Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J46a89n 54D72o52u49š89e95k

17. 3. 2022 9:54

Tak jako se Rusové dopustí válečného zločinu zabitím zajatce tak bychom se ho dopustili i my. Nevím jak kdo ale já nikdy konflikt nevyhrál oplácením až do aleluja a ponížením se na úroveň toho blba co mi chce jednou lísknout.

0 0
možnosti
Foto

To není ruská krutost, ale strohý výklad mezinárodního práva.

0 4
možnosti
LT

Ano? Zajímavé, já rozepsal argumenty které dokazují, že by šlo o válečný zločin.

Můžete mi napsat, pod jaký výklad (strohý) mezinárodního práva jde dle vás?

A ne, upozorňuji vás, že zahraniční dobrovolníky těžko zařadíte jako žoldáky, i tam jsem dal definici, která musí být splněna, aby zahraniční dobrovolník byl brán jako žoldák.

5 0
možnosti
LT

Nu tak pokud se Rusko chce dopustit DALŠÍHO válečného zločinu, tak co se dá dělat.

Když si probereme pár bodů, které se týkají daného problému, tak zjistíme že:

Válečnými zajatci ve smyslu této úmluvy jsou osoby spadající do některé z následujících kategorií, které upadly do moci nepřítele:

1. příslušníci ozbrojených sil některé ze stran v konfliktu, jakož i příslušníci milic nebo příslušníci dobrovolnických sborů, jež jsou součástí těchto ozbrojených sil

Je potřebné si všimnout, že úmluva mluví nejen o pravidelné armádě, ale i o členech milic a příslušnících DOBROVOLNICKÝCH sborů. Což je právě příklad dotyčných zahraničních dobrovolníků.

Pokud by Rusko chtělo argumentovat tím, že jde o žoldáky, na něž se úmluva nevztahuje (což je svým způsobem pravda), pak je ovšem nutno podotknout, že úmluva jasně říká, že žoldákem je osoba:

osoba, která je najata v zahraničí, není občanem bojující strany, jejím motivem je odměna (vyšší, než běžné služné), není příslušníkem oficiální vojenské mise.

Což je ovšem diskutabilní, protože osobně si troufnu říci, že drtivá většina dobrovolníků tam opravdu nejde s motivem finanční odměny, naopak spadají pod to, co jsem uvedl jako první příklad.

Neboli jak jde vidět, v mezinárodním právu (pravda, nejen v něm) ruští představitelé a hlasatelé propagandy těžce plavou. Možná by si měli nejdříve nastudovat pár věcí a pak teprve něco roztrubovat do světa.

Jen bych byl opatrný s oháněním se, že pokud začnete popravovat zajatce vy, budeme to dělat i my. Jsem nucen upozornit, že z hlediska mezinárodního práva by bez ohledu na jakékoliv okolnosti šlo o stejný válečný zločin, který by musel být potrestán.

5 0
možnosti
JZ

Děkuji za připomínku, že by to na Putina nezabralo. Pak by tedy v tomto ohledu byl horší než Hitler.

3 0
možnosti
LT

Nebyl, všimněte si prosím, že Německé zacházení se zajatci (ve většině případech slušné, pokud šlo o zajaté vojáky ze západu) ostře kontrastuje s chováním Němců vůči zajatým sovětským vojákům.

Ale ano, je na naprosto stejné úrovni.

1 0
možnosti
Foto

budou to vojáci armády Ukrajiny ?

Ne ? - pak jsou to lovci a banditi.

0 6
možnosti
JZ

Banditi jsou hlavně Ti, kteří bez vyhlášení války vtrhli na Ukrajinu. Pokud budou mít na sobě ukrajinské uniformy, jsou to vojáci.

8 0
možnosti
JK

Navrhuji souboj.

Nezlomný, neochvějný a nesmrtelný, lovec tygrů, medvědů a jiné havěti, všestranný sportovec, hlavně karatista a boxer, vzdělaný znalec umění, světovládce a slunce nejjasnější Vladimir Putin a proti němu Vitalij Kličko, pouze starosta a bratr slavného boxera Vladimira.

Vojáci obou zemí zahoďte zbraně a vraťte se domů, už vás není potřeba.

5 0
možnosti
Foto

Přece byste nechtěl, aby někdo mlátil nemocného stařečka! ;-D

1 0
možnosti
RP

nějaké odkazy na vaše tvrzení?

zajatci podléhají ženevským úmluvám. možná se pletu, ale člověk bez uniformy se zbraní není voják

3 0
možnosti
Foto

Vzkaz W.CH. pro A.H., zabral, ovšem i pro postoj někteých z tehdejších válečných leteckých es III. říše poté co byli popraveni utečenci ze zajateckého tábora, mezi nimi i dva Čechoslováci. A W.NOWOTNY následně odmítl přijmout železný kříž s ratolestí. Jinak nevím, jak my, ale Ukrajinci svého W. CH. mají. A nejen Zelenského. Jasně Putinovi vzkazují, že pokud nepřestane s agresí, mnozí z jeho vojáku se budou vracet třeba i v igelit. pytlích.

3 0
možnosti
JN

J70o37s34e89f 66N67i30k38l

16. 3. 2022 12:29

To je zase "konstrukce" a ty asociace, kam na to chodíte?...

0 9
možnosti
MS

Nevím, zda by to na rusáky fungovalo. Jsou obavy, že chtějí své zajaté vojáky po návratu popravit, podobně jak to často dělali za druhé světové.

5 0
možnosti
  • Počet článků 3328
  • Celková karma 25,32
  • Průměrná čtenost 1806x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz