Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Koukám jako jojo - čekal bych, že zde budete psát něco o tom, že je třeba Kuks zprivatizovat, neboť Unesco se o něj tak dobře nepostará jako soukromník a ono kde nic tu nic Rv

0 2
možnosti
VH

Kuks a ZOO jsou skutečně zajímavými turistickými atrakcemi na Královedvorsku. Zdarma navíc je možno prohlédnout Žireč, a nad ním směrem k Hřibojedům Betlém, zbytky z tehdy vytvořeného množství sousoší.

Dále může směřovat výlet někam do skalních měst, do Českého ráje nebo do Krkonoš.

Vzpomínky na válku 1866 se konají každoročně, až mne osobně nebaví si stále připomínat válku Němci s Němci, kdy moji předci přišli o jedinou krávu a nikdo jim škodu nenahradil. Hradec Králové byl přitom jednim z center husictví, rekatolizace po Bílé hoře se asi podepsala až tak, že dnes si to nikdo nepřipomíná.

0 0
možnosti
JZ

Je jasné, že válka v roce 1866 byla pro tamní kraj tragédií. Nicméně z hlediska cestovního ruchu je dobré ji nyní využívat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,82
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz