Za 23 let vladnuti na nejvyssich ruskych pozici se o neco podobneho jeste nikdo nepokusil.

Cim to asi muze byt?

5 0
možnosti
Foto

A přitom je Rusko svými atentáty proslulé, viz např.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Atent%C3%A1t_na_Alexandra_II.

I Vladimír Iljič schytal letící olovo, atd.

3 0
možnosti
  • Počet článků 3328
  • Celková karma 25,15
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz