Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R87o11m46a41n 23K87o65z54e43l

27. 9. 2023 23:09

Tomáš Julínek se úžasně vyznamenal v TV debatě, když o volebním letáku ODS řekl: "Kdyby mne kolega pořád nepřerušoval a neukazoval nesmyslné letáčky".

0 0
možnosti

Vážený pane Zieglere!

Nedostatek peněz ve zdravotní péči řešíte jako Tomáš Julínek poplatky. Dovoluji si upozornit, že tento přístup je pseudopravicový, který sice dodá peníze, ale vůbec neřeší přirozené vztahy, čímž nenarovná vztah mezi pacientem a lékařem a zachová mizení našich peněz na naše zdraví v rukou zvolených politiků!

Pravicový přístup musí zrušit falešné zdravotní "pojišťovny", které jsou pouhými redistributorkami zdravotní daně a utvořit zdravotní pojišťovny jako akciové společnosti přihlášených pacientů (dle Pirátů) nebo musí mít formu neziskových organizací. Musí si sami udělat rozpočet, na jakou zdravotní péči mají prostředky a co si musí připlatit pacient, a podle toho připravit různé pojistné smlouvy s různou spoluúčastí. Připojištění na lepší služby z politického hlediska není možné, protože podle dosud přijímané falešné komunistické doktríny, že zdravotní péče musí být kvalitní, dostupná a zadarmo, mají mít všichni lidé stejnou zdravotní péči. To máme prakticky dnes a nefunguje to!

2 1
možnosti
ZZ

Já nevím znám spoustu romů, kteří si vůbec nestěžují. Nikdy nezaplatili ani korunu na zdravotní pojištění a přitom mají lékařskou péči stejnou jako ti, co život platili. Navíc skoro všichni si dokázali vyběhat potvrzení na invaliditu většinou - bolest zad, či hlavy.

Na černo tito invalidé pracují jak diví, ale oficiálně se nikým zdaňovat nedají.

0 1
možnosti
Foto

Ve zdravotnictví je peněz dost. Protože je zdravotnictví řízeno socialisticky, selhává ekonomická kalkulace, jak prokázal ekonom Hayek a dochází tak k obrovskému plýtvání. Proto jakékoliv další nalití zdrojů do této černé díry ničemu nepomůže.

Co by naopak pomohlo je zrušení povinného zdravotního pojištění, zrušení regulace zdravotních pojišťoven a zrušení regulace zdravotnických služeb. Tyto kroky by se musely dělat postupně aby se tento trh dostal postupně z osidel socialismu a přešel na klasické tržní vztahy. Myslet si, že poskytování zdravotnických služeb patří mezi veřejné statky, je mýtus který vede celý tento sektor k postupnému kolapsu.

1 0
možnosti
JK

Kvůli zrušení superhrubé mzdy je už ve zdravotnictví peněz méně.

0 1
možnosti
PK

Nejprve je třeba stanovit standardy péče, čemuž se všichni brání, jak čert kříži. A potom umožnit, aby si lidé mohli platit za nadstardardní péči, včetně léků, ať už formou přímé platby, nebo zvýšenámi platbami za zdravotní pojištění. A pochopitelně zavést spoluúčast a možnost pojistit se i komerčně.

3 0
možnosti
PK

Bohužel, u nás je socialismus a touha lidí po tom, aby se o ně stát postaral od početí až po pohřeb, natolik zakořeněné, že takové nápady jsou zcela scestné.

1 1
možnosti
Foto

Pro mnohé je likvidační už jen zubař nic méně nechápu, proč jsem při pobytu v nemocnici měl zadarmo stravu, bez možnosti objednat si někde jinou a co si budeme povídat i chutnější. A to pomíjím snídaně a studené večeře v igelitu. Sice zadarmo, ale řekl bych až nedůstojné.

5 0
možnosti
JK

To je proto, že kdybyste sii náhodou neobjednal nic, tak byste mohl hladem zkolabovat a byla by to vina nemocnice, že vám nedala najíst.

0 0
možnosti
ZZ

Poplatky ve zdravotnictví byly v minulosti pouhým přilepšením lékařů, bez jakékoliv evidence.

0 3
možnosti
ZZ

Ziegler a spol si opravdu myslí, že tomu bylo jinak ?

0 1
možnosti
EH

Dávat víc do zdravotnictví je nutnost, protože přibývá starých lidí a civilizačních chorob.

Ale ne formou poplatků, které měly omezit návštěvnost a ne zaplatit zákroky. Nestojím o tuto nadbytečnou administrativu.

2 0
možnosti
MV

Zatím vypadáte dobře ale až budete starej a nemohoucí tak budete proklínat pitomce co zařídil platby u lékaře a v nemocnici.

4 0
možnosti
Foto

Principiálně bych s poplatky souhlasil, jen bych upravil celý systém zavedením většího prostoru pro pacienty/pojištěnce rozhodovat úrovni a kvalitě péče a tím i o výši pojištění a poplatků. Hospitalizaci jednoznačně zpoplatnit.

3 0
možnosti
  • Počet článků 3329
  • Celková karma 24,81
  • Průměrná čtenost 1806x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz