Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J43o42s62e98f 96M60i21k14e71l

14. 3. 2022 22:57

Ty kamenné a bronzové obludy s automaty na krku rozhodně nejsou poctou těm padlým vojákům, nýbrž oslavou bolševismu a stalinismu, a za to značná část těch vojáků nebojovala. Proto by měly být rozebrány nebo roztaveny. Jinak bychom zde mohli mít také pomníky s hakenkrojci. Mimochodem: co ty pomníky a hroby našich legionářů v Rusku?!

0 0
možnosti
VV

Nicit ne, ale na pokoji bych je asi nenechal. Pamatuju se jeste na tusim ze to byly plakaty narodniho sourucenstvi se zkrvavenou rukou a a napisem: zachvati li te zahynes.

To bych na vsechny ty pamatniky doporucoval kopirovat.

1 0
možnosti
Foto

A mně to nevadí. Rusáci nás v roce 1945 neosvobodili, jenom vystřídali nacisty.

2 0
možnosti
TB

A to zrovna většinu našeho území osvobodil 1.ukrajinský front ;-)

0 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

To je to poslední, že Putin vyvolává nenávist vůči Rusům, která vede k poškozování pomníků rudoarmějců! Putin vyvolává nenávist vůči Rusům! A to je velmi špatně! Putin je proti Napoleonovi nebo Hitlerovi břídil! Zničí ekonomicky svou velikou Rus! A ta se rozpadne! Je jen otázka, zda Putina odstraní vlastní spolusoudruzi nebo vyhladovělý lid.

Jisté je, že již dnes si Ukrajina vybojovala své místo v Evropské unii i v Severoatlantické alianci! Jako naše legie byly zárukou vzniku Československa!

:-)

2 1
možnosti
MS

Na podstavec sochy rudoarmějce v Brně někdo namaloval velké srdce v ukrajinských barvách. Úřad městské části je odmítl odstranit, protože nejde o hanobení.

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/pomnik-rudoarmejce-brno-srdce-v-barvach-ukrajiny.A220227_091239_brno-zpravy_bse

.

Včera večer byla hostem na ČT24 herečka, která hrála babičku Kolji; je to rusky mluvící estonská (?) Židovka. Říkala mj., že 80% voličů na ruské ambasádě v posledních volbách volilo proti Putinovi. Tedy většina Rusů u nás se zřejmě před Putinem schovává a nepodporuje ho.

3 1
možnosti
OD

Já myslím, že pokud mládež převlékne každého rudoarmějce u nás do módních žluto modrých barev, rozhodně se nejedná o vandalismus

Naopak, upřesňuje to, kterým z nich opravdu děkujeme.

Položme si otázku, kolik rudoarmějců tu padlo, protože nás přišli osvobodit a kolik jich padlo, protože plnili rozkaz dobývat Berlín a zabírat co nejvíce z Evropy tak, aby příští bojiště války bylo zde a ne v Rusku?

Kdy už si určitá část populace zde uvědomí, že zatímco se líbali s vojáky "osvoboditeli", Moskva suše vytvářela plány, jak tuto zemi zotročit?

Spolek česko - ruských naivních mamlasů si dodnes lže do kapsy, že kamarád Rus to dělal kvůli nim a nepřipustí studenou pravdu, že jsme prostě byli na mapš cestou do Berlína. Tak přišla k "osvobození" Morava a Slezsko. K nám do Prahy jen po válce zajeli zkontrolovat, že se tu nemrvíme s Pattonem, posbírat emigranty a Vlasovce a zavést komunistickou šaškárnu v kabátě Benešovy demokratury.

Už jen úplný hlupák si může myslet, že rusák je něčí kamarád

6 0
možnosti
Foto

Stalinova doktrína, že sovětské tanky se zastaví v ,,rámci svět. revoluce proletariátu" až u Atlantiku, přinesla i cosi dobrého. Např. i vznik NATO s jasnými ,,pilíři". Udržet Německo při zemi, vliv USA v záp. Evropě, a udržení ,, sovětů" mimo záp. Evropu. A to se do jisté míry stále daří;-)

0 0
možnosti
MK

Armádu osvoboditelku v roce 1945 jsem nezažil. Dobře si však pamatuji tutéž armádu v roce 1968. Její pomníky chápu jako výraz servilnosti vůči SSSR/Rusku a při jejich spatření se mi vždy vybaví ten rok 1968. Současná válka proti Ukrajině tyto mé pocity jen umocňuje.

Pomníky samotné za nic nemohou, ale vystavené na veřejnosti by být neměly. Pokud už je musíme mít, tak dobře ukryté někde v depozitářích.

7 2
možnosti
Foto

Památníky obětem války jsou pietou oněm obětem, atˇ byly v daném čase příslušníky jakékoli armády, či ,,pouhými" civilisty. Kdo to nechápe, či nechce chápat, ten se příliš neliší o byvších kom, kteří též ,,rozlišovali", komu pietu ano, a komu ne:-(

5 0
možnosti
JD

J56a89n 93D13o88u65š31e13k

14. 3. 2022 9:53

Ne, Putin je jen spouštěč hněvu lůzy která nemá páru k čemu ty památníky jsou a vybíjí si své rozhořčení na čemkoli na co dosáhnou.

2 3
možnosti
OD

Pokud trváte na Koněvovi, můžeme k němu přidat Ríšu Heydricha, budou taková pěkná dvojice, tak to má souška úča ráda. A za ruce.

4 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 24,86
  • Průměrná čtenost 1804x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz