Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Češi, kteří sami vyhnali svoji německou menšinu, nemají žádné morální právo radit Pobaltí, jak má zacházet s ruskou menšinou.Rv

0 2
možnosti
JZ

Rusové se chovají vůči Pobaltí jako kdysi němečtí nacisté vůči Československu v roce 1938. Rusové se holt nemohou smířit s tím, že už v Pobaltí nejsou vládnoucím národem, stejně jako Němci tehdy u nás. Kdo se v tomhle případě zastává Rusů je vlastně nácek.

Navíc z hlediska mezinárodního práva potomci okupantů nemají na státní občanství okupované země nárok.

0 0
možnosti
Foto

Sice pokřikujete na poslance Humla, ale sám se dopouštíte nehezkého zjednodušení, když ona popisovaná zvěrstva házíte na krk Rusům jako národnosti, přičemž se jednalo zločiny jedné ideologie, která národnost neměla. V těch bolševických službách sloužilo mnoho národností, občany z Pobaltí nevyjímaje. Dokonce v jednu dobu existovaly pluky lotyšských střelců ve službách bolševiků. Ta bolševická čistka se netýkala národa jako takového, ale jejich možných odpůrců. 

Dokonale si to vynahradili příslušníci oněch pobaltských národů během německé okupace, Němci jim rovněž, ani formální uznání nedovolili, kdy se jako součást různých policejních a polovojenských uskupení účastnili honů nejen na možné bolševiky, ať skutečné nebo možné, ale na národnosti, tedy na Rusy, Židy a Poláky. Byli často přímými vykonavateli těch hrůzných činů, které si s těmi popisovanými, bolševickými nezadaly. Konali tak ne na základě ideologie, ale z čistého šovinismu, kdy likvidovali jiné na základě národnosti.

Můžu mít pochopení proto, že později, jako účastníci formací SS, vlastně bránili vlastní území, to už byly vojenské formace, ale nemůžu se dopouštět zjednodušování problému, že jeden národ, tedy Rusové, vyvražďoval ty pobaltské.

Co se ztrát týče, byly to především ztráty válečné, kdy se rozdíl mezi civilním obyvatelstvem a vojskem zcela smazal. Na čí konto tedy ty ztráty připsat? Kdo zabil koho?

A na závěr, není snad v civilizovaném světě příkladu, kdy jiná národnost upírá plná občanská práva tomu druhému na základě národnosti. Zcela absurdní je důvod, že se tam přistěhovali mezi rokem 1940 a 1992. To je bezprecedentní z hlediska jakéhokoliv práva.

8 8
možnosti
TP

RUSI V LOTYŠSKU, MAĎARI NA SLOVENSKU (článok z r. 2007) - http://www.pramen.info/c/1972/rusi-v-lotyssku--madari-na-slovensku.htm

Rusi sú v pobaltských štátoch ľuďmi BEZ OBČIANSTVA a aj vďaka tvrdým štátnym diskriminačným opatreniam patria medzi chudobnejšie vrstvy. Lotyšsko napríklad v snahe ubrániť svoju národnú identitu zaviedlo NATURALIZAČNÉ ZÁKONY, ktoré účinne zabraňujú priznaniu občianstva tisícom tu žijúcich Rusov.

Rusi v Lotyšsku nemôžu cestovať, VOLIŤ, SLÚŽIŤ V ŠTÁTNEJ SPRÁVE, musia skladať skúšky aby získali občianstvo, napriek tomu, že sa tu NARODILI, PREŽILI TU CELÝ ŽIVOT a je to ich vlasť. Nemôžu byť napríklad PRÁVNIKMI a napriek celkovej  veľkosti ruskej menšiny, ruštinu nie je možné oficiálne používať. Vo vlastnej krajine sú občania druhej kategórie. OFICIÁLNE VLASTNE TAKMER NEEXISTUJÚ. PLATIŤ DANE VŠAK MUSIA.

To sú opatrenia, ktoré sú v príkrom rozpore s pravidlami samotnej Európskej únie. Sám seba sa pýtam ako je to možné? Čím sú ĽUDSKÉ PRÁVA RUSOV žijúcich v Lotyšsku alebo iných pobaltských republikách iné ako ĽUDSKÉ PRÁVA MAĎAROV alebo iných menšín žijúcich na Slovensku?

4 6
možnosti
TP

Pre porovnanie - Rusov je v Lotyšsku ĎALEKO VIAC ako Maďarov na Slovensku – tvoria takmer polovicu obyvateľstva. Štát schválil tvrdú diskriminačnú politiku, čím vyčlenil na okraj státisíce svojich občanov, urobil z nich občanov druhej kategórie a európski socialisti, inak mimoriadne citliví voči politike menšín, záhadne mlčia.

Mlčí Swoboda, Wiersma, mlčí i Schulz, mlčia všetci horliví zástancovia ľudských práv. Inokedy mimoriadne aktívne organizácie TRETIEHO SEKTORA v Lotyšsku a na Slovensku sú ticho. Neorganizujú klietky hanby, protesty pred veľvyslanectvami, NEPOSIELAJÚ PROTESTNÉ NÓTY, nevysielajú do krajiny svojich zástupcov, aby tam budovali občiansku spoločnosť... Nič, vskutku záhadné...

Ako je možné, že vo všetkých týchto krajinách, ktoré sú súčasťou JEDNÉHO CELKU S ROVNAKÝMI PRAVIDLAMI (EÚ), je možné ich v praxi tak rozdielne uplatniť? Lotyšsko bolo práve  v oblasti národnostnej politiky hodnotené Európskou komisiou na vstup VEĽMI POZITÍVNE. Niečo tu smrdí a SMRAD SA ŠÍRI z Bruselu.

6 4
možnosti
KD

Jak vidět historii má pan Ziegler v malíčku, podobně jako další znalec SSSR pan ( soudruh ) Štětina. Ale jak to je v Pobaltí dnes ? Rada Evropy z toho není nadšená.

Na druhou stranu se v Pobaltí pořádají pravidelně srazy veteránů jednotek Waffen SS,  což každého demokrata musí naplňovat pýchou.EU

6 3
možnosti
VP

Nějak mě trápí paměť, připomeňte mi to prosimvás, kde že se to nedávno konal celoevropský sraz nácků? Nebylo to náhodou v Rusku?

2 0
možnosti
KK

Politici by měli mít strach dělat něco PROTI vůli národa. Heydrich neměl strach a jak dopadl.

1 0
možnosti
VV

Politice nejak dosli.

ti co se za ne dnes vydavaji jezdi v pancerovanejch limusinach a kakaj strachy. Ale nekteri, kdyz jsou obklopeni tlupou goril se i odvazi studentikovi ustedrit pohlavek.

2 0
možnosti
MJ

Poslanec Huml má ohledně pobaltí pravdu a lže autor tohoto blogu.

8 18
možnosti
Foto

J66a83k28u34b 57R27o35t44h

1. 5. 2015 19:12

I pro vás platí, co jsem napsal panu Petříkovi.:-/

9 4
možnosti
Foto

Poslanec Huml má ohledně Pobaltí naprostou pravdu.

7 19
možnosti
MK

A jak to víš? :)

8 2
možnosti
Foto

Ti Estonci to měli jednodušší, jejich ústavní soud referendum místních Rusů o nezávislosti jednoduše neuznal.

Pokud se sám domůžu nezávislosti prostřednictvím referenda, tak nemám právo bránit někomu jinému v tomtéž, že ano.

Viz zde http://www.voxeurop.eu/cs/content/article/3984611-mini-rusko-ktere-se-chtelo-odtrhnout

Toto je strašný hazard s budoucnosti Estonska.

5 10
možnosti
VK

Huml stejně jako Ransdorf tvrdil, že jsou u Debalceva obklíčeny tisíce vojáků NATO. O tom jak se vyjadřoval o Kvitové ani nemluvím. Závistivý hloupý komunista. Proč ho číst?

15 5
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,66
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz