Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stejně je zajímavý že Vás to furt baví. Psát o té staré vestě a pak o tom diskutovat. Už jste to udělali nejméně stokrát, možná třeba třistakrát - protože to děláte nejmíň dvakrát třikrát týdně.... Asi máte hodně času, holenkové. Pěkně to ten Fiala vede, jen co je pravda. Lidi mají vysoký důchody a nízký daně, takže nevědí co roupama a marní čas na netu. - - - - Tuhle jsem četl rozhovor s maníkem, co je modelářský nadšenec a má síť výběru příspěvků na nákupy materiálu, staví z toho nějakým způsobem specializované drony a tyhle drony dodává do sítě kontaktů na ukrajinské frontě /dodává to Ukrajincům.... aby nedošlo k nějaké mýlce/. To mi připadne o dost zajímavější než kibicovat na netu. Docela mne to zaujalo. Dělostřelecký granáty asi opravdu v dílničce vyrábět nezačnu, ale vida vida, co je taky platná zbraň, a přitom se dá vyrobit doma, fakticky "na koleně".

0 1
možnosti

Všechno začalo masakrem v Domě odborů v Oděse dne 2. května 2014.

1 8
možnosti

Všechno začalo ruskou agresí na východě Ukrajiny a okupací Krymu v roce 2014.

6 2
možnosti

Objektivní závěr je takový. Obě strany při konfliktu na východu Ukrajiny porušovaly ženevské konvence a dopustily se válečných zločinů. O tom nemůže být sporu. Ve větší míře však Rusové a proruští separatisté. Jak však uvedl Prigožin a nejen on. Potvrdila to i OSN. O žádnou genocidu se tady nejednalo.

5 3
možnosti

Tak s tímto už se dá naprosto souhlasit. Stručné, jasné, výstižné a bez jakékoli ideologické omáčky.

1 0
možnosti

Z rozhovoru s politologem a bezpečnostním expertem Tomášem Šmídem.

Další záminkou pro invazi byla nutnost tzv. denacifikace Ukrajiny. Obviňování z extrémního nacionalismu a antisemitismu se Ukrajina brání. Jak je to se situací na ukrajinské extremistické politické scéně? Mají extremisté v posledním desetiletí vliv na řízení státu, případně na regionální úrovni?

V některých regionech Ukrajiny má ukrajinská nacionalistická scéna s resentimenty k hitlerovskému Německu nepochybně zaznamenatelnou podporu. Banderovci ještě větší, ty já ale rozhodně neřadím k neonacistům. Kdo to dělá, ať se vrátí do školních lavic a nejdříve se pořádně vzdělá. Stejně tak jsou vlivní v některých paramilitárních skupinách (např. prapor Azov). Nicméně analogicky – celá řada ruských neonacistů bojovala v opolčeneckých formacích na Donbasu. Ruský neonacista denacifikující Ukrajinu, to je ukázkový příklad neskutečného farizejství a podlosti putinského režimu. Ať si zametou před vlastních prahem, to je celé, co se k tomu dá říct.

Vladimir Putin a ministr zahraničí Lavrov také argumentují údajnou genocidou Rusů na Donbasu. Mají ruští představitelé pro tato tvrzení dostatečné – nebo vůbec nějaké – důkazy? A nejedná se o hrubé zneužití konceptu genocidy pro válečné ambice?

Nemají. Je to příklad úplně té nejprimitivnější a nejdrzejší ruské propagandy, která se ani nesnaží o nějakou sofistikovanost. A přesně, jak říkáte, je to sprosté a cynické zneužití konceptu genocidy pro válečné ambice. Nicméně to známe i z konfliktu o Náhorní Karabach či bosenského konfliktu. Neznamená to však, že by se ukrajinská armáda a hlavně ony dobrovolnické prapory nechovaly během bojů v roce 2014 k místním civilistům často v rozporu se ženevskými konvencemi. Nicméně nikdy, opakuji, nikdy se nejednalo o systematickou nebo masovou záležitost.

7 2
možnosti

Jedná se o to, že tzv. separatistické republiky na východě Ukrajiny jsou ve skutečnosti zločinecké mafiánské struktury ovládané tamními gangy, které neumí ochránit majetky, zdraví a životy svých obyvatel. Mučení a věznění a svévolná bez soudů jsou v této oblasti běžné.

4 2
možnosti

Opět z Niklovy wiki

Násilí způsobované povstalci[editovat | editovat zdroj]

Podle některých svědectví byly na území kontrolovaném separatisty znásilňovány ženy a dokonce i děti. Školačky byly svou nuznou situací nuceny směňovat sex za jídlo či peníze, docházelo i k vážným fyzickým i psychickým traumatům obětí či vyhrožování zastřelením.[532]

Jsou známa další svědectví o různých činech. V Jenakijeve separatisté pronásledovali drogově závislé ženy. Jednu dívku zadrželi a pohrozili jí smrtí. Po tom, co ji jeden z nich poznal, nabídli jí, že jim bude vařit a nechají ji žít. Souhlasila i se sexem s nimi a později se údajně stala povstaleckou bojovnicí a dokonce snajperkou. Další případ popisuje jak matka sedmi dětí vyměnila sex se svou nejstarší dcerou s jedním povstalcem za jídlo pro rodinu. Další žena byla obviněna ze spolupráce s ukrajinskou armádou a na 43 dní uvězněna ve sklepení sídla bývalé ukrajinské rozvědky v Doněcku. Ihned první večer byla znásilněna, u výslechu brutálně bita do hlavy, přes nohy a do břicha. Bylo jí vyhrožováno, že protože si nezaslouží děti, polijí jí vyšetřovatelé genitálie kyselinou. Nakonec jí údajně vpíchli neznámou látku do těla, ztratila vědomí a po probuzení krvácela z pochvy a měla roztrhané oblečení. O několik dní později ji pod pohrůžkou skupinového znásilnění donutili k orálnímu sexu. Její spoluvězeňkyni hromadně znásilňovali opakovaně, nakonec byla tolik traumatizovaná, že o ni ztratili zájem. Další ženu zajala v Doněcku Ruská pravoslavná armáda kvůli podezření z podpory Majdanu a šest dní ji držela ve sklepě policejní stanice, kde byla mučena. Jednou byla zbita přes záda tak, že se nemohla dva dny postavit, jindy ji například řezali do chodidel, jednou se musela svléknout do naha před svým dozorcem. Její spoluvězeňkyni potom znásilňovali na ošetřovně. Tu potom viděla při roznášení jídla ve své cele zcela nahou, zuboženou, klečící a s rozbitou hlavou.[532]

4 3
možnosti

On nám Nikl mínusuje vlastní odkaz. To je dobrý.

2 0
možnosti

Tak jsem si přečetl Niklův odkaz na wiki. A podívejme, co nám ten číman zatajil.

V červnu 2014 upozornil Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva na množící se případy zabíjení, mučení a únosů na východní Ukrajině, které podle zpráv páchaly ozbrojené skupiny bojující proti ukrajinské vládě.[521][522] Situaci na jimi obsazených územích označila za rozpad práva a pořádku.[523]

V červenci 2014 uvedla mezinárodní organizace Amnesty International, že shromáždila důkazy o mučení, jemuž byla za poslední tři měsíce na východě Ukrajiny podrobena více než stovka unesených civilistů. Podle této zprávy byli za tyto zločiny zodpovědní většinou proruští separatisté, i když se podobných zločinů v menší míře dopouštěly i síly věrné vládě v Kyjevu,[524][525][526] včetně účasti ozbrojených milicí, které tehdy vedl ukrajinský poslanec Oleh Ljaško.[527] Organizace uvedla, že neexistují žádné komplexní a spolehlivé údaje o počtu únosů, podle ní však ukrajinské ministerstvo vnitra oznámilo téměř 500 únosů mezi dubnem a červnem 2014 a pozorovatelská mise OSN pro lidská práva ve stejném období zaznamenala 222 případů.[524]

Podle zprávy Výboru OSN pro lidská práva proruští separatisté unášejí, zadržují, mučí a popravují rukojmí, aby tak „zvětšili svou kontrolu nad obyvatelstvem“. Podle této zprávy bylo k 28. červnu 2014 uneseno nejméně 812 lidí.[528] Rusko tuto zprávu označilo za naprosto jednostrannou.

V květnu 2014 separatisté ve Slavjansku unesli několik mezinárodních pozorovatelů z organizace OBSE, mezi nimiž byl i jeden Čech. Rukojmí však po čase propustili.[529]

4 2
možnosti

Míru ruské bestiality a cynismu dokresluje zpráva, že Ukrajinci zatkli ruského agenta, který dal zprávu, že v pizzerii v Kramatorsku je dostatek lidí. Pak tam poslali raketu Iskander.

https://www.forum24.cz/ukrajinci-dopadli-strujce-utoku-na-restauraci-v-kramatorsku-zemrelo-tam-9-lidi

5 1
možnosti

No vidíte. I ten zlý Prigožin se Vám nyní hodí k té Vaší pravdě. Upřímně, vůbec mě to nepřekvapuje.

4 9
možnosti

Jenomže on to netvrdí jen Prigožin.

8 1
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,88
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz