Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Polička

26. 8. 2010 11:35
Může nás to potkat taky

Ještě by tu stálo za zamyšlení, že podobné počasí jako bylo letos v Rusku, může kdykoliv postihnout i zbytek Evropy. Sice tu nemáme takový bo-del, ale problémy nám to způsobí také.  Část letošní zimy měla kontinentální ráz, lidé byli zděšeni ze sněhu v nížinách, co kdyby přišlo někdy i vnitrozemské léto?

0 0
možnosti
SMS

stejně mě smaznou

26. 8. 2010 11:24
požáry

S autorem až tak nesouhlasím, je fakt, že tam mají binec odjakživa, ale ono to spíše souvisí s celkovou naturou ruského mužíka a vím o čem mluvím, stejně jako autor, s rusama jsem kdysi dělal a co nemusí tak neudělají a i když jim to načelník přikáže, tak se budou snažit to neudělat. Jejich technika v této oblasti taky nestalala nikdy za moc. V roce 1970 se na Libavě vzňal vrtulník těsně před přistáním s bandou našich a ruských generálů, naši voj. hasiči tam byli doslova v okamžiku a ti tehdy sovětští přijeli  až za nějakou dobu i když to měli blíž s typicky ruským klidem.

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

26. 8. 2010 11:09
Proč jsou do rubriky Výběr

tak hojně dávány články takových  magorů, jako jsou Ziegler, Matějka či Polanecký ???

0 0
možnosti
PJ

Polička

26. 8. 2010 11:22
Re: Proč jsou do rubriky Výběr

Nevím, proč je pro Vás autor magor, já Rusko navštívil nedávno , dokonce jsem tam musel být za komunistů jako voják, a plně s článkem souhlasím. Pokud stále platí pro někoho:  "Sovětský svaz - náš vzor", tak tomu není pomoci, ať si tam zkusí žít.

0 0
možnosti
B

Bejvoc_

26. 8. 2010 10:55
Naprostý souhlas s autorem.

Loni jsem byl v Novgorodské oblasti. A ten popis dřevěných vesniček naprosto sedí. Navíc polorozpadlé celodřevěné (přesto obývané) domky lze nalézt i v samotném centru Novgorodu.

0 0
možnosti
E

Eureka!!!

26. 8. 2010 10:42
jeste ze existuje rusko

tak si maji cesi na cem lecit mindraky :-)

0 0
možnosti
E

Eureka!!!

26. 8. 2010 10:29
nejspise mate pravdu co se tyce zaostalosti ruskeho venkova

ale co se tyce pozaru, tak tomu asi rozumite jako koza petrzeli.  Podle vasich predstav by lesni pozary v Californii nemeli vubec existovat,  protoze jsou tam jak profesionalni tak dobrovolni hasici na kazdem rohu a nikdo tam neni lhostejny.

0 0
možnosti
JP

lekaj

26. 8. 2010 10:20
narozdil od mnohych

Zde na foru jsem taky v Rusku 2x byl. A celkem s autorem souhlasim. A to ja jsem byl jen v Moskevske oblasti, ktera je relativne bohata, takze si umim predstavit jak to asi vypada v tech zaostalejsich regionech. Vsudypritomny bordel je pro rusko typicky.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

26. 8. 2010 10:12
no

oni mají nobelovek mraky a v ČR jenom 2 a to bylo spíš takové politické rozhodnutí

0 0
možnosti
RH

Radek Hampl

26. 8. 2010 10:25
Re: no

Možná některé Nobelovy ceny šli do Ruska (resp. tehdejšího Sovětského svazu), ale pravda také je, že jejich vědecké knihy ohledně matematiky, fyziky, raketového výzkumu, kosmonautiky, chemie a mnoha dalších oborů lidského bádání byly na té nejvyšší úrovni. Jména jako Mendělejev, Ciolkovskij, Koroljov, Kolmogorov, Lobačevskij a mnoho dalších, to byli prostě extra třídy ve svých oborech...

0 0
možnosti
FV

fouly

26. 8. 2010 9:56
Pane,

díky za váš článek,který naprosto realisticky ukazuje na životní podmínky lidí v Rusku.Bolševici Rusko hospodářsky  a morálně úplně rozvrátili.Bohužel jsou i u nás lidé,kteří před tím zavítali oči a zavírají dodnes!Dokonce si myslím že je to tam ještě horší než jste poznal vy!Je skoro komické,že jsme s takovým státem udržovali nejtěsnější vztahy hospodářské a politické!Přitom jsme s nimi v historii neměli nikdy nic společného!

0 0
možnosti
M

milla

26. 8. 2010 9:40
Jeden výlet do Ruska nic neznamená autore

Problém  ruské  vesnice je  trochu složitější, než se tady píše.

S mužiky = nevolníky bojoval i Petr I.- nakoupil ovocné stromky, nechal  je dopravit na vesnici aby je zasadili. Kontrola po roce zjistila, že leží tam, kde je složili. Nakoupil další, nechal je odvézt  a .. nic. Mužici byli tedy potrestáni bičováním - a tak je po dalším návozu zasadili. Jenže nezalili a stromky opět zahynuly. Co se dělo pak nevím, o tom literatura mlčí.

Ruská vesnice před revolucí  -  derevnja -  byla  osadou  n e v o l n í k ů, kteří  neudělali nic co jim z  města nepřikázali. Popisované vsi v literatuře, kde občas i žili spisovatelé 19. století v Rusku, byly s e l a, tj. zcivilizované osady v majetku více či  méně osvíceného jedince, který tam žil a kontroloval  pomocí  personálu i to, aby mu volně pobíhající prasata a slepice nelezly do salonu. Vesničani  žijí jinak než lidé ve městech a odjakživa na ně všichni kašlou. Jejich myšlení se dá měnit postupně, není to otázka režimu.        

0 0
možnosti
  • Počet článků 3329
  • Celková karma 24,81
  • Průměrná čtenost 1806x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz